Banan jordnöt pannkakor
Foto: Issy Crokers/ Stylist: Emily Ezekiel - for Vouge
Till våffelsmeten behöver du (4 portioner):
425 g fullkornsmjöl
1 tesked bakpulver
1 generös nypa med havssalt
280 ml kokosmjölk
1 mosad banan
2 ägg
125 ml rapsolja
1 tesked jordnötssmör
1 hackad banan (stora bitar)
Smör eller kokosolja till våffeljärnet
Till bananglassen att ha på våfflan:
4 djupfrysta bananer - som du skär upp i tjocka bitar
Lönnsirap
Kryddblandning att ha på våfflan:
2 hela kardemummafrön
1/2 tesked kanel
1 handfull valnötter
2 teskedar brunt socker
Gör så här:
1.) Frys bananerna i god tid, (skala och hacka före frysning).
2.) Väl frysta, kör bananerna i en matberedare tills du har fått en jämn och krämig konsistens, lägg sedan till en matsked jordnötssmör och kör en kort omgång till. Lägg sedan in i frysen igen.
3.) För våfflorna: rör ihop alla våffelblandningsingredienser tills du har en jämn blandning, lägg sedan in smeten i kylen.
4.) Värm våffeljärnet och smeta ut smält smör eller kokosolja. Lägg i några bitar av den hackade bananen och några små klickar med jordnötssmör, häll sedan i en liten klick av våffelblandningen och stäng strykjärnet. Låt värma tills våfflan får fin och skarp färg.
5.) När du har lagat klart en våffla kan du hålla den varm i ugnen (150 grader) tills den är klar att servera.
6.) För kryddblandningen, blanda helt enkelt bara ihop ingredienserna.
7.) Servera våfflorna varma med en generös bit banan- och jordnötssmörglass och en strö på kryddblandningen!
Voilà!