Leif GW Perssons miss i tv-rutan – TV4:s syrliga pik

Våren 2024 kom det plötsliga beskedet att Leif GW Persson lämnar TV4 och återgår till SVT. Nu skickar TV4 iväg en pik till Leif – efter missen i tv-rutan. 

Leif GW Persson har återvänt till SVT efter sex år på TV4.

Det var i slutet av mars 2024 som kriminologen Leif GW Persson avslöjade att han lämnar TV4. Beskedet kom plötsligt i TV4:s Nyhetsmorgons direktsändning. 

– Det här blir mitt sista framträdande i Nyhetsmorgon, sa han.

Den kända kriminologen har varit TV4:s sakkunnige gällande brott och straff sedan 2018. Dessförinnan syntes han i ”Veckans Brott” på SVT i åtta år. 

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes, sa han då. 

Återvänder till SVT 

Men det visade sig att Leif GW inte alls skulle ägna all sin tid åt att skriva på sina böcker. Strax efter avhoppet i TV4 meddelade  han nämligen att han återvänder till SVT och sin forne parhäst Camilla Kvartoft för ett nytt program: ”Veckan”. 

– Det är ett samhällsprogram med fokus på brott och kriminalpolitik. Kanske lite bredare än det vi gjorde tidigare, men tittarna kommer ju absolut känna igen sig, berättar hon.

Läs mer: Efter avhoppet från TV4 – Leif GW går till SVT: "Jättekul"

Leif GW och Camilla Kvartoft återförenas med nytt program.

TV4:s pik till Leif Gw efter avhoppet

I mitten på augusti hade ”Veckan med Camilla och Leif GW” premiär och precis som mycket annat Leif GW är involverad i blev det uppskattat av tittarna. 

Men när avsnitt två av programmet sändes, var det en detalj som många nog missade – men som TV4 var snabba med att snappade upp. Leif GW sitter nämligen i SVT-studion, med en TV4 penna! 

”Efter kanalbytet – nu syns GW med TV4-penna i SVT. Vi saknar dig också Leif.”, skriver Efter fem-kontot skämtsamt på Instagram. 

MISSA INTE: 

Allt om Lotta Engberg: Längd, barn och "Soldoktorn"

Allt om Katrin Zytomierska: Barn, ex-makar, syskon och ålder