• Nötkaka

    Nazar, Pegasos World eller Pegasos Resort/Royal???

    Vi håller på och planerar en resa. Vi har lite tankar och idéer och en av dem är en charterresa med Nazar till all inclusive hotell.

    Vilka är trevligare /bättre? Pegasos World eller Pegasos Resort/Royal?
    Kan inte bestämma mig. Pegasos World ser faktiskt mysigare ut. Sanden verkar också lite vitare dvs lite mer exotisk.

    Vad tycker ni som har varit på några av dessa ställen?
    Berätta ALLT .

    Och vilka rum valde ni på respektive hotell?

    Vi är två vuxna och en 3.5-åring som ev skall dit.

    Tacksam för all hjälp.

  • Svar på tråden Nazar, Pegasos World eller Pegasos Resort/Royal???
  • Höst06

    KajsaBajsa

    Vad fick ni ge för er resa om man får vara nyfiken??

    Vill oxå gärna veta hur det är med att värma vatten och barnmat!

  • Höst06

    KajsaBajsa

    Vad fick ni ge för er resa om man får vara nyfiken??

    Vill oxå gärna veta hur det är med att värma vatten och barnmat!

  • Kajsa Bajsa

    Vill du veta det???

    Åker på en sk "Läsarresa med VK (Västerbottenskuriren, pensionärsvarning så det heter duga!! )
    du kan kolla på: www.nazar.se/vk
    Vi åker den 3:e juni, men fick samma pris som för den 27:e maj av någon anledning?! Man tackar och tar emot då!
    Sedan tillkommer ju ca 500 spänn för ngt bränsletillägg och 300 spänn för lilltösen, men det kan man ju leva med!

    Vad fick ni pröjsa då? Ser att ni ju åker SNART! Härligt! Ses kanske där då?

  • JuniMammaLKPG

    KajsaBajsa:

    Oj, det var många frågor! Men jag svarar gärna. Va härligt att ni oxå ska åka dit, det var minsann ett toppenställe!

    Ang rummen. Vi hade familjesvit och sagt till om en spjälsäng. Man kan säga att det är som en "en och en halva" med en dörr in till stora rummet men inte till det lilla. Emellan dem fanns toaletten så det blev lite avskilt ändå. I det stora var en dubbelsäng och det lilla två enkelsängar. I vår Nazar-katalog fanns det en skiss över planlösningen på rummen.

    Det fanns kyl på rummet men den var inte så bra. Tror att det berodde på att den mesta strömmen i rummet bröts när man tog ut rumskortet ur hållaren när man gick därifrån. Vattenkokare fanns ej men det fanns alltid varmt vatten i kaffeautomaterna och de fanns alltid tillgång till dem på olika ställen. Mikro hittade vi endast i barnavdelningen på resturangen men kanske att det fanns borta vid barnens egna resturang vid deras del av poolen.

    Det spelar ingen roll vilken valuta du har, de tog båda överallt men eftersom allt var skrivit i första hand i euro så kändes det som att de helst ville ha det. Du gör som du vill med det, såg man ett pris i euro så var det ju bara att räcka fram det dubbla i lira. Här hemma är jag oxå en "korthaj" men när jag är utomlands vill jag helst undvika att använda det så jag kan inte svara på hur det är med betalkort. En utflyktsresa betalade jag med kort till en reseledare.

    Handduksservicen var bra men de hade inte öppet jämt så vi lämnade inte in dem varje dag eftersom det inte behövdes.

    Jag såg inte till några som hyrde ut sulkys, de flesta verkade ha med sig. När vi åkte in till Side så tog vi bussen och då var det toppen att ha en paraplysulky. Dessa minibussar gick förbi hotellet ca var 10e minut, helt suveränt.

    Det finns inget att se längs vägen utanför hotellet, bara skog och sen en bit bort ett apotek. Alltså, det var ju fin natur, men det hade de ju på insidan av murarna oxå.

    Hamam vet jag inget om men nu är det säkert fler turister där än när vi åkte.

    Jag vet inte så mycket om barnluncherna eftersom vi aldrig åt där, förutom glassen, Malte är så liten så han var med oss och åt istället för att äta själv. I snackbaren i mitten av området fanns alltid tillgång till pizza, korv och spagetti och det räckte åt honom. Det som var minus med maten var att det inte fanns någon frukt förutom äpple och apelsin. Vi köpte vattenmelon och banan på stranden som var fin.

