• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    EriXa - Att llinda ben är klurigt och alla gör visst på mer eller mindre olika sätt. Att då förklar hur man gör när man bara gör utan att tänka är svårt. Själv börjar jag nu få grepp om hur mitt sätt att linda är, men det vete katten om jag skulle klara av att berätta det för någon Skrattande

    Fröken NollÅtta - Säger som EriXa, är nästan säker på att du är försäkrad via skolan om det skulle hända något.
    Vad är det som har hänt? kram

  • Peand

    Fröken NollÅtta - vet att du och din skola inte riktigt funkar men i detta fall är det bara skolan som kan hjälpa dig. Tror INTE att sjukhuset har någon försäkring som gäller för praktikanter. Det är väl i annat fall om du har en egen privat olycksfalls försäkring !

  • Peand

    delifi -  det är ett visst trix att dusch de äldre Skrattande Har inte fått in den ännu jag heller. Men ni använder väl stövlar och plastskynken? Det gör vi men det hjälper inte ibland!
    Var inte feg!!! Du ÄR duktig och har all rätt att fråga hur de har det med vikarier. Hur har de haft det med vikarier under dessa tre veckor? Det ger ju en liten fingervisning om hur läget är. Där jag var hade de ju kris titt som tätt därför vågade jag fråga och svaret blev att de hade gått och hoppats på att jag skulle fråga Skrattande Kanske är det samma för dig.
    Alltså - FRÅGA!

  • Peand

    Delifi - Klart ni ska ha plastskynken, annars kan man ju "nästan" lika gärna göra det i baddräkt. Och det vore ju en syn det Skrattande Skulle pigga upp en och annan....
    Tycker fortfarande att du I MORGON går och frågar ang vikarier. Du kan ju inte få mer än ett nej men då har du iallafall frågat. Och jag tror nog att det inte blir ett nej heller....

    Fröken NollÅtta - Håller med din sambo. Åk in och kolla upp armen så det inte är något galet.

    Ida - Skönt att höra att det krävs många års erfarenhet innan man duschar som
    ett proffs Skrattande

  • Peand

    Adnama - Antar att du menar SOS Alarm Flört Så det inte är någon förkortning på något annat.... Men vet ju aldrig....
    Ärligt talat så får jag en känsla av att det kan vara svårt, men jag skulle HEMSKT gärna vilja det också. Och om man inte frågar eller testar så kommer man garanterat INTE få, så ta chansen och fråga.
    Håller alla tummarna för dig och OM det går vet du en som vill ha "rapport" varje dag Flört

  • Peand

    Becca - Det var klurigt! Spontant kan jag bara säga att alla tre kan innebära att man får svårt att röra sig och göra vardagliga saker. Som att klä på sig, äta, ja helt enkelt sköta sig själv.
    Antar att du får läsa om dess tre sjukdomar, hitta den röda tråden och bygga på det. Kolla på sjukvårdsrådgivningen, där finns det mesta. Men det borde ha något med signaler från hjärnan och muskler att göra.
    Har inte läst något om MS eller stroke men gjort ett arbete om Parkinsson tidigare.

    Bollar gärna vidare om du har något mer att komma med sedan

  • Peand

    Becca - ja medicinsk behandling kräver ju alla tre.
    Men parkinson ger väl inte förlamning, mer en svårighet att röra sig. Men inte en riktig förlamning.
    Det som är skadat går ju inte att reparera igen och det är väl ganska lika för alla tre också. Man kan förbättra, bromsa men aldrig laga riktigt.
    Alla tre kan ha en svår röresleförmåga och vara beroende av hjälpmedel.

    Det gäller att slå om hjärnan Skrattande Håller på med att beskriv tre teorier om människans psykiska utveckling! Så lite MS, stroke och parkinson lät befriande skönt Skrattande

  • Peand

    TerrorMorsan - Välkommen hit Skrattande Ska du läsa i skola eller på distans?

    Fröken NollÅtta - Skönt att armen är bättre, även om den kanske fortfarande skulle behövas kollas upp Flört
    Men du, är det så att de sätter dig på att städa eller är det så att det var lungt och inga förlossningar? Din handledare som du går brevid, h*n städade väl också, eller?

  • Peand

    TerrorMorsan - Själv läser jag på distans via Lernia och jag gillar det skarpt. Nu skulle jag inte vilka läsa på något annat sätt även om jag innan jag började tvivlade skarpt på att jag skulle fixa att läsa på distans.

  • Peand

    www.lernia.se

    Där är deras hemsida. De har avtal med vissa kommuner så man går genom komvux men läser bara på distans. Däremot har man tillgång till en coach och syon så klart. Dessutom har vi ett lärcenter där det är fri tillgång till datorena varje dag. En speciell avdelning är "bokade" för oss blivande uskor. Där finns även de som läser andra utbildningar på distans, ex lärare.

    Uppgifterna får jag via deras hemsida och skickar in dem där också. Finns lärare utspridda i landet som rättar och som man får ringa om det är något man undrar över.
    För mig funkar det perfekt Skrattande

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III