Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    jajja skrev 2007-05-02 16:40:29 följande:
    Har ni fått lära er hur man skriver en rapport?Vi har det som slutarbete i Social Omsorg och jag har aldrig gjort någon någonsin.HUR GÖR MAN!!!!!Bör man inte få lära sig sånt innan man får det som uppgift? Eller har jag fel?
    Va???? Men sånt lär man sig ju när man läser omvårdnad!! Har du inte gjort det?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Känner mig så jädra less och fattar inte var jag ska få orken att stå ut i 2 dagar till. Ska man stå ut med en handledare som är så negativ och låter anklagande när hon pratar med en och är duktig på att kommentera så fort man gör nåt fel, men inte alls när man gör nåt bra för omväxlingens skull.

    I dag har tårarna brännt många ggr bakom ögonen och idag vällde det fram när jag gick på lunch.

    Jag har alltid mötts av så positiv energi när jag varit på förlossningen tidigare, men det finns några vissa för jävliga människor där  och det finns sätt som dem arbetar på som upprör mig.

    Vet ni om tex att instrumet tvättas och packas om? Det är inte helt nytt så som jag allatid trott, inte ens avnavlingsbandet är nytt utan det har många barn haft på sig före den lille man nyss hjälpt till världen.

    I dag var jag med på min första förlossning. Verkar bara vara jag som såg det postitiva i det för varken BM eller uskan kunde kosta på sig ett leende eller ett äkta grattis, hade inte koll på tiden, allt kändes bara skitstelt och jättekonstigt och inte alls så där glatt.

    BM verkade inte inte ens intresserad av tiden då barnet framföddes och när placenta avgick..ingenting!!

    Sedan så lät uskan så jädra taskig och sa sådär taskigt -Nu fick du din förlossning

    Va fan menar hon? Det är väl kanske inte så jävla konstigt att jag ser fram emot det, det är ju därför jag sökt mig till förlossningen och varför säga det så jävla taskigt för?

    Jag har faktiskt inte lust att åka dit imorgon om jag ska bli behandlad som skit varenda gång. Jag var full med självförtroende när jag kom dit, men jag känner mig bara liten där, handledare förminskar mig gång på gång, ska det verkligen vara så?


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    jajja skrev 2007-05-02 18:10:32 följande:
    Nääää, knappast. Inte att skriva i rapport form vi har inte ens nämnt det.
    Märkligt, för när jag gick termin 2 hos Didaktus så gick Lisbet igenom det under en låååång period så att det till slut blev tjatigt
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 skrev 2007-05-02 18:50:05 följande:
    Fröken NollÅtta: Sådär skall det verkligen inte gå till! Du måste ta upp det här med någon, antingen din lärare eller direkt med den som är ansvarig på avdelningen. Den här människan skall absolut inte vara handledare, och det låter inte som att hon har så mycket inom vården att göra heller om hon inte kan hjälpa folk och har ett dåligt bemötande. Du måste visa att inte det här inte är ett okej beteende.
    Hon har jobbat inom förlossningsvård i 17 år så dem anser väl att bättre handledare kan man väl inte få. Visst hon kan jättemycket, men hon tar för givet att jag inte kan nånting TROTS att hon vet att jag har varit gravid och fött barn.

    Hon kommer försent på morgonen och det resulterade imorse i att vi blev utan jobb eftersom alla är snabba med att skriva upp sig på tavlan på dem pat som ligger inne och då går ju dem som håller på och föder åt först.

    Jag tycker ändå det är märkligt att dem inte ser till att elever i första hand får vara med på rum där det händer saker. jag är där i 5 dagar och då vore det väl inte så lärorikt för mig att lära mig städa rummen och sitta och glo i väggen när jag faktiskt är ute på praktik för att lära mig nåt.
    Dem borde ju prioritera och så borde ju min handledare komma i tid. Går jag som elev upp kl 04.30 och åker hemifrån kl 05.30 för att hinna till 07 så är det väl inte mer än rätt att hon är där som dessutom bor mycket närmare än mig.

    Sedan så går hon iväg nånstans och jag följer ju efter så gott som, men in på toa följer jag ju inte, det är bara så att hon går väldigt mycket på toa (hon har UVI säger hon) och efter det så travar hon iväg på andra saker. Jag undrar ju såklart vad hon sysslar med då hon dröjer så länge och då kan hon typ bli sur över att jag inte är med på en gång liksom. Men vaddå ska jag stå och vakta henne utanför toa eller? Varför kan hon inte säga till för?

    Känns inte alls kul att åka till praktiken imorgon. Men jag fundera på att ringa till kontaktpersonen imorgon, men samtidigt så är det ju bara 2 dagar kvar, kanske blir värre om jag ringer och gnäller och dessutom pinsamt om dem inte kan ordna nån annan eller om jag får nån annan och så är hon inte bättre och den gamla blänger och undrar varför.

