• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Ida - Hoppas att det gick bra nu idag och att du känner lite av den sötman som skolavslutning trots allt är.

    Själv har det gått bra på jobbet. Är ju på ett äldreboende men enligt schema så har man vissa dagar i månaden som man är utegrupp alltså hemtjänsten. Finns ingen "egen hemtjänst grupp" utan det är vi på boendet som åker ut. Vilket kan vara för och nackdelar med.
    Men hittills har jag inte fått åka ut pga att jag saknar ju delegeringen men idag fick jag den  så då slängde de ut mig direkt Skrattande Var faktiskt ganska skönt att sitta där i bilen och poppa mellan gubbarna och tanterna..... Dock har vi ett stoooort område så jag har kört en 10-12 mil idag, och då var det bara morgonrundan och lunchlådor.

    Nu ska jag släng ihop tårtan som ska med till dagis, sedan är det bara att klä sig varmt och ge sig iväg på sommarfest. Hurra!!!

  • Peand

    MammaOsa - Välkommen till oss  Och grattis till bebben....

    Ida - Vilken skön start på sommarjobbet Glad Njut av din lediga dag idag....


    Idag ska de sista psykologiuppgiften bli klar och förhoppningvis även att jag hinner ändra det jag ska göra på första vårdpedagogiksuppgiften. Men vi får se, en sak i taget.....


    Men hela denna dag är vig åt pluggandet. Känns nästan lite skönt.

  • Peand

    MammaOsa - jag hoppas att jag är klar runt jul eller i början av nästa år. Beror på hur det går och hur mycket jag vill läsa.

    bubbli - beklagar, eller vad man nu ska säga Skrattande Men grattis till att snart vara klar.

    Familjen Peura - Den kursen fixar du, men det är mycket "flum" i min ögon. Inte så mycket rätt och fel. Massa egna tankar och funderingar.
    Fråga om det är något Flört

  • Peand

    Familjen Peura - Ska du vara klar med kursen om en vecka? Eller har jag fattat helt fel? Låter mastigt i såfall....

  • Peand

    Familjen Peura - jaha, nä det är då verkligen inte att lata sig Skrattande
    Vet inte vad du har för uppgifter på Etiken men våra kurs var beräknad till 5 veckor heltid. Men det kanske man kan klara av på en vecka om man ger sig den på det. Och det är ju trots allt 24 timmar på ett dygn Skrattande

  • Peand

    MammaOsa - Det är olika. Vi läser nog istort sätt på att sätt som går. Vissa "på riktigt" alltså i gymnasiet, andra på komvux, andra på halvdistans och vissa på heldistans. Själv tillhör jag de sistnämnda. Kör allt på hel distans.

  • Peand

    Familjen Peura - tvivlar inte en sekund på att du kommer att klara det, även om det blir svettigt. Men vård och omsorg hade 4 veckor praktik inbakad i dessa 10 veckor. Jag var nämligen själv så förvånad att jag klarade den också på 6 veckor utan att stressa det minsta  - tvärtom faktiskt. Och HELT grön var jag också. Men sen visade det sig att den första praktiken ligger just inbakad i denna kurs, även om man kanske inte gör den just då. Precis som att den andra APU´n ligger inbakad in de 200 poängskurserna som man läser sedan så som sjukvård eller psykiatri.

    Det svåraste med etiken var att hitta all fakta. Vi hade stora arbeten på slutet om olika relgioner. Dels vad de innebär och sedan deras syn på sjukvården. Inte alltid så lätt att hitta faktan.

  • Peand

    familjen Peura - Vad skönt att du inte behöver gör det så stort. Vi hade de fyra världesreligionerna och det var massor att skriva. SUCK! Och inte jublade jag när en liknande uppgift dök upp i Människan sedan. Trode jag skulle bli galen ett tag....

    Behöver lite hjälp!
    Känns som om jag kört fast nu och behöver sparkas igång. Skriver om förklaringsmodeller inom psykologin och jag ska dessutom knyta an till en psykisk störning eller ohälsa. Så jag valde matmissbruk och har skrivit om psykodynamiskt och socialpsykologiskt men jag behöver hjälp med behavioriskt och biologiskt syns sätt. Söker men jag tycker inte att jag hittar någon bra varken i böcker eller på nätet.

    Så är det någon som kan enkelt förklara för mig vad dessa förklaringsmodeller står för? Så jag kan få in det i sammanhanget....

  • Peand
    Bluescreen skrev 2007-06-01 12:59:15 följande:
    WOHOO jag fick MVG i medicinsk grundkurs också! Helt fantastiskt, jag trodde verkligen inte det. Missade det stora provet vi skulle gjort igår men fick göra det idag och det kändes verkligen inte bra alls när jag lämnade in det, fyllde inte i allt och var väldigt trött och virrig när jag skrev. Men fick 68 av 75 ändå, på gränsen til MVG, och med underlag av allt jag gjort innan och aktivitet på lektionerna fick jag MVG i slutbetyg! Jag som tycker att jag inte förstår någonting. *LYCKLIG* vilken avslutning på terminen, nu har jag fått MVG i samtliga tre kurser vi läst .
    Grattis och vilken härlig avslutning du fixade Skrattande Då kan du slappna av nu då...
  • Peand

    Snäckis - Grattis   
    Måste vara jätteskönt.... Vad händer nu då?

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III