• lallallalla

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Vad härligt positivt det var att läsa igenom de senaste inläggen. :) Det börjar verkligen närma sig för oss nu.

    Allt praktiskt som ska fixas nu gör det mycket verkligare för mig. Fast som irrbloss skrev så känns det nästan som att man inte kommer hinna..

    Har ni börjat packa BB-väskor? Vad tar ni med er för snacks/mat?

  • lallallalla
    jewel skrev 2016-09-04 13:36:03 följande:

    Vad härligt för er som mår bra, njut av det! :) Jag mådde klart bättre förra graviditeten. Jag älskar magen o alla rörelser, men jag är så trött o det mesta är jobbigt känns det som. Det blir ju inte direkt lättare av att ha en 3-åring att ta hand om (även fast maken hjälper till mycket såklart).

    Jag skulle ha jobbat en vecka till men jag gjorde faktisk min sista dag på jobbet i fredags. Det värsta var att ta sig dit egentligen, trots att det bara är ca 600m att gå från bussen till kontoret. Eftersom jag har mycket sammandragningar så kände jag att jag behöver lite lugn o ro den sista tiden. Går in i v 35 i morgon, dottern föddes i v 37. Så det är en väldigt spännande tid de närmsta veckorna! :)


    Vad skönt att du kan vila nu. :)

    600m är ju värsta maraton ;)
  • lallallalla
    CB1982 skrev 2016-09-04 15:15:48 följande:

    Jag är ju i vecka 34 nu men för mig känns det som en evighet även om jag mest troligt blir förlöst i slutet av månaden.

    Trött på att vila och det lilla jag får upp så gör det riktigt ont. Saknar mina vänner, ingen direkt som kommer och hälsar på.

    Samtidigt är jag tacksam för att lillen och att vi inte förlorade honom. Som Pusheen skriver började ju resan redan vid ivf försöken och lite mer än 3 års kämpande. Sedan har varit lång och egentligen är det ju vara en liten bit kvar i jämförelse.

    Jag är jämt irriterad på min man nu och känner mig deppig. Känner mig avundsjuk på att han kommer ut och inte jag.

    Ja jag ville gnälla av mig lite...


    Usch, jag känner med dig.. :/

    Det är hemskt jobbigt att göra ingenting och tiden går sååå sakta. Jag var också småirriterad på min man (=avundsjuk) förra graviditeten när jag var beordrad vila.

    Har ni trädgård eller balkong, så du i alla fall får lite frisk luft ibland? Jag satt på balkongen insvept i filtar med snön runt om och löste korsord minns jag.. :p
  • lallallalla
    irrbloss_83 skrev 2016-09-05 09:51:40 följande:

    Visst känns det som om det närmar sig, jag tycker också det nu när jag läser i tråden. Bara upploppet kvar :)

    Jag har inte packat nånting än, men jag har planerat lite. I Östersund där vi ska föda får man tydligen inte ha med sig nötter till förlossningen, stort problem för mig :D Vad vill man egentligen äta under en förlossning? 


    Inga nötter? Oj.. det som är så smidigt. Fast jag kan nog förstå varför. Kan man ha mandel kanske?

    Haha, den frågan har jag ställt mig några gånger. :D Jag föreställer mig att jag vill ha lätt mat, men har ingen aning. Vet inte om det finns kylskåp heller, annars känns fil/yoghurt bra.
  • lallallalla
    jewel skrev 2016-09-05 10:30:58 följande:

    Jag har packat en väska till mig o en väska till pappa + bebis :) Jag ska göra kejsarsnitt så jag behöver inte tänka på nåt att äta innan bebisen är ute, måste ändå vara fastande. Men jag har lagt ner lite godis o en gainomax att ha efter förlossningen. När jag låg på BB med dottern var jag inte alls sugen på mat, levde på nyponsoppa, mackor o fil o flingor typ. Min man åkte iofs o köpte pizza till oss sista kvällen ;)


    Så tänkte vi också förra gången, men snittet blev framflyttat sju timmar!! Mannen fick gå iväg och leta nåt åt sigsjälv och jag låg där fastande sen midnatt utan varken dropp eller vätskeersättning. :P

    En bar eller extra gainomax kanske är bra för mannen också?
  • lallallalla
    Libra1 skrev 2016-09-05 11:53:42 följande:

