• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Ericas mamma - Håller tummarna för dig med att det blir ett bra omdöme från praktiken.
    Har lite svårt att greppa den uppgiften du frågar om. Samband mellan hjälpmedel, människan och miljön. Vet inte vad de vill men kan det vara så att om man är i behov av hjälpmedel hemma att det inte alltid finns utrymmer eller att det passar med rätt hjälpmedel. Vet en som vi åkte ut till som var skadad i ryggen och man var tvungen att använda lyft hemma, men det är ju inte alltid våra hem är anpassade för att ha hjälpmedel hemma. Kan det vara något sådant?


    Familjen Peura - Ska du välja en viss teori och utgå från den eller? De åtta åldrarna är ju Erik H Erikssons teori. och den funkar ju bra om det är så att du ska utgå från en viss teori men inte om det ska vara rent allmänt....

  • Peand

    Familjen Peura - Alltså jag vet ju inte om jag är rätt ute med att du INTE ska ta de åtta åldrarna. Men om det ska vara allmänt kan det ju bli fel om man tar rakt av från en teori. Det var min tanke.

    Står det inte lite om vår utveckling i ex vissa medicinböcker? Visserligen är det mer kanske de fysiska utvecklingen men det brukar även vara lite psykisk utveckling. Sen kan man ju blanda upp det lite med de olika teorier som finns.
    Jag skrev en gång ett arbete om Kroppens fysiska utveckling och i ett sånt arbete kan man ju ta med hur vi utvecklas som barn, vilka känslostadier vi ska klara av och vilka tankar vi har. Kolla i " Allt om barn" böcker om du har några sådana. Där brukar det ju stå när barn är känsliga, vad de lär sig osv. Sen kan du ju ha Eriksson i huvudet och tänka på de andra åldrarna. När vi börjar skolan, vad som är viktigt. Tonåren, en fot i varje läger. Skaffar familj, medelåldern med känslan av att ska jag ändra något så måste det ske NU = 40 års krisen, om den nu finns. Äldre - när det är för sent att ångra det men har gjort eller inte gjort.

    Det ÄR svårt.....

  • Peand

    Fröken Noll Åtta - Du har ALL rätt att vara arg. Det minsta man kan begära i detta läge är väl att de hör av sig iallafall! Hur ska du annars veta vad som händer nu?


    Men ge inte upp redan nu! Det du har gjort hittills har ju varit kanon och inte bortkastat och drömmen om SSK försvinner väl inte "bara" för detta.
    Är det inte någon som säger att vi blir starka av motgångar? Din styrka testas nu, även om det är långt ifrån roligt.
    Kram på dig

  • Peand

    Familjen Peura - Var så god! Hoppas att det hjäler något, om det nu är rätt tänkte....
    Skönt om det lossnar. Här ska jag försöka få motivationen att lossna. Fast nu är det nog ingen ide, ska hämta barnen om 10 minuter Skrattande

  • Peand

    Ida - Vad härligt att det snart är över. Måste kännas kanon!


    Delifi - Säger som jag alltid har sagt, skulle kunna gå om de sista veckorna på gymnasiet bara för att de var så roliga. Inte de åren som var innan, utan bara de sista veckorna. Men då vill jag också vara så där ung, fri och med en känsla av att allt kommer att ordna sig.


    Men vi läser ju en gymnasiell utbildning, i allafall på sätt och vis, borde inte vi få ta studenten igen då Flört

    Fröken NollÅtta - Hoppas att de hör av sig till dig så du får detta klart snart....

    har jobbat idag, slutade 14 och skulle sedan plugga tills jag hämtar barnen, vilket är om 20 minuter. Frågan är om det är någon ide nu?
    Huuuu, skärper jag mig inte snart ligger jag efter....

