Inlägg från: Karlsson |Visa alla inlägg
  • Karlsson

    Icas nya kokbok, vad tycker vi om recepten?

    Har just inhandlat den och är nyfiken på endel recept. Sen kan jag tycka att det är lite väl mycket strömmings och sillrecept...men det beror kanske på att det inte hör till mina favoriter

    Tycker om sill men nöjer mig med att äta det på högtiderna.

    Nåja, i den här tråden tänkte jag att man kan skriva omdömmen vartefter vi testar recepten.

    I morgon ska jag göra mannagrynspuddingen, så jag återkommer med betyg

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-13 21:15
    Det är alltså den vita boken med svart text som heter Hela Sveriges husman vi diskuterar här.

  • Svar på tråden Icas nya kokbok, vad tycker vi om recepten?
  • Karlsson

    Mmm isterbandsgratängen ligger även på min testalista Det lät gott.

    Tyckte det var lite kul att läsa bidragsbreven där man får en liten historia om varje recept.


    Luddvar skrev 2008-10-31 14:04:22 följande:
    Hakar på fast det tar kanske ett tag innan jag testar men jag blev sugen på Isterbadsgratängen. Den ska jag göra här hemma så snart jag kommer ihåg att köpa hem isterband.*antecknar*
  • Karlsson

    Åh vad kul Älgskav är alltid gott så kombinationen borde bli lyckad


    MajaLinnéa skrev 2008-10-31 14:05:22 följande:
    Rotfruktsgratängen med älgskav är VÄLDIGT GOD!
  • Karlsson

    Pannkakan var jag också lite sugen på att prova. Kul att ungarna gillade den, den känns ju lite mer mättande än vanlig pannkaka, måste prova.

    Filbrödet tyckte jag såg lite hårt och torrt ut på bilden, men det kanske det inte är?


    bambigirl skrev 2008-10-31 14:11:06 följande:
    Vi gjorde rotfruktsfläskpannkaka med lingonsylt och keso igår. Den var ok. Inte så god som vanlig pannkaka, men ändå bra. Barnen älskade den.Har även gjort filbrödet som man gjorde i långpannan. Gott och enkelt!
  • Karlsson

    Mögelostglasyr!!! Berätta mer


    Gingsan skrev 2008-10-31 14:29:40 följande:
    Hittills har jag bakat den där mjuka pepparkakan ett par gånger, väldigt enkel men den blir godare om man minskar ner mängden nejlika och sirap till ungefär hälften och sen är det väldigt gott att göra en mögelostglasyr och ha på toppen!!Har även testat raggmunken i långpanna och den var helt ok!
  • Karlsson

    Jaha då kanske man borde testa Vad bra att man får reda på sånt här, hade nog inte gjort det brödet annars


    bambigirl skrev 2008-10-31 15:43:30 följande:
    Brödet är saftigt och jättegott! Tyckte också det såg torrt ut, men hade inte tid att baka jäsbröd. Jag skippade dock russinen, då jag inte gillar det. Att ha i lite lingonsylt istället tror jag vore gott.
  • Karlsson

    Igår gjorde jag mannagrynspuddingen på dinkelgryn.

    Jag hittade inte några vanliga dinkelmannagryn så det blev med fullkorn....

    Resultatet var sådär....Bittermandeln gjorde att det blev ok i varjefall. Vi hade blåbärssylt i stället för körsbär.

  • Karlsson

    Vad kul att det blev bra Då ska även den testas.


    nooova skrev 2008-11-02 10:34:16 följande:
    Jag gjorde dillkycklingen och den rekomenderas starkt!! går ju mycket fortare att laga än det traditionella dillköttet och jag tyckte faktiskt att det till och med var godare! sambon älskade också det!
  • Karlsson

    Vi har icakort och fick då betala 25 kronor


    INDIAFAMILY skrev 2008-11-02 10:36:33 följande:
    vad kostar denna kokbok?Jag har två av icas gamla böcker(börjar bli väldigt urtjatade nu)Tycker annars  det är en bra kokbok..ska man köpa en kanske
  • Karlsson

    Testade bärplättarna idag som efterätt De var verkligen supergoda! Sonen ska på skolutflykt imorgon så han får med några plättar i massäcken.Han ser väldigt mycket fram emot den

Svar på tråden Icas nya kokbok, vad tycker vi om recepten?