Markoolios syster räddade livet på Irma Lehtosalo: "Det var hemskt"

Den idag så älskade Irma Lehtosalo har tidigare levt ett liv kantat av missbruk och våld. Nu berättar hon om en situation där hon höll på att förlora livet. 
– Min dotter vaknade och började grina, då släppte han. Det var hemskt att min dotter såg det, säger Lehtosalo i "Renées brygga". 

Irma och Marko Lehtosalo.

På bara ett par år har Irma Lehtosalo blivit en mycket uppskattad person i Sverige. Genom tv-programmet "Marko och Irma", där tittarna bland annat fått följa Marko "Markoolio" Lehtosalos resa att bygga ett hus till sin mamma, Irma Lehtosalo, har uppmärksamheten kring de som duo i allmänhet och Irma som person i synnerhet blivit enorm. 

På sociala medier har kärleken till Irma flödat till följd av hennes härliga personlighet. Men också stödet till henne, efter att hon öppet och ärligt delat med sig av sina tidigare missbruksproblem, har strömmat in från olika håll. 

Delat med sig av tidigare missbruket 

När Markoolio sommarpratade i P1 2018 öppnade han för första gången öppet och ärligt upp sig om sin tuffa uppväxt som kantats av en hemmamiljö innehållande både alkoholmissbruk och våld i mammans tidigare relationer. 

Idag är Irma Lehtosalo nykter sedan flera år tillbaka, och hon har lämnat de män som behandlat henne illa. 

– Morsan har ju ofta bett om förlåtelse för att hon utsatte oss barn för fylla och slagsmål, att vi fick uppleva det. Men jag har sagt att "du är förlåten, du behöver inte be om förlåtelse för det", säger Markoolio i ett avsnitt av TV4:s "Marko och Irma". 

Markoolios syster räddade livet på Irma

När Irma Lehtosalo gästar TV4-programmet "Renées brygga" berättar hon om sitt liv när det var som värst, och kommer då in på en händelse då dottern Mirka, Markoolios lillasyster, räddade livet på henne under en våldsam situation hemmavid. 

– De såg mig full och de såg jättehemska saker. Jag blev misshandlad tre gånger, och en gång var det också så att min dotter vaknade. Annars hade jag varit död. Om man tänker så, hon har räddat mitt liv, säger Irma Lehtosalo i programmet. 

Hon förklarar att mannen hon då levde med försökte strypa henne, men att han blev avbruten av e tt av hennes barn. 

– Min dotter vaknade och började grina, då släppte han. Det var hemskt att min dotter såg det. Hon kommer ihåg det, berättar Irma Lehtosalo. 

Irma Lehtosalo har tre barn: Marko, Mirka och Mikke