    Frukosten hade det mesta som brukar finnas; yogurt, flingor, sylt, bröd, ägg, korv, ost, bacon etc. Osten och vinet var inget bra. (Inte för att jag drack vin till frukost! ha ha bara kom på det nu)

    Ta inte med dig alltför tunna kläder bara, en tröja går allt åt på kvällen. Inte för att det var så kallt men sitter man ute och äter middagen så brukar iaf jag bli lite frusen efter att ha legat i solen hela dagen.

    Jag hittade inte nån bra shopping. Vi åkte på en shoppingutflykt till en outlet och en marknad men det var mest klockor och tröjor. Helt ok priser iofs, speciellt om man är duktig på att pruta!

    Det är bara att du frågar om det är nåt mer, det har jag inget emot.

  • JuniMammaLKPG

    Jag kände mig helt trygg med allt jag åt på hotellet och drycken var blandad med flaskvatten. Det var ju sådan åtgång på allt oxå så det hann inte ligga så länge. Folk äter och dricker som galningar när det ingår (inklusive mig!)

    Jag hoppas att det inte ska vara alltför mycket folk när ni åker. Vi träffade på en som hade åkt i juni/juli ett annat år och då var det mycket köer till maten och svårt att få tag i solstolar.

  • Höst06

    JuniMamma...

    Hur dags började de servera frukost??

  • Kajsa Bajsa

    En sak till, var det något som du packat ned som du kände att det var väldigt praktiskt och användbart som hade med den lilla att göra som du använde mycket, och samma sak, vad använde du INTE?

  • JuniMammaLKPG

    KajsaBajsa: Jag önskar att jag hade haft en nappflaska till. Jag tog bara med en. Hemma så dricker Malte ur vanliga muggar och bara välling i nappflaska men där nere var det bra att ha med en till stranden som han kunde dricka saft och vatten ur, för det fanns ju överallt att fylla på. Det fanns bara engångsmuggar vid saftställena och de är ju så roliga att trycka sönder när man dricker, eller hälla sand i... Jag är även väldigt glad att jag tog med Maltes foppatofflor som han kunde bada i utan att halka varesig på poolbotten eller runt pooldäcken. De torkar fort oxå, till skillnad mot sandalerna.

    Använde nog det mesta som jag hade med tror jag... får tänka lite på den!

  • JuniMammaLKPG

    Jo förresten, jag hade med lite för mycket leksaker. Vi var nästan aldrig på hotellrummet och utanför där räckte det gott med hink, spade, boll och mycket spring i bena. Strandgrejjer tar mycket plats och finns att köpa där. Vi hade tur och fick allt av en flicka som skulle åka hem men annars är det säkert inte dyrt.

  • JuniMammaLKPG

    CD-spelaren var bra att ha med! Med barnvisor på, då satt han still en lite längre stund i bussarna.

  • JuniMammaLKPG

    Får jag höra vad ni tyckte om stället nu när ni själva har varit där? *nyfiken*

  • Höst06

    Tyckte det var ett toppenställe!
    Väldigt rent och fint. Men maten var väl sådär. Kan inte ens höra ordet pizzaslice utan att få kväljningar!!
    Men vi är supernöjda och kan absolut tänka oss att åka dit igen.

  • JuniMammaLKPG

    Va trist att maten inte var så bra... Men maten är inte det enda som räknas som tur är, fanns ju mycket annat att göra. Gjorde ni någon utflykt?

  • Ecin

    Jag kom nyss hem från pegasos club. Och jag tyckte maten var jättebra!! =) Pizzan var hur god som helst ju =D

  • Brian b

    Hejsa

    Håber i forstår dansk

    Jeg planlægger at tage til pegasos world enten 24/4 eller 1/5 2011 (altså snart)

    Nogen der har været dernede på den årstid ? (er nervøs for om det er for koldt?)

    mvh
    brian

  • Anonym (Polle)

    Om man väljer Pegasus Resort/Royal så finns det ju även ett tredje hotell Pegasus Club som för oss blir 5000kr billigare i en vecka, 25000kr istället för 30000kr.

    Kan man inte bara boka på Club och sen gå och bada på de andra två hotellen? Eller blir det omständigt med maten att man måste gå tillbaka till sitt hotell varje gång man ska ha något litet att äta?

    Vi är två vuxna och två barn (8 och 10 år).

Svar på tråden Nazar, Pegasos World eller Pegasos Resort/Royal???