    Dessutom är det en jobbig jävla uska på avdelningen så gärna talar om vad alla ska göra. Mig sätter hon på städjobb eftersom jag är elev och inte har mer hjärnceller att tänka med typ.
    jag blir så jävla less, och dessutom kan hon väl låta sektionschefen sköta det här och så gör hon det som hon är anställd för, att vara uska så går det så bra så... grrr!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand skrev 2007-05-02 19:03:17 följande:
    Fräöken NollÅtta - Håller med Ida, du måste göra något annars låter det inte som om du kommer klara dessa veckor, iallafall inte med självförtroendet kvar. Sorry vännen!!! Försök få en annan handledare...Ang böckerna så har jag båda böckerna om Människan socialt och kulturellt, alltså både Liber och Bonnier. Men jag letar på nätet för att hitta mer mer och mer info. Men jag tror det börjar lossna lite. Har bett om hjälp från lite folk här på FL  Gäller ju att tänka i rätt banor.
    Har bara 2 DAGAR kvar, sedan byter jag avdelning och ställe skönt!!

    Om du har båda böckerna så borde du hitta bra info i dem. Har du verkligen kollat ordentligt?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Jonna3 skrev 2007-05-02 19:21:57 följande:
    Hej tjejer!Har inte varit inne här på hela långhelgen, och det var ju dumt av mig kan jag säga. Jisses vad ni skriver!!!!! Inte en chans att jag hinner sitta och läsa tillbaka (sorry) Ni får delge mig om det hänt något väldigt intressant. Fröken nollåtta:Fy vad tråkigt för dig, jag hoppas verkligen du kan få en annan handledare, denna verkar inte bra alls!!! Har du något stöd från skolan alls eller är det samma skit som förut?Pepp, pepp. Håller tummarna för dig!!!Peand:Kolla på wikipedia, där finns mer än man tror! Hur går det annars då?Hoppas ni andra också sliter hårt och känner att det går bra, själv har jag nog tagit mig vatten över huvudet med VG och MVG uppgifter i etiken, hua och nästa vecka ska vi åka till Stockholm med klassen också så då går det bort en hel dag i skolan.Jaja, jag bara klagar, som vanligt.Jobba på tjejer, ni är duktiga som bara den!!! Kram på er!
    Skola??? Vaddå?? Går jag i nån skola? Det var nåt nytt!!!

    Vi har ju en ny...ja...lärare säger hon, men henne märker man ju inte av. Det är en mycket märklig skola det här, sååå dåliga lärare och ingen koll på nånting och...ja ingen vet nåt när man frågar. Jag förstår inte hur dem klarar av att jobba där och hur eleverna som går på själva skolan orkar.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Fan, vad dåligt jag mår, känns som jag inte fixar det här och har rå-ångest nu. Snart ska jag dit igen och det bara knyter sig i magen


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    I dag har det varit en tuff dag på praktiken.

    Ringde imorse, men fick inte tag på rätt person, men pratade med en annan som verkade förstå mig bra, så det var inga problem att byta.

    Åkte dit, men kände mig så nervös. Hann knappt komma in genom dörren förrän jag fick veta att jag skulle prata med chefen.

    Jag berättade som det var och vi kom in på hur det nu skulle bli kanske i sommar med vik och sånt och då säger hon bara att nåt sånt blir det inte, du är inte klar som människa än, det blir för stressigt för dig, dessutom har du lång resväg och 2 små barn bla bla. Bara en massa negativ dynga slängd i ansiktet.

    Jag höll god min, men inom mig grät jag.

    När hon sedan slämgde ur sig att jag luktade svett och har gjort det sedan dag 1 så bara brast det för mig. Hon sa att som födande så är man väldigt känslig för dofter och nu tyckte hon att jag skulle gå och torka av mig.
    Hallå, 1. Jag går med vinterjacka för när jag åker hem är det svinkallt ute ocg mitt på dagen då jag åker TILL jobbet då är det sommar och +20 grader ute 2. Jag är nervös som fan över situationen 3. Varför inte säga nåt och hur fam kan hon känna det som inte varit i närheten av mig?

    Jag hade bara lust att springa därifrån och åka hem.

    På nåt jävla magiskt sätt så var jag kvar, fick vara på en annan abdelning då jag inte fiaxde att vara på den gamla.

    Var med på en förlossning innan jag åkte hem.

    Kommer nog inte jobba imorgon, känns inte som nån idé då jag ändå inte blir godkänd. Känner mig ur låg, men samtidigt så vill jag nog inte jobba där, sån negativ stämning där jag varit så usch och fy, men dem kunde tackat nej på ett schysstare sätt.

