• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    delifi - Oj, hoppas att det blir bra nu....
    Kan trösta dig att jag är precis likadan. Kan mycket när andra frågar men det blir totalt black out när det handlar om ens egna barn.

    Kram på er och hoppas att ni är hemma snart igen

  • Peand

    Hej på er!

    Idag var det lungt här inne....

    Själv har jag slitit mitt hår när jag varit på jakt efter information om någon annan kulturs syn på sjukdomar och behandlingar. Tror jag blir galen.... Gav upp nu på eftermiddagen men känner mig inte nöjd så här sitter jag igen. Kvällen bli lång....
    Att det ska vara sååååå svårt att hitta vad de tycker om hälsa och sjukvård....

    Hoppas att ni andra har haft en bättre dag....

  • Peand

    Fräöken NollÅtta - Håller med Ida, du måste göra något annars låter det inte som om du kommer klara dessa veckor, iallafall inte med självförtroendet kvar. Sorry vännen!!! Försök få en annan handledare...

    Ang böckerna så har jag båda böckerna om Människan socialt och kulturellt, alltså både Liber och Bonnier. Men jag letar på nätet för att hitta mer mer och mer info. Men jag tror det börjar lossna lite. Har bett om hjälp från lite folk här på FL Flört Gäller ju att tänka i rätt banor.

  • Peand

    Ida - Tyvärr vännen har jag inte rammlat över någon sådan sida, men om jag skulle göra det så länkar jag till dig Flört

    Bride - Kan tyvärr inte hjälpa dig, har inte kommit dit än, men jag är på G!!!

    Fröken NollÅtta - Böckerna hjälper mig inte mycket....
    Min uppgift är:


    Beskriv hur två olika kulturer ser på sjukdom och behandling.


    Ge exempel genom att beskriva 2 olika fall i vård och omsorgssituationer
    Det står väldigt lite om sådant i böckerna...... Nästan inget alls....
    Men nu har jag hittat en tjej här på FL som är rom och dessutom ssk så hon ska skriva ner lite hur romer tänker och tycker. Sedan klurar jag på om jag ska ta Jehovas eller samer.....

    jajja - Visa lärarna du.... Du klarar det kanon tror jag Flört
  • Peand

    Hella - Grattis till den kanonfina betygen. Skönt, eller ?
    Ang din fråga så har jag lite svårt att svara då jag inte har läst ett ord om detta innan. Men spontant skulle jag vilja ge dem upptäcks rum, pedagogiska rum där man får känna på saker, vatten rum där man kan leka med vatten utan att det skadar något, såpbubblor, bollhav. Katter hundar, ridning!
    Personliga assistenter dygnet runt som kan hjälpa dem med det mesta så att föräldrarna får vara just föräldrar och inte behöva vara både och. Möjlighet att resa och upptäcka saker, kan räcka med en resa till simhallen eller Kolmården...
    Och ja, nu är jag igång och svammlar på kvällen igen Skrattande

    becca - skönt att det är klart och att det gick bra, även om jag kan tycka att hon kunde allt ha formulerat det lite annorlunda. Och grattis till sommarjobbet och även till att du vågade ifrågasätt din handledare och inte bara godtog din bedömning.

    Fröken Noll Åtta - Hur gick det idag???

    Själv har jag kommit halvvägs med min uppgift plus jobbat ett pass nu i kväll. Känns som om det har gått ganska bra med andra ord.

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Låter som en tuff dag igår.
    Håller tummarna för att det BB som låg nämre dig inte har tilldelat någon annan den platsen.

    Tyvärr är det väl så också att vi småbarns föräldrar inte står högt i kurs på arbetsmarknaden Ledsen Vi är inte så "pålitliga" enligt vissa då vi riskerar att vabba titt som tätt. Men vad ska man göra!
    Se det som positivt att du slipper denna pendlingsväg och kanske kommer närmare hemmet.

    "Just nu känns det som jag aldrig kommer få ett jobb som JAG vill ha, visst kan jag få ett jobb jag vantrivs med på äldreboende, men jag vägrar. Trivs inte med såna jobb, var på ett sånt boende i 2 dagar och mådde skitdåligt av det."

    Hur det blir med den biten hänger numera bara på dig själv. Vill du fortsätta mot drömmen är det nog allt bara att resa sig igen och vässa armbågarna, lära av den tiden som var och kämpa på för att komma vidare. Men börjar du ge upp så kommer du ingenstans. Och med den inställningen kommer du aldrig hitta ett äldreboende som du kommer att trivas på, alltså lika bra att kämpa vidare mot BB eller någon barnavdelning Flört

    Håller tummarna för dig idag....

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Men att börja på BB är ju inte helt fel det heller, det är ett steg nämre förlossningen iallafall.

    Ang barnen så var det naturligtvis inte riktat mot dig eller någon annans barn utan rent generellt. Vi småbarns föräldrar är ju ett "riskmoment" i vissa arbetsgivares ögon då vi riskerar inte bara vara hemma själva sjuka utan även med våra barn. Dessutom drar barnen hem skit från dagis som smittar oss.
    Min äldste har jag knappt alls varit hemma med och han är 9 år nu. Sedan jag gick hem från jobbet i jan 05 har han varit hemma tre dagar från skolan så bara för man är förälder behöver det ju inte innebära att man är mycket hemma. Men det är inte alla arbetsgivare som ser det så.

    Ang mitt sista stycke i förra inlägget vill jag bara säga att du får inte släppa drömmen och deppa ihop för de kommentarer du fick. Om du vill nå målet och drömmen måste du resa dig och gå vidare, vilket du just nu håller på med. Och om du har en sån stark känsla av att du absolut inte vill jobba inom äldrevården så tror jag inte att du kommer hitta någonstans där du kommer trivas heller om du nu blev tvungen att söka dig dit. Eller det skulle krävas mycket för att övertyga dig om att det kanske inte är så dåligt.
    Men samtidigt är det ju en väldigt stor skillnad på förlossningen och äldrevården Skrattande

    Har du fått tag på henne ang dessa tre veckor?

  • Peand

    Jonna - Är mitt upp i att skriva om vad Jehovas vittnen och Romer tycker och tänker om vår sjukvård. Ska snart hitta på två fall inom vård och omsorgssituationer där jag sedan ska beskriva hur dessa kulturer skulle reagera och agera.

    Fall 1 blir en ny förlöst mamma som mist mycket blod och behöver en blodtransfusion och där även barnet lider av gulsot och hotet om blodbyte finns.
    Fall 2 tror jag kommer handla om en äldre person som flyttar till ett hem alt. en person som blir inlagd på sjukhus och vad man bör tänka på. OM det nu finns något speciellt.
    Svårt att hitta på något som man inte kråglar till för mycket. Menar alltså just detta med sjukbiten och att den blir rätt.

    Känns som jag är på G igen och det är så skönt.

    Själv då?

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III