• lallallalla

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Frmid skrev 2016-03-31 17:09:55 följande:

    Idag klev vi in i magiska v 12 :) känns fantastiskt!

    Kan ändå inte sluta noja för vad de ska säga på vårt UL nästa vecka. Att det ska va så svårt att slappna av och bara njuta :/


    Soffan83 skrev 2016-04-01 06:52:50 följande:

    Nu är vi oxå inne i vecka 12. En tredjedel avklarad sa bm igår :) känns ganska skönt. Vi skulle fått tid till ul i vecka 18 igår, men kom på nu på morgonen att hon glömde ge oss det ;) vi fick bara tid till hjärtljudet hos henne i slutet på juni. Jag börjar få orken tillbaka, så jäkla skönt! Nu har jag promenerat ett par dagar, igår var jag ute i över två timmar på liten vandring i skogen :)) Annars har jag inte många symptom längre, mer än brösten som är stora och mina mörka stora vårtgårdar.


    Åhh..vad härligt! :)

    Jag vet inte heller om v.12 ska vara avklarad eller påbörjad när riskerna avtar. Men det känns ändå magiskt att gå in i den.

    Vi bestämde oss dock att det blir officiellt v.13.
  • lallallalla
    jewel skrev 2016-04-01 11:05:01 följande:

    Kan man göra en sluten grupp här på FL som inte alla kan se?


    För fem år sen gick det. Kollade upp det lite snabbt nu och det verkar gå. :)
  • lallallalla
    jewel skrev 2016-04-01 11:03:59 följande:

    Jag är i v 11+4 idag så på måndag är det 12+0 för mig. Känns underbart. Men jag känner mig typ höggravid redan! :) Vill bara vara hemma o boa. Men det är lättare att hålla sig när man redan har ett barn, nu kan jag fokusera på henne istället för att tänka på diverse inköp till bebisen o annat.

    Vi har RUL 24 maj. Längtar!


    En dag kvar! :)) Håller med helt, vill bara vara hemma och boa! Tur att man har en 4-åring som kräver uppmärksamhet. :P
  • lallallalla
    Mariana79 skrev 2016-04-01 13:08:52 följande:

    Jag går in i vecka 10 (9+0) idag. Illamåendet har lagt sig något, det är skönt. Är jättetrött ff och nu börjar flytningarna komma mer också. Kom ihåg att de satte igång mer ungefär vid denna tid förra graviditeten också. Känner mig tjock men har inte vågat ställa mig på vågen :/ Denna grav är jag sugen på allt onyttigt... speciellt cheeseburgare från Mc D.. chips och annat skit med :( försöker verkligen kontrollera mig! Med sonen var jag as sugen på frukt och grönt hela tiden, mosade då i mig melon, jordgubbar och morötter... nåväl det är som det är :)

    Nästa vecka på onsdag ska jag skriva in mig hos MVC och den 25/4 är det KUB-UL.. Längtar!!

    Kram på er och trevlig helg!


    Haha.. Min förra graviditet levde jag på cheesburgare och nu kan jag inte sluta äta sallad, jordgubbar, apelsiner och grönt.. Jag har en tjej sen tidigare. Undrar om det hänger ihop med kille/tjej.. :)
  • lallallalla
    Amie77 skrev 2016-04-02 15:49:03 följande:

    Jag har suttit och läst en gammal tråd från min första graviditet för att få hopp om att min trötthet nån gång ska gå över. Men jag var fortfarande handikappad i vecka 10 då så några veckor av detta kvar... :)

    Hittade då en länk med missfallsrisker som är intressant och den tar upp hur riskerna minskar med synliga hjärtslag i olika veckor:

    sites.google.com/site/miscarriageresearch/miscarriage-general

    "After heartbeat is detected, risk of miscarriage is 9.4% at 6wks; 4.2% at 7wks; 1.5% at 8wks; 0.5% at 9wks"

    Okej, så det ser ju bra ut för oss alla! :) Och jag har ju nytt privat UL i vecka 10 så om det är hjärtlag då ska jag ta mig 17 försöka chilla! :) Då blir inte risken lägre under hela andra trimestern ens.


    Som jag minns det började jag bli trött v.5 och jag är fortfarande trött.. (5år senare)... ;)

    Fast det blir ju en annan slags trötthet. Just nu är jag trött oavsett hur jag sover på natten. Senare är man trött för att man har sömnbrist. Lyckas man då sova mår man ju bra igen. Just nu går inte tröttheten över. :/

    Wow! Tack för länken! :)
  • lallallalla

    Som vanligt när man är borta från tråden ett tag så händer det saker.

    Filli89: Usch och fy.. vilken hemsk upplevelse. Måste varit gräsligt jobbigt att kastas mellan hopp och förtvivlan på det sättet. :,( ..tänker på dig...

  • lallallalla
    Gingerpool skrev 2016-04-07 19:21:53 följande:

    Åh, grattis! Vad härlig känsla. (Jag är i 12+4 idag) jag känner att jag nästan vågar andas ut efter ett helt normalt kub igår med bekräftad ålder på lagom stort foster. Såhär långt har vi aldrig kommit.

    Idag berättade jag för vår VD på jobbet. Kände att jag bara inte kunde med att vänta tills jag var fast anställd (på måndag) och sedan krypa till korset. De jublande fast jag inte ens hunnit arbeta 3 månader. Så skönt.


    Och ni två är i vecka 13!! Yay! Vad härligt! Det är fem dar kvar för mig, känns som en evighet. :P

    Vad kul med nya jobbet. Härligt att få den responsen när du berättade. Jag hade varit sååå nervös i dina skor.
  • lallallalla

    Ni som väntar syskon, när kände ni bebben röra sig första gången då?

    Jag kände i v. 16 och det sägs ju att andra gången känner man ofta lite tidigare. Så jag ligger och känner efter en stund varje kväll innan jag ska sova.. hehe.. lite tidigt, men jag kan inte låta bli. Inget annat som rör sig utom min egen puls dock.

  • lallallalla
    vårblomman skrev 2016-04-07 20:45:54 följande:

    Jaha, det var det. Tredje missfallet i rad. Hade stannat av för ca två veckor sedan i v 7, är nu i v 9 och den var för liten och ingen hjärtaktivitet. Det var ju IVF så det är ingen tvekan om datumen. Nu ska jag dit nästa vecka för de kontrollerar alltid två gånger men remiss är redan skickad för skrapning. Jag tror jag går itu...


    Men fy, så hemskt! Jag beklagar verkligen...
  • lallallalla

    Jewel: Usch, jag förstår oron. Jag tycker du gör helt rätt som vilar. Ta hand om dig och hoppas blödningen är över nu.

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016