  • Peand

    Fröken Noll Åtta - Vad skönt att du klarar det genom att "bara" göra två praktikveckor till. Glöm inte att du trodde att det kunde bli mycket, mycket värre. Nu handlar det väl bara om att se till att du är på ett ställe där du får mycket patientkontakt så att lärarna bli nöjda och du godkänd. Skit i vart! Se till att göra dessa båda veckor till kanon veckor och visa de andra handledarna och lärarna att de inte var dig det var "fel"på!

    Bluescreen - Grattis
    Tror säkert att medicinprovet kommer att gå kanon. Ska hålla tummarna för dig

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Du behöver ju inte visa det för de handledarna. DU vet om det och dina lärare kommer att se det, räcker inte det?
    Glöm inte det som du skriver i varje inlägg - din fot not..... Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
    Sen kan man ju disskutera hur det hela har skötts, rätt och fel, hur det borde har varit och så vidare. Men räta på ryggen, hitta en ny praktikplats och se till att göra ett kanon jobb under dessa veckor. Det kan du! Och ditt självförtroendet behöver det!

  • Peand

    Familjen Peura - Vad skönt att det är klart. Och att vi var ute på rätt väg Flört

    Fröken NollÅtta - Skönt att det börjar ordna upp sig. Att du vet vad som gäller och hur du kan lösa problemet. För HUR du ska lösa det vet du, bara inte NÄR!

    Tror att de sista månadens arbete och plugg börjar komma ikapp mig. Känner mig ganska slut just nu. Har jobbat 14 pass denna månad, hållt på med psykologin de sista 2,5 veckorna och börjat med vårdpedagogiken. Psykologin innebär 7 uppgifter där flera är A-C uppgifter och varje uppgift innebär en 10-15 sidor. Kommer inte ens ihåg vad förra uppgiften var utan bara matar på. Har förstora krav på mig själv och vill bra det bästa men nu börjar jag tappa greppet.
    Barnen har massor på skola och dagis och jag känner att jag har inte koll där heller. Det är skolresor, matsäckar och gud vet allt. För jag vet då inte.... Är glad om jag kommer på matsäckar kvällen innan så det inte blir som sist - på väg till skolan i bilen Skrattande
    Men snart lugnar det nog ner sig. Pluggar juni ut och sedan är det jobb i 6 veckor, kan nästan ses som lite semester.
    Blev långt men var tvungen att beklaga mig lite.....

  • Peand

    Ida - Jag vet... Men det är lätt att man glömmer bort eller inte hinner med när det är lite mycket.
    Terminen sträcker sig till den sista juni och jag har en psykologi uppgift kvar, 2 vårdpedagogik uppgifter + en komlettering som jag ska göra där jag ska "peta" in mer torr fakta om varför man gör saker på ett visst sätt och varför man lär ut på ett sätt.
    Sedan börjar jag omsorgen på måndag. Den är på totalt 7,5 veckor men jag har bara fyra kvar till "lovet" så jag antar att jag ska göra minst halva kursen där vilke motsvarar en 3-4 uppgifter. Summa summarum - en 7-8 uppgifter kvar innan det är sommarlov för mig Skrattande
    Men det går det med.... Bara jag greppar tyglarna igen så jag känner att jag har kontrollen.
    Ska jobba i morgon men på fredag är det en hel plugg dag och då hoppas jag att pusselbitarna faller på plats. Och då är det luuuuungt igen Flört

  • Peand

    Ida - Den dagen kommer nog den med Flört Men nu väntar sägen då jag ska vara på jobbet klockan 06:45 i morgon. Och sedan är det sommarfest på dagis på eftermiddagen - mitt i allt regn. Hurra! Blir nog inte så långlivat, eller det kan ju kanske bli uppehåll i morgon Fundersam
    Äsch, vi får se hur det blir....
    Lycka till i morgon och njut av dessa sista dagar i skolan - de kommer inte igen. Och tro mig, på något sjuk sätt saknar man dem sedan även om man ALDRIG skulle göra det Skrattande

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III