• pysselmajjo

    Enkel husvagnsmat?

    Nu startar husvagnssäsongen på allvar och det är dax att komma på enkel mat att laga, men det står still i huvudet på mej!
    Behöver tips på enkla maträtter som går att laga på antingen 2 kokplattor, eller 1 kokplatta och en liten ugn. Har en 1 åring och en 3 åring, så pastasallad går nog inte hem hos dem varje dag...tyvärr...

  • Svar på tråden Enkel husvagnsmat?
  • Mrs Ru Barb

    Som nån annan oxå sa....
    Jag lagar alltid basic hemma, köttfärssås, gryta, marinerar grillkött klart i en plastpåse å fryser in, steka färskpotatis å ta med bara att värma.
    Lasagne, korvstroganoff osv osv......
    Nåt jag gör är färdiga "grillpåsar" köper olika starka korvar, körttbullar. paprika. lök eller vad man vill ha....delar å portionerar upp i några påsar.....slipper man slabba med det i vagnen....så lite kladd som det bara går,allt sånt fixar man hemma!!!

    Ett litet tips kan vara att frysa allt, sen tar man en extra frysväska å fyller bara med frysvaror, tom juice kan man frysa för att fet ska hålla kylan bättre i frysväskan, då får man några extra dagar innan det frysta tinar. jag menar att kylrn i husvagnen eller båten är ju ganska små!
    Trevlig resa från en som varit campare både på land å vatten i 30 år

  • pysselmajjo

    pannbröd? Hur gör man dem? Det kan ju vara kul att kunna sånt för att impa på gästerna, för det ska ju faktiskt inte regna

    Ett annat problem är att jag inte har så mkt till kyl och frys, kylen består av 3 små hyllor och frysen är ett litet litet fack. Så det får bli mkt grönsaker tror jag som tål att stå framme ett tag + skafferivaror.
    Dock INTE färdigmat på burk

  • pysselmajjo

    Förresten...det var ju smart idé att frysa in allt!! Måste åka å köpa en kylväska bara, man kanske kan köpa en som går på el så funkar den kanske som extrakyl vid nödfall. Som ni kanske märker så är jag nästan nybörjare, min andra sommar nu. Men de är kul

  • La Lola
    pysselmajjo skrev 2009-06-23 08:53:42 följande:
    Vill ha så få arbetsmoment som möjligt eftersom jag får traska iväg å diska m.m själv med två små barn. Så att stå och göra allt från grunden orkar jag inte (hemmagjorda köttbullar osv) men gratängen lät inte alls dum
    Har inga mattips åt dig utan ville bara säga hur imponerad jag blir av att du åker i väg på husvagnssemester själv med 2 barn!
    *mamma till Alma 9 år och Hedda född 13 mars-09*
  • pysselmajjo

    La Lola skrev 2009-06-23 11:29:38 följande:


    Har inga mattips åt dig utan ville bara säga hur imponerad jag blir av att du åker i väg på husvagnssemester själv med 2 barn!
    Jag är så illa tvungen, min sambo har inte semester förrän i augusti...EN pluttig vecka, så för barnens skull åker jag, vill inte att de ska behöva vara hemma hela sommaren när vi ändå har möjlighet att åka iväg. Det är en vanesak, vi har säsongsplats och det tar inte mer än en timme att åka hem.
  • flingsalt

    Du kan använda en gaffel eller nåt och liksom nagga brödet ordentligt. Tryck med baksidan av gaffeln....eller om du hittar nåt annat substitut...blir nog minst lika bra

Svar på tråden Enkel husvagnsmat?