Allt om Petra Malm!
Allt om Petra Malm! - Foto: Jessica Gow, STELLA Pictures/Jari Kantola

Allt om Petra Malm: Ålder, längd, familj, barn och elitsoldat

Petra Malm är en välkänd programledare och har synts i både Robinson och Elitstyrkans hemligheter. Här är allt du vill veta om Petra!


Petra Malm blev känd för svenska folket när hon syntesi i tv-programmet "Elitstyrkans hemligheter" på TV4 år 2021. Än idag är Petra en av de fyra elitsoldaterna som leder programmet. Hon är också den enda av ledarna som är kvinna.

Petra Malm ålder – hur gammal är hon? 

Petra Malm föddes den 30 mars 1977 i Kiruna. Det innebär att hon våren 2025 fyller 48 år! 

Foto: Jessica Gow

Petra Malm längd – hur lång är hon? 

Petra Malm är enligt uppgifter från Google 158 centimeter lång. 

Har Petra Malm en partner? 

Petra Malm är gift med maken William Malm, född 1981. De har varit tillsammans i över 20 år och bor ihop i Arvidsjaur. Petra är däremot sparsam med att dela med sig av bilder på maken. 

William och Petra har en dotter ihop, men familjen består även av jaktlabradoren Dimma, som kom till familjen 2020. 

Petra Malm familj – har hon barn? 

Tillsammans med maken William Malm har Petra en dotter vid namn Ida. Till Mama har Petra tidigare berättat om hur livet förändrades när hon och William bestämde sig för att skaffa barn. 

– När jag blev gravid, då var det som att någonting hände inne i mig på ett jättefint sätt, förklarar hon.

– Ingenting annat var viktigt, bara att min dotter ska få en trygg uppväxt. Då finns det ju en människa i världen som betyder mer än jag själv. Då fick jag välja bort min egoism, och se till att min dotter ska få all uppmärksamhet och få ett bra, tryggt liv.

Är Petra Malm elitsoldat?

Petra Malm är den första kvinnliga elitsoldaten i Sverige. 

Allt började med att Petra gjorde värnplikt i Luleå 2001. Året därpå studerade Petra på Officershögskolan, för att sedan bli yrkesofficer för underrättelseskvadronen. 

Första utlandstjänstgöringen gjorde Petra Malm i Afghanistan 2007 och bara ett år senare blev Petra en del av SIG – särskilda inhämtningsgruppen. 2010, blev hon en del av SOG – särskilda operationsgruppen, som är Sveriges svar på amerikanska Navy Seals, eller brittiska SAS. Hon jobbade världen runt under hemlig identitet och var hon ständigt beredd på att möta det oväntade på några av de farligaste platserna på jorden.

Är Petra Malm programledare för Robinson? 

Det var 2022 som Petra Malm tog över programledaruppdraget i "Robinson" efter Anders Öfvergård. 

– Det känns helt fantastiskt, jag älskar utmaningar och det här blir definitivt ett nytt äventyr för mig, sa Petra Malm när hon medverkade i Nyhetsmorgon inför sin första säsong. 

2024 gör hon sin tredje säsong som programledare. Hon och Anders Lundin, 66, turas om att vara programledare för "Robinson", nu när det är två säsonger per år. 

Läs merDärför känner du igen Oliver Wong i Robinson 2024

Är Petra Malm programledare för Elitstyrkans hemligheter? 

Ja, Petra Malm är programledare för "Elitstyrkans hemligheter" 2021. Samma år vann hon en Kristall i kategorin årets dokusåpa. 

Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola

Har Petra Malm instagram? 

På Instagram heter Petra Malm @pambypetra. Där delar hon med sig av en salg blandning av träning, sin vardag i Norrland och hennes olika programledaruppdrag. 

MISSA INTE: 

Robinson 2024: Programledare, premiär, deltagare och så heter de på Instagram

På spåret 2024-2025: Deltagare i nya säsongen

Förrädarna 2024: Deltagare i säsong 2 av TV4-programmet

/
/
/
stats