• lallallalla

    Det skrivs så mycket i den här tråden att jag inte hinner med. :P

    Jag har berättat för några nära vänner. Samma personer som jag vill få stöd ifrån om det inte går vägen. Resten av världen får nog vänta till v 15 ca. Fast jag vill samtidigt berätta för allt och alla. Tjejen i kassan på ICA verkar ligga farligt till hos många av oss. ;)

  • lallallalla
    Dalkullan skrev 2016-02-26 12:18:40 följande:

    Har ni kontaktat MVC sedan ni plussat? Hur länge hänger IVF-kliniken på? Är det nu första VUL och sen tar MVC över eller hur går det till?


    MVC?.. Hjälp, det hade jag glömt. När kontaktar man dem? :P
  • lallallalla

    Jag vill också kolla järnvärdena så fort som möjligt, så man får referensvärden till senare.

    Ni skriver om KUB-testet också ser jag. Är jag den enda som är rädd för det? Det är väl 1% risk för missfall om man gör det? Jag vill självklart gärna kolla om Pyret mår bra, men känner att risken är alldeles för hög.

  • lallallalla
    Soffan83 skrev 2016-02-26 20:27:51 följande:

    Jag har fattat det som att dom tar ett blodprov och ett vul där dom mäter olika vinklar på bebisen för att upptäcka avvikelser. På vilket vis har du hört att det kan sluta i missfall?


    Är inte KUB testet där man letar efter Downs syndrom? Det görs väl med en biopsi från moderkakan? Rätta mig gärna om jag har fel, det har jag gärna. Ditt sätt lät mycket bättre. :)
  • lallallalla
    Soffan83 skrev 2016-02-26 23:43:04 följande:

    Jag har fattat det som att man letar efter allvarliga kromosom avvikelser, (kan säkert se downs syndrom oxå, men att det som sagt var allvarliga kromosom avvikelser.) och att det inte var något mer än att dom gjorde typ mätningar med ultraljud. min väninna gjorde KUB test rätt nyligen, hon pratade bara om att dom mätte huvud osv. sen har jag läst att det även är ett blodprov man lämnar. Jag kan höra med henne och återkomma ;) jag trodde först hon skulle ta fostervattenprov vilket jag tycker verkar läskigt. Jag vet inte heller så vi får kolla upp vad det är, hur det görs och varför :)


    OK, det låter väldigt mycket bättre! :) Då gjorde jag det säkert med dottern utan att komma ihåg det. Jag minns att barnmorskan då pratade om biopsi från moderkakan. Tror man erbjuds det gratis efter 35 här. Men det blev jag jätterädd för just för risken för missfall.

    Vi får garanterat information senare. Jag har ju inte ens varit på inskrivning. Men man funderar och ältar allt som proppar upp i hjärnan ändå. :P

    Nu förstår jag varför alla här verkar så relaxade inför KUB i alla fall. Det är ju jag som blandat ihop testen. :)
  • lallallalla
    Libra1 skrev 2016-02-27 11:18:27 följande:

    Med KUB finns ingen missfallsrisk. Bara om man väljer att gå vidare med fostervattenprov. Det behöver man inte. Mamman får lämna ett blodprov i v10 sen görs ett ultraljud någon vecka senare. Man mäter bl a nackspalten på bebisen. Kollar sannolikhet för Trisomi.


    Här var det klara besked. :) Så om man vill göra testet så måste man höra av sig till MVC i god tid innan v 10. Det var bra att veta, tack.
  • lallallalla

    Jag har plockat fram ett par gamla gravidjeans.. :/ ..sånna superlåga fram, inte höga. Jag är så gasig så jag inte kan ha mina vanliga byxor, jag måste knäppa upp dem när jag sätter mig ner. :(

    Haha, ändå är man glad. Alla symptom är såå välkomna! :D

  • lallallalla
    Pipam skrev 2016-02-27 07:07:08 följande:

    KUB ger väll bara en sannolikhet för ex downs? Och om man fått "sämre värden" och vill veta säkert så kan man göra ett fostervattensprov?

    Idag har jag testat på min egen officiella testdag (fick ingen från kliniken eftersom försöket blev halvt om halvt, hon sa bara att jag skulle testa om 3 veckor. (Nästa lördag alltså). Idag kändes mer rimligt, 2 veckor efter ÄL.

    Såg fint ut idag också :)


    Yay! Superfint!
  • lallallalla
    Mariana79 skrev 2016-02-28 07:31:00 följande:

    Får jag hänga med er?

    Fick Gravid 2-3 på cb digital i morse 1 dag före TD.

    Så extremt jävla lycklig nu men samtidigt så tror jag knappt det är sant och att ngn kommer att väcka mig ur min dröm snart :)

    Kram!


    Grattis!! Vad kul! Visst känns det overkligt. Jag har nån slags dagdröm/inbillning att jag kommer gå till vul och de inte ser nåt och att de säger åt mig att det nog bara var inbillning. (Snarare dag-mardröm kanske..)

    Men så är det ju inte. Jag älskar cb-digital. Jag tog kort på det och tittar på det när de där dumma tankarna dyker upp. :))
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016