• jewel

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Soffan83 skrev 2016-02-25 18:37:14 följande:
    Jag mår bra, nu är jag trött av graviditeten dock ;) men idag har jag varit ganska pigg. Men innan jag fick järntabletterna kände jag mig jämnt trött o orkeslös och tappade mkt hår. Jag har haft bra hb dock, det finns tydligen olika typer av järnbrist. En kompis blev inlagd med dropp, men då hade hon inte alls bra hb. Du hade även lågt hb va?
    Vad skönt att tabletterna har hjälpt för dig! Ja hade Hb 105 som lägst så det var inte jättelågt. Järntillskott går till blodet (Hb) först och när det är "fullt" går det till depåern (ferritinet). När jag fick järninjektion låg mitt Hb på 130 pga annan behandling så det behöver inte vara lågt för att man ska få det. Mitt Hb påverkades inte av järninjektionen alls. Det är just depåerna som är svåra att fylla upp med tabletter, speciellt vid en graviditet kan jag tänka mig. Jag har läst väldigt mycket om det här med ferritinet, men det är som sagt främst pga att jag har lidit av restless legs. Efter att jag fick upp ferritinet till över 100 har jag i stort sett sluppit det helvetet, så otroligt skönt!
  • jewel

    Jag har berättat om graviditeten för fler än vad jag hade tänkt ;) Två kollegor, en kompis o mamma. Vill berätta för fler! När jag var gravid med dottern berättade vi bara för en person innan vecka 13, de flesta fick veta v 15. Vi får se hur många som får veta efter ultraljudet nästa vecka om det går bra :)

  • jewel
    Dalkullan skrev 2016-02-25 19:57:52 följande:

    Jewel - vart att skratta när jag läste ditt inlägg, jag kommer absolut att göra likadant;D Känner även att jag vill berätta för en massa random folk!? Typ hon i kassan, brevbärarn, grannen..


    Ja exakt, vill också berätta för massa random folk! Haha vad knäppa vi är! :)
  • jewel

    Måste bara fråga en sak. Har ni köpt nåt till den kommande bebisen? Jag köpte en body i storlek 50 precis efter att vi plussat. Kändes både rätt o fel på nåt sätt, men mest otroligt mysigt. Jag tänker att vi som gjort IVF o längtat efter detta extra länge kanske vill vara på säkra sidan innan vi börjar shoppa bebisgrejer. Eller vad säger ni?

  • jewel

    Jag ska till MVC nästa vecka, då är jag i 7+1. Dagen efter ska jag på VUL på kliniken. Kanske borde väntat med MVC till efter ultraljudet, men nu blev det så. Skulle egentligen gått dit i onsdags, men det blev ombokat. Jag vill gärna komma dit för att ta blodprover, speciellt Hb, järndepåer och TSH. Känns skönt att få det gjort så snart som möjligt.

  • jewel
    lallallalla skrev 2016-02-26 18:50:06 följande:

    Jag vill också kolla järnvärdena så fort som möjligt, så man får referensvärden till senