• JsN

    Vi som shoppar danska barnkläder del 16

    *läser tillbaka lite*

    Har ni rett ut färgen på skopsnörena på cars-skorna? (Två av tre bilder jag ahr sett har varit med röda snören, en med svarta)

  • JsN
    Kristyr skrev 2010-02-25 14:44:53 följande:
    JAG!!!
    OK, toppen, jag tappade helt vem som undrade!

    de är lika breda. jr har ca 2-3 cm längre ärm och ca 3-4 cm på längden. Ärmarna lika breda.
  • JsN
    RååSa BuBBlan skrev 2010-02-25 20:24:12 följande:
    Puh!! Verkar inte rinna vatten nånstans.. Fasiken va de e läskigt med detta vatten *mardöm*Har ju varit fruset nu några dagar till duschen, nu när vi kom hem så hade det kommit gång, men det finns ingen varmvatten nånstans.. Har det läkt ut?  var då liksom???
    Hur långt har ni vatten? HAr ni kallvatten överallt?
  • JsN
    RååSa BuBBlan skrev 2010-02-25 20:30:40 följande:
    Ja, kallvatten finns överallt.. men inget varmt, eller jo halv fes ljummet kan vi få det.. varit ute och ficklat runt huset men inga pölar eller smällt snö, inget blött i nån vägg eller i nåt tak.. *fattar inte*
    Kollat att varmvattenberedaren är på? (Så att ingen säkring gått på den)

    Eftersom ni har kallt vatten överallt men inte varmt någonstans så är min gissning varmvattenberedaren, men annars är det att följa varmvattenrören inomhus. Från beredaren och framåt. (Men eftersom ni troligen har flera olika rör från beredaren och inte är seriekopplad på varmvattnet så tror jag inte det är läcka)
  • JsN
    RååSa BuBBlan skrev 2010-02-25 20:40:21 följande:
    Den är på, säkringarna hela till den, rören från beredaren är ljumna inte varma.
    Felsök varmvattenberedaren igen! Kolla inflöde, utflöde, styrkurva, alla säkringar, cirkulationspump. Allt du kan tänka dig och lite till.

    HAr du lokaliserat hur rören går från pannan till tappställena? Är det seriekopplat (dvs i följd) eller flera stammar ut?
  • JsN
    Stormis skrev 2010-02-25 20:48:06 följande:
    Ok, om nåt inte finns och du behöver nåt plagg att "fylla ut med" så ring. Jag har nåt litet jag kan tänka mig, men inte tillräckligt för en hel beställning. För kass rabatt på mina span till för hög frakt *snålevarbergaren i farten igen *. Eller, ja, jag har som sagt 3 plagg i min varukorg, men nä, eftersom det blir frakt på så blir det lite kass...
    Det kommer ett SMS om så skulle vara. *håller tummarna för miniappletröjan i brunt*
  • JsN
    RååSa BuBBlan skrev 2010-02-25 20:54:31 följande:
    Öh styrkurva? cirkulationspump? seriekopplat?hm.. jag förstår nog inte riktigt den ser ut så här typ ...
    *asg*

    OK, är det en separat varmvattenberedare eller har ni vattenburen värme så att pannan/annan värmekälla som värmer huset också värmer varmvattenberedaren?

    Om du tittar i proppskåpet, hur många säkringar har du som varmvattenberedaren går på. (Jag har svårt att tro att den går på en fas om den går på el) Är alla proppar/säkringar hela?

    Styrkurva är det som pannan styr på för att utifrån temperatur på vatten in, hur mycket vatten som används etc hålla en jämn temperatur, den styr också hur varmt man vill att varmvattenberedaren ska hålla. (Har ni en termometer som visar hur varmt det är på vattnet i varmvattenberedaren?)

    Cirkulationspump är den pump som snurrar runt värmevattnet om man har vattenburen värme, den deltar också i styrningen av värmen i varmvattenberedaren om varmvattenberedaren sitter i pannan.

    Om du tittar på hur vattnet går i huset, går det olika rör till kök och badrum eller kommer de i följd. Om de ligger efter varandra på samma ledning så är det seriekopplat. Kan du lokalisera vilket tappställe dit varmvattnet har kortast ledning?

    Vet du var du har bruksanvisningen på pannan/varmvattenberedaren? (Ja, jag vet att den troligen är skriven på någon form av oläsligt språk som blev ännu sämre när den översattes till "svenska")
  • JsN
    Stormis skrev 2010-02-25 21:01:18 följande:
    Har inte du frakt på din order då Mäh, mitt mest önskade plagg är ju bara sänkt med 20-25 % så då blir det ju kass rea .Smultron - Oväntat, moah ha ha h ha !
    Jo
  • JsN
    RååSa BuBBlan skrev 2010-02-25 21:16:50 följande:
    Det är bara en vattenberedare utan annat grejs till. Det är en säkring till beredaren o den är hel. Tempen står på ca 70 grader tror jag.verkar som att det är samma ledning och sen är det liksom grenat till alla vattenställen. Vet inte vilket rum som har kortast ledning tyvärr, men det torde va kök eller tvättstuga om man ser på inkommande.Läst instruktionerna som faktiskt är på svenska, men det är bara en sida o säger inte så värst mycket. beredaren är en Nibe från 2002.känns som att rören är aningens varmare nu faktiskt, hur kan det komma sig?
    Var har vattnet varit fruset?
  • JsN
    RååSa BuBBlan skrev 2010-02-25 21:20:55 följande:
    På övre plan.. Nåt e knas i den vattendragningen, verkar som att rören går helt osiloerat i yttervägg, badrumsväggen är iskall och vattnet till den duschen fryser direkt vid en del minus..
    Jag funderade på om det kunde ha varit lite vatten i beredaren, men det är det inte då.
Svar på tråden Vi som shoppar danska barnkläder del 16