• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Vision400 skrev 2009-09-12 00:07:19 följande:
    TS vad har du all majonäs till?
    Ja, jag äter den ju.
  • ANOF
    poppii skrev 2009-09-12 00:08:26 följande:
    Men seriöst Anof... du kan inte vara seriös med det här. Du har 35 sidor med svar. Du har praktiskt taget fått veta ALLT du kan göra med äggvitor... till å med mer saker än vad jag kan få fram på vårt kära internet! Å enklare saker... ja, då är det... (ledsen å säga det) maräng som gäller. Det är det absolut lättaste. Å maträtter??? Skojar du? Finns det nån MATrätt som innehåller mycket äggvita? Nja... skulle inte tro det...? Äggvitan är ju egentligen bara (rätta mig om jag har fel, nån) ett "bihang" till äggulan. Dock är det vitan som är nyttig med sina proteiner. Gulan består av ca 65 kval och mestadels består den bara av FETT... så varför göra nåt så fett som majonnäs av det...? (jag gillar också majonnäs, men äter det på räksmörgås eller smörgåstårta max nån gång i månaden!). Vitan innehåller bara 15 kcal så det är inte mkt för världen, men den innehåller protein. Ägg i sin helhet är väldigt nyttigt, men bör ändå ätas med måtta enligt kostrådgivare och liknande!! Slutsats: Försök minska majonnäsintaget, och koncentrera dig på att göra god mat med BÅDE äggvita och äggula. Du kan säkerligen inte förvänta dig mer hjälp i denna tråd, seriöst... Äggvita är en ingrediens i efterrätter och kakor... endast äggvita är "sällsynt" om än "icke förekommande" som ensam "äggdel" i en maträtt... i såna mängder bör understrykas.
    Det har blivit förvirrinfg i tråden och det lilla konkreta som kommit fram har tyvärr förvirrats bort.
  • ANOF
    Jmia skrev 2009-09-12 00:10:48 följande:
    Med sked, och salt och citronpeppar. Och en rädisa on top. Simsalabim.
    Nej, jag har oftast rödbeta till.
  • ANOF
    Vision400 skrev 2009-09-12 00:12:11 följande:
    Men gör du så mycket majonäs varje vecka att det blir 10-20 äggvitor över varje vecka?
    Ja. Ibland kommer någon granne och äter majonnäs också.
  • ANOF
    Vision400 skrev 2009-09-12 00:15:16 följande:
    Okej, låter som väldigt mycket majonäs. Du vet att det går att frysa äggvitor va?
    Men varför ska jag frysa in om jag inte har något att göra av dom? Jag vill ju inte samla på vitor.
  • ANOF
    Grätchen skrev 2009-09-12 00:18:24 följande:
    Ja!
    Man kan? Hur mycket kakao ska i och hur mycket och vilken typ av vanilj ska i om man gör med det?
  • ANOF
    Minnie69 skrev 2009-09-12 00:21:33 följande:
    www.tasteline.com/Recept/rostade_wasabiartor 1 burk(ar) konserverade kikärtor, 400 g     1 tsk wasabipulver, (japansk pepparrot i pulverform)     1 st äggvita(or)     0,5 tsk salt     Tillagning Receptet ger ca 3 dl rostade ärtor 1. Sätt ugnen på 175 grader, skölj de färdigkokta kikärtorna och lägg dem på en plåt och rosta i 30 minuter i mitten av ugnen. 2. Vispa ihop äggvita, wasabi och salt, fördela blandningen över ärtorna och rosta ytterligare i 15 minuter. 3. Servera som snacks till fördrink eller som tillbehör på en asiatisk buffé.
    Men det är bara EN äggvita i. Om jag skulle använda till det skulle jag få 3 kg rostade wasabi-bönor i veckan. Det förstår väl vem som helst att det är alldeles för mycket. Då får jag ju ett nytt problem, vad jag ska göra av 3 kg rostade wasabi-ärtor.
  • ANOF
    Vision400 skrev 2009-09-12 00:24:47 följande:
    recept.nu/1.3749/anders_leven/efterratter_god... www.tasteline.com/Recept/Chokladsuffle menumo.se/recept/1078/chokladsuffle-mork-chok... Du vet TS, google är fantastiskt!
    MKEN det är ju PRECIS det jag menar. I dom recerpten är det även gula och annat i och dom är mer komplicerade. Jag undrade om man kan göra det förra receptet med kakao, inte om det fanns andra recept för det här. Nu blir det förvirrat igen och det MÅSTE undvikas.
  • ANOF

    Mary Lo skrev 2009-09-12 00:49:29 följande:


    Men ts, du måste ju inte göra så mycket majonäs. Det känns som att du står upp till armbågarna med äggvitor just nu och hela majonäslagandet bara rullar på: majonäs, äggvitor, majonäs, äggvitor... om du slappar en kväll i soffan så sitter du där med 20 nya äggvitor som du tvingas steka och ha på mackan fast du tycker att det är äckligt. Släpp det här med majonäsen ett tag, så känner jag spontant.
    Ja, precis! Du har förstått hur det är.
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?