    Jag ska börja packa väskan lite smått. Lägger nog upp min lista i bloggen sen. :)

    Bars är jättesmidigt. Fast många är det kanske nötter i. Hm! Har jag inte tänkt på. Lite godis och kex kanske? Smoothie på flaska. Lätt att svepa. :)


    Ja, bars låter smidigt. Och smoothie tyckte jag låter bra också. Men smoothie måste väl också förvaras kallt? Man kanske ska ha med en hel kylbox?..
  • lallallalla
    jewel skrev 2016-09-05 18:47:16 följande:

    Det lät inte kul, förstår att du måste varit hungrig! Mitt förra snitt blev kl 10 o jag låg med värkar flera timmar, minns inte att jag tänkte nåt på mat alls då.. 

    Ska nog packa ner nåt till mannen också, men han är en sån där konstig typ som kan gå en hel dag utan att äta så jag oroar mig inte så mycket för honom faktiskt.. ;) 

    Ska du göra kejsarsnitt nu också? Kommer inte ihåg om du skrivit om det tidigare...


    CB1982 skrev 2016-09-06 16:02:20 följande:

    Jag har idag äntligen fått tid för det planerade snittet. Blir den 3/10 och även om det är nästan 4 veckor dit så är det skönt att veta.

    Dock sitter moderkakan lika illa fortfarande så risken finns ju att det börjar blöda innan och blir akut snitt istället.

    Vi har en Stokke vagn, har inte koll på några tester men tyckte att den var smidig.

    Tidigare haft Emmaljunga och trivts med dom men ville ha en mindre vagn denna gången.


    Två planerade snitt alltså. Jätteskönt att du äntligen fått tiden cb82. :) Hoppas moderkakan håller sig lugn nu. Jag tycker det låter så drastiskt med akut snitt. Läkaren för fyra år sen förklarade att enda skillnaden mellan planerat och akut är att akut tränger sig i kön. De har samma tid och förutsättningar som vid ett planerat vid själva ingreppet.

    Vi får se hur det blir för mig. Jag får ett planerat om jag vill, men jag hade lång återhämtning efter mitt snitt (helt komplikationsfritt, bara att kroppen tog tid på sig att sluta ge ilningar och fantomsmärtor). Och jag längtar redan efter att kunna gosa, leka och busa som vanligt med min stora tjej.

    Jag hoppas på att få löfte om lägesbestämning med ultraljud när förlossningen drar igång och ett generellt löfte om att inte låta situationer dra ut i tid. Skriver de in det i min journal så väger nog en normal förlossning tyngre för min del. Pest eller kolera liksom... :/
  • lallallalla

    Vi köpte en begagnad Brio Happy (tror jag de heter, stooora ångvältar på 30kg :P. ) Den klarade allt! Tom snövallar med tung modd. Och dottern totalvägrade den, det var bara sele/sjal som dög.

    När hon var 4 mån satt hon stabilt själv och då köpte vi en baby jogger city mini gt. Den älskade hon! Lite kuddar på sidorna när hon satt och så la vi ner dem under vagnen när hon somnade. Den har fullt liggläge och stort säte, så det var en dm kvar till kanten för knät när hon satt med benen framåt.

    Vi har kört joggern i skogen, på nylagda grusvägar och på stranden, den är fantastisk! Dock brett mellan däcken bak.

    Modellen som inte heter gt har ett annat handtag (runt och inte inställbart) Det gav mig ont i handlederna redan vid provkörning på butiksgolvet.

  • lallallalla
    Pusheen skrev 2016-09-09 15:59:22 följande:

    Stiltje i tråden

    Idag var jag iaf på kontroll. Så himla mysigt. Känns som lite egentid med bebben på något vis.

    Fullt upp nu med kontroller varannan vecka, föräldrakurs och ultraljud nästa vecka.

    Längtar så efter lilla knytet.

    Är lite orolig att jag kommer sakna magen, älskar att vara gravid!

    Hoppas att allt är bra med er alla. Kram!


    Jag antar att kontrollen gick bra, du låter så positiv. :)

    Jag tycker också att kontrollerna känns lite som egentid med bebben. Det är så fullt upp med annat hela tiden. Vad är det för ultraljud nästa vecka?

    Stiltje i tråden är ju egentligen rätt bra. Men lite tråkigt..
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016