Carina Bergs sorg efter skilsmässan: ”Läka min själ”

Carina och Erik Berg gifte sig i slutet på 2018. Två år tidigare genomgick Carina en skilsmässa från Kristian Luuk – nu talar hon ut om sorgen efter uppbrottet.

Carina Berg och Erik Berg gifte sig 2018.

Carina Berg, 46, och Kristian Luuk, 57, träffades 2005 och tre år senare ringde bröllopsklockorna och de blev äkta makar. Efter att ha varit gifta i åtta år valde Carina Berg och Kristian Luuk att 2016 gå  skilda vägar. 

På Instagram berättade de om skilsmässan: 

Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner.”, skrev de i ett gemensamt inlägg på plattformen. 

Under äktenskapet fick paret sonen Holger ihop. Kristian Luuk är även pappa till Smilla och Sebastian, som han har från ett tidigare förhållande. 

Kristian Luuk och Carina Berg 2016.

Nya relationer 

Idag har både Carina Berg och Kristian Luuk nya partners. Kristian Luuk är sedan två år tillbaka tillsammans med en kvinna vid namn Hanna. Och Carina är gift med Erik Berg sedan 2018 och har två barn ihop: Otto och Juno ihop. 

Erik Berg och Carina Berg.

Carina Berg om skilsmässan 

Carina Berg driver podcasten ”Gynning och Berg”, tillsammans med Caroline Gynning

I ett sommaravsnitt pratar duon om sina respektive semestrar och Carina nämner ett av sina favorithotell Kinondo kwetu, som ligger i Kenya. Hon hyser starka känslor till hotellet efter att ha varit där två gånger. 

– Det är hästar på stranden, yogastudio uppe på en klippa med utsikt över indiska oceanen och safari, beskriver Carina hotellet.

– Det är helt otroligt, det är det vackraste stället jag varit på i hela mitt liv. 

Hennes första besök på resorten skedde strax efter skilsmässan från Kristian Luuk och hon tog tiden för sig själv för att bearbeta skilsmässan och läka från sorgen. 

– Jag har varit där två gånger med väldigt olika känslostämningar. Första gången åkte jag dit själv och bara låg och läkte efter skilsmässan. Det var ett tag efter skilsmässan men jag var sårig, och låg där själv och lät indiska oceanen läka min själ, berättar Carina och fortsätter. 

– Det var helt otroligt men jag var ändå ledsen och kände ”här ligger jag och inget blev som jag trodde”. 

När Carina kom hem från sin första vistelse på resorten, kände hon att hon mådde bra och sedan vände allt i livet och bara året därpå var hon tillbaka i paradiset – med en ny kärlek vid sin sida. 

– Nästa år var jag där med Erik. Det var bättre. Då hade vi träffats. Vi hade nyss träffats, när vi hade varit ihop i två veckor frågade jag om han ville följa med till Kenya.