    Just nu känns det som jag aldrig kommer få ett jobb som JAG vill ha, visst kan jag få ett jobb jag vantrivs med på äldreboende, men jag vägrar. Trivs inte med såna jobb, var på ett sånt boende i 2 dagar och mådde skitdåligt av det.

    Att få jobb på nån avdelning som barn, BB eller neo känns ju i princip som noll chans då jag inte har kontakter, inga ref, ingen som tycker jag är lämplig. Men hur jävla lätt är det att lära sig då när man har en kass handledare som inte lär ut nåt utan bara tar över allting??

    Dessutom när jag pratade med chefen INNAN praktiken då var det jätteviktigt att jag fick lära mig ta venprov och blodtryck och jag skulle lära mig så mycket och handledare skulle gå bakom, sedan idag när jag pratade med chefen och sa det att min handledare tar över då säger chefen bara att men så ska det vara, du ska bara iakta vad hon gör. Vaaa?? Så lät det inte innan jag började.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    thj skrev 2007-05-04 01:19:03 följande:
    usch vilken dag du måste haft! ))kramar om dig(( Det finns fler BB än detta!och du är säkert mkt bättre än de där två nötterna!
    Jo, dem bästa omdömena är ju föräldraparen som är så nöjda med mig.

    Jag har varit med vid 4 förlossningar, varav jag har sett 2 barn födas och 3 av dessa föräldrapar har tyckt att jag varit ett jättestöd för dem Det måste väl väga tyngre än vad chefBM har fått för uppgifter av min handledare som ändå bara hittar fel

    Jag vet att jag har chans att få ett annat kortare vik på en förlossningsavd så jag ska ringa henne imorgon när jag vaknar och tacka ja till den chansen. 3 veckor är det, med introduktion redan i maj, det skulle i så fall börja redan ca den 23 maj.

    Får bara hoppas att hon hållt den nu som lovat så inte nån annan har fått den.

    Jag är inte ledsen över att inte ha fått det jobb som jag hade hoppats på, men jag är ledsen över det sätt hon sa det på och att jag haft sån otur som fick en handledare som gjorde det omöjligt för mig att klara av min vecka på förlossningen.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand skrev 2007-05-04 08:01:58 följande:
    Fröken NollÅtta - Låter som en tuff dag igår. Håller tummarna för att det BB som låg nämre dig inte har tilldelat någon annan den platsen. Tyvärr är det väl så också att vi småbarns föräldrar inte står högt i kurs på arbetsmarknaden  Vi är inte så "pålitliga" enligt vissa då vi riskerar att vabba titt som tätt. Men vad ska man göra!Se det som positivt att du slipper denna pendlingsväg och kanske kommer närmare hemmet."Just nu känns det som jag aldrig kommer få ett jobb som JAG vill ha, visst kan jag få ett jobb jag vantrivs med på äldreboende, men jag vägrar. Trivs inte med såna jobb, var på ett sånt boende i 2 dagar och mådde skitdåligt av det."Hur det blir med den biten hänger numera bara på dig själv. Vill du fortsätta mot drömmen är det nog allt bara att resa sig igen och vässa armbågarna, lära av den tiden som var och kämpa på för att komma vidare. Men börjar du ge upp så kommer du ingenstans. Och med den inställningen kommer du aldrig hitta ett äldreboende som du kommer att trivas på, alltså lika bra att kämpa vidare mot BB eller någon barnavdelning Håller tummarna för dig idag....
    Det som jag hoppas på är en förlossningsavdelning här där jag bor. Det är både förlossning och BB vägg i vägg, men som anställd så går man emellan, men då mitt vik då bara gäller i 3 veckor så kommer jag bara vara antingen på förlossningen i 3 veckor eller på BB i 3 veckor, jag kommer alltså inte gå emellan.

    Just nu så är min sambo hemma och tar hand om barnen, så nån vabb kommer det inte bli förrän tidigast till hösten om dem nu får nån pltas på förskola som vi hoppas på.
    Våra barn har varit friskare sedan vi flyttade och därmed sa upp förskoleplatsen vi hade då.

    Jag vet inte vad jag ska svara på din sista fråga eller påstående. Jag har tidigare lika tråkigare erfarenheter så det känns tungt när nån bara slänger ur sig en massa skitsnack om en.
    Jag tycker hon kunde ha varit lite schysstare och inte så hård. Eftersom jag kom i ett annat ärende så kanske hon inte ens hade behövt ta upp det och sagt att du platsar inte här, du är inte redo att möta patienter än. Konstigt då att mammorna jag träffar tycker tvärtom.

    Det var just det här jag var rädd för!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III