• lallallalla

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Frmid skrev 2016-04-08 10:33:45 följande:

    Hemma från ultraljudet, SÅ härligt att se det friska lill-pyret :D

    V 13 nu, borde kunna börja slappna av. Symtomen börjat sakta ge sig med.

    Hoppas det är ofarligt för er som har blödningar! Tänker på er väldigt ofta.


    Härligt! Grattis! :)
  • lallallalla

    Gingerpool - BF 15/10

    jewel - BF 16/10

    Soffan83 - BF 19/10

    Frmid - BF 19/10

    CB1982 - BF 20/10

    Lallallalla - BF 24/10

    Queen5683- BF 26/10

    Sally Cinnamon - BF 28/10

    Iskristall - BF 31/10

    Pipam - BF 3/11

    Mariana79 - BF 4/11

    Pusheen - BF 8/11

    Amie77 - BF 12/11

    Irrbloss_83 - BF 12/11

    Kajo - BF 16/11

  • lallallalla
    Pipam skrev 2016-04-11 09:54:20 följande:

    Jag tror jag fått någon form av graviditetsdepression...

    Jag bara gråter, får panikångestattacker, sover jättedåligt, vaknar med hjärtklappning, konstant ångest.

    Jag borde vara lycklig och glad och jag känner det bara såhär. Jag är lycklig över barnet men jag kan liksom inte riktigt ta in det och jag oroar ihjäl mig.


    Usch, vad jobbigt. Jag tänker som Gingerpool att du är i perioden som är jobbigaste just nu. Trötthet, dålig sömn, illamående mm. mm. Samtidigt ska man inte ta lätt på vare sig ångest eller depression så jag hade ringt MVC eller VC jag också.

    Jag gillar inte alls att vara gravid. Det gör ont, man är trött och allt är jobbigt. Självfallet är jag överlycklig för graviditeten i sig och vad det innebär för familjen, men man måste faktiskt inte njuta av det jobbiga.
  • lallallalla
    Amie77 skrev 2016-04-14 19:06:17 följande:

    Förresten så har min gravidmage dykt upp. Jag tänker att den kommer att bli mindre framöver då matsmältning etc kanske inte påverkas lika mycket i en period. Jag vet ju lika väl som alla andra att detta inte är "bebismagen" utan den dyker upp senare. Men den ser ut som en tidig gravidmage och fortsätter mot revbenen som det gjorde i typ v 20 förra gången (innan dess kula under naveln). Det tar även emot revbenen som i senare graviditet så mina stackars tarmar har det inte så bra just nu. :D


    Det är samma sak här. Känns helknäppt att gå runt med gravidkläder för att få plats med alla gaser... Har börjat få ont på sidorna precis under revbenen också. Jag tror man har ligament som fäster där, men minns inte att jag hade ont i dem så här tidigt förra gången. Det måste ju vara att magen är så utspännd.
  • lallallalla

    Usch, vad jobbigt ni har det med alla blödningar. Jag blir så ledsen för er när jag är inne och läser om det. Förstår att ni är oroliga. Hoppas det ger sig snart!

  • lallallalla
    Mariana79 skrev 2016-04-25 11:21:20 följande:

    Kub utfört och vul.... Inget foster.. har tillbakavuxit... hinnsäck en hade ff vuxit, därav mina fortsatta symptom.. Fostret dog strax efter första vulet i v 7+3... tomhet, hopplöshet och tröstlöst....


    Åhh.. fy!! Vad hemskt... Jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle må. :( Sköt om dig och sörj ordentligt. Kram
  • lallallalla

    Jag har fått en helt sanslös huvudvärk. Igår var det 8:e dan i rad. Vet inte vad jag ska ta mig till och vet inte hur jag ska klara av att jobba. Nån som har nåt tips som inte involverar alvedon? :(

  • lallallalla
    Amie77 skrev 2016-04-26 06:27:20 följande:

    Nu brukar man ju inte få problem med blodtrycket i graviditeten så tidigt, men kanske värt att kolla upp? Då jag fick högt blodtryck efter v 30 i graviditeten fick jag problem med huvudvärk.


    Ja, blodtrycket ska jag be dem kolla. Tack! Jag tror iofs mer på lågt blodtryck för min del, men högt eller lågt så är det nog bäst att kolla upp.
  • lallallalla
    Sally Cinnamon skrev 2016-04-26 06:44:36 följande:

    Usch! Järnbrist kan ha den effekten. Be om ett hb också. Jag fick ordentlig järnbrist förra grav. och det kändes precis som en bihåleinflammation, hade liksom ont i huvudet och hela ansiktet.


    Precis så känns det! Ont i ansiktet och runt ögonen. Kan det vara lågt HB? Det hade jag inte gissat! Ska be dem kolla! :)
  • lallallalla
    Pusheen skrev 2016-04-26 08:55:50 följande:

    Samma här

    Jag har kronisk migrän och spänningshuvudvärk sen innan och har ju alltid fått höra att det kan försvinna vid en graviditet. Det har inte blivit ett skit bättre. Fick sluta att ta min förebyggande medicin då man inte fick ta den om man är gravid.

    Nu har migränen eskalerat igen och jag vet snart inte vart jag ska ta vägen!

    Varit hemma från jobbet någon/några dagar varje vecka pga det.

    Coca-Cola kan hjälpa, vet det låter konstigt. Jag har experimenterat olika mediciner i mer än halva mitt liv..

    Jag har Citodon som min dr har sagt att jag kan ta men olika bud om den och det känns inte bra att trycka i sig så starka tabletter flera dagar i veckan.

    Tog en kombination av två panodil, en Citodon och en burk-Cola och det funkade häromdagen. Kanske funkar även utan Citodon för din del?

    Jag tänkte själv kontakta min läkare och be om hjälp. Jag står snart inte ut längre!

    Kram


    Visst är det hemskt! Men du får migrän varje dag också? Stackare. Jag har fått migrän 3 ggr, så några dar utan det extra påslaget i alla fall.

    Jag vill helst inte ta värktabletter alls. Jag har tagit alvedon när jag får migrän. Och sen lägger jag mig och sover med en handduk blött med riktigt kallt vatten i pannan. 10h senare brukar det ha släppt. Men blöt handduk och sömn funkar ju inte på jobbet. :/

    Koffein brukar funka för mig också, typ coca cola. Men det ska man ju också vara försiktig med som gravid.

    Puh.. vi mår skit, får inte ta till några hjälpmedel men förväntas prestera som vanligt för graviditet är minsann ingen sjukdom.... Vill bara dra täcket över huvudet några dar nu.
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016