• Aros

    Oktober - 04 Det mesta av det bästa!

    Godmorgon!

    Tant:

    Inatt vaknade A ett par ggr, han har fått feber stackarn. Och nu på morgonen har även näsan börjat rinna. Förkylning på ingång antar jag. Men fortfarande är han rätt pigg. Han har ett par små prickar i ansiktet, men jag tror dem bara är förkylnings/allergiutslag. Vattkoppor börjar väl på bröstkorgen? Min barnvakt jag sett fram emot idag lär inte bli av alltså. Dem vill inte vara i närheten när A är sjuk.

    A tittar också på Nalle just nu.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Braxton: javisst är han smart. Men han säger det ofta, så istället för att bara gå på vanlig drop in för vägning/mätning tänker jag ringa och boka en tid så att barnläkaren kan titta på knät. För tänk om han faktiskt skadat knät så det verkligen gör ont? Visserligen springer han och skuttar som en vettvilling så jag tror inte det, men vill iallafall kolla upp det.

    Tog temp på honom efter tuppisen... tyckte att han var något varm.... 39.7 hade han! Nåja, i med Alvedon sen kom farfar och hämtade honom. A ska vara där tills bolibompa börjar. Han ville faktiskt vara barnvakt trots att A var sjuk, trodde jag aldrig. Nåja, han jobbar på sjukhuset så han borde väl vara immun nästintill mot vanliga förkylningar.

    Agaton kan heller inte sova om man ligger bredvid. Trots att han sov hos mig de första 2-3 månaderna. Och jag tycker faktiskt att det är skönt, kan knappt sova alls med barn i sängen.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Grattis Leo!

    mossan: du verkar ofta (enligt vad du skriver) bli väldigt stressad, trött och irriterad när hon ska sova. Kanske dags att införa rutiner som du sen håller? Både för din egen och för Amiras skull. Förra veckan sov hon själv i sitt rum, sen nu har du haft henne i din säng och sovit med henne där. Och nu ska hon somna själv... Kanske inte så konstigt att det blir oroligt då? Barn behöver fasta regelbundna rutiner för att känna sig trygga. Dem vill veta när, var och hur något ska ske. Bara ett lite råd.

    M ringde till A ikväll, A blev så glad/ledsen så han började gråta. Sötnosen. Vad han kommer bli lycklig på tisdag morgon när han vaknar och pappa är hemma.

    Nu sover A, utan kvällis i magen men en flaska välling iallafall. Stackarn mår inte alls bra. Tydligen hade farfar röjt järnet med honom så A var helt slut när han kom hem. Vi såg början på 7e himlen, då somnade A till i mitt knä. Har inte hänt sen han var bebis. Håller tummarna för att han ska få sova ordentligt inatt så kroppen får friskna till.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Ok, sluttjatat om vad jag tycker du borde göra för att må bättre mossan. Här är mina sista råd, hoppas du tar till dig dem lite iallafall.


    Prata med din mamma, säg att du behöver hennes stöd och inte att hon skrämmer upp dig. Prata med soc om att få avlastningsfamilj. Ofta "heter det" att barnet ska vara si och så gammalt, men det går att få tom för barn under 1 år. Du behöver lite ensamtid ibland.Planera allt! Vad ni ska äta i veckan, vad som ska handlas, vilka ärenden som måste göras osv. Allt blir enklare när man väl fått in planeringen. Skönt att slippa springa och handla 10 ggr i veckan, billigare också. Se till att få träffa en ny psykolog så snart som möjligt. Var ärlig (både inför dig själv och psykologen) med dina känslor, rädslor och drömmar - annars kan du inte må bättre. Rutiner! Fasta rutiner och tider för hela Amiras dag. Från tandborstningen på morgonen tills det att hon går och lägger sig i sin säng.
  • Aros

    *trött* Fick sova 1½ timme inatt, sen var det fullt liv. Agaton mådde jättedåligt och var ledsen. Han sov lite då och då, men jag hann aldrig somna om innan han vaknade igen. Men nu verkar han må mycket bättre, mindre feber (hade över 40 grader igår kväll) och massa pigg. Han får iallafall vara hemma från dagis i morgon också. Hoppas på att det var en "snabbis" vi åkte på. Jag hade jätteont i halsen igår, kunde inte svälja knappt (ala halsflussont) men är nästan bra idag. *lever på hoppet*

    Idag kommer Mikael hem!

    Vi har sett på film här nu på förmiddagen: Madagaskar! Den tyckte vi båda var helkul. Kan rekommenderas.

    Wyrm: tog så lång tid för Agaton också i början. Vi sover ju också lite sämre i ny säng, och spjälisen har ju varit deras gosiga trygghet innan. Så ge det lite tid, förhoppningsvis blir det bättre. Nu tar det (utom de sista 3 dagarna då han somnat på en gång) ung 30 minuter för honom att somna. Men det gjorde det i spjälisen också. Han sjunger, snackar, hämtar gosedjur... sen stupar han.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Tant: maila över en bit potatisgratäng är du snäll. Älskar det.

    Här hemma blev det köttfärsås & spagetti. Agaton skötte nästan allt rörande i stekpannan plus kryddningen. Jätteduktig är han. Tydligen hade farfar gett honom skärbräda och kniv igår när dem var barnvakt, så A fick skära upp sitt eget äpple. Vet dock inte om jag uppskattar det riktigt.

    Jag har så ont i händerna så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Speciellt tummarna, vilket gör det aningens svårt att lyfta upp Agaton. Ska bli skönt att M kommer hem så jag får lite avlastning. Hoppas att Agaton ska somna bra ikväll igen så jag hinner ta ett bad innan PB. Det skulle händerna må bra av. Ja resten också.

    linus: låter bra med garaget. Agaton ska få ett i julklapp plus en bilmatta är det tänkt. Nu till födelsedagen blir det kök plus kastruller/servis och målargrejer.

    Någon som köpt leksaksbilar på Biltema? Vi har inte Biltema här nere men funderar på att säga åt brorsan att köpa åt A i julklapp... Dem har en biltrailer plus 9 (eller så) småbilar. Perfekt str får att passa i garage och på lekmatta tänkte jag. Var ganska billigt också, bara 120 tror jag.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Btw så vågar jag inte äta något på 1½ dygn. Min tillfälliga lagning (rotfyllning) sitter löst! Ska ju fixa klart det sista på onsdag och då få den permanenta lagningen. Är rädd att tappa fyllningen och/eller få in nya bakterier i tandroten och vara tvungen att börja om från början med skiten.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    vanna: tycker f-n att det borde gå på deras försäkring eller nåt sånt. Dem som säkert gjort ett halvtaskigt jobb. Så irriterande också att det händer 2 dagar innan den skulle ha varit klar. *morrar*

    Diana: tack, du kan alltid få en på bra humör.

    Agaton sjunger inte så mycket, men han är suverän på att dansa, kan laga mat, fylla - starta - plocka ur diskmaskinen, starta xboxen och sätta i skiva där, samma med datorn.... å han är j-kligt söt medans han gör det.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Ozzan: såg du inte hon som var gift med Berlinmuren på Hundra Höjdare? Hon hade dessutom sex med murar. Då kan vi snacka om udda.


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
  • Aros

    Gonzo: om 2 timmar drygt.

    Just det, Agaton sköter även micron. Och idag bajsade han på toaletten igen! Det om något är väl nåt att vara stolt över?


    Aros - stolt mamma till ♥ Agaton ♥
Svar på tråden Oktober - 04 Det mesta av det bästa!