Christian Bauers nya lön på Ica
Christian Bauers nya lön på Ica - Foto: Magnus Lejhall/TT, Mickan Mörk/TT

Så mycket tjänar Christian Bauer – nya lönen avslöjad

Christian Bauer blev känd för hela svenska folket genom sin relation med Pernilla Wahlgren. Nu avslöjas det hur mycket Bauer tjänar.


Det var år 2021 som Pernilla Wahlgren, 56, avslöjade att hon träffat mannen i sitt liv efter många år som singel. Över en natt blev Christian Bauer, 58, känd för hela svenska folket och sedan dess har han en självklar plats i "Wahlgrens värld" och har synts i flera andra program på tv så som Carina Bergfeldts talkshow "Bergfeldts" och "Vilket liv!". 

Så träffades Pernilla Wahlgren och Christian Bauer 

Det började redan i "Wahlgrens värld" när Bianca Ingrosso, 29, tyckte att Pernilla varit singel alldeles för länge och uppmanade sin mamma att börja dejta igen. I programmet fick tittarna följa med på en första dejt men det blev dessvärre ingen annan. 

Men Pernilla och Christians första dejt fångades inte på kamera. De träffades via en gemensam vän, makeup-artisten Fanny, som tyckte att Pernilla och Christian skulle passa bra ihop. 

Till en början var Pernilla tveksam till att gå på dejt med Christian, men efter att ha sett några bilder på honom ändrade hon sig. De började dejta, men Pernillas hektiska schema gjorde att kontakten blev sporadisk. Men de återupptog sin relation och resten är historia.

Foto: STELLA Pictures

Gifte sig två gånger 

Vintern 2022 gick Christian Bauer ner på knä och friade till sin Pernilla under en familjeresa till Sälen. Ett år senare, i december 2023, gifte sig paret framför sin närmsta familj och vänner i Lidingö kyrka. 

Ceremonin kom som en chock för många, eftersom paret planerat ett stortslaget bröllop i Marbella. Senare framkom det att bröllopet var tillägnat Hans Wahlgren, som var obotligt sjuk i cancer. Hans somnade in i maj 2024. 

I september gick den stora bröllopsfesten i Marbella av stapeln och Pernilla och Christian bjöd in till en hejdundrande fest i dagarna tre. Och av bilderna att döma, sparade brudparet inte på krutet.

Familjeliv har tidigare rapporterat om Pernillas och Christians lyxbröllop i Marbella. På gästlistan fanns 130 inbjudna, och tillställningen hölls på dyra Finca la concepción, enligt nöjessajten Hänt. Enligt tidningen blev det ingen billig affär, eftersom lokalen kostar omkring 16 000 euro, cirka 182 000 kronor, på en fredag i september, då ingick endast lokalen i priset. 

Efter den lyxiga bröllopshelgen packade paret väskan för att åka på ytterligare en lyxig resa. Deras smekmånad gick nämligen till Sri Lanka och Maldiverna. 

Foto: STELLA Pictures 

Läs mer: Så mycket kostar Pernilla Wahlgren och Christians bröllop

Det jobbar Christian Bauer med

Men det går ingen nöd på Pernilla och Christian. Enligt uppgifter från Skatteverket hade Pernilla Wahlgren en fastställd förvärvsinkomst på svindlande 7 587 000 kronor, år 2023. Jämnt fördelat på årets tolv månader ger det en månadslön på 632 250 kronor.

Men för den som tror att Pernilla betalar allt i relationen, har fel. Christian har nämligen också ett riktigt bra jobb. Christian är nämligen inköpschef på Ica, något som Pernilla tidigare pratat om i "Wahlgren & Wistam". 

– Åh, nu ska jag säga rätt. Christian, min kära pojkvän, har fått nytt jobb. Han ska jobba som inköpschef på Ica. Jätteroligt! Han är jätteglad. 

Christian jobbar alltså på Icas huvudkontor i Solna strax utanför Stockholm. Till Expressen. har han tidigare berättat om sina arbetsuppgifter. 

– Som inköpare förhandlar jag för att kunna erbjuda Ica-butikerna rätt sortiment till rätt pris, sa han i intervjun. 

– Jag blev ju anställd som 56-åring. Det tycker jag är häftigt. De anställde en gråhårig rutinerad man med stor arbetslivserfarenhet. Men det är ingen självklarhet. Så det uppskattar jag hos min arbetsgivare, att de vågade satsa på mig och anställa någon som är äldre, sa han till tidningen. 

Utöver sitt jobb på Ica är han även instruktör på träningskedjan Sats och nyligen sågs han fronta en kampanj, som modell för den norska klädkedjan Dressmann. 

Så mycket tjänar Christian Bauer 

Christian Bauer är inte riktigt i samma löneliga som sin hustru, men det går ingen nöd på honom heller. Enligt uppgifter från Skatteverket, som Nyheter24 tagit del av framkommer det nämligen vad Bauer får för lön på Ica. 

Under 2023 hade han en fastställd förvärvsinkomst på 921 800 kronor. Utslaget på tolv månader ger det Christian Bauer en månadslön på 76 816 kronor. Ett riktigt lyft i jämförelse med 2022 då han hade en månadslön på 60 558 kronor.

Pernilla och Christian kan minst sagt leva gott – så härligt! 

/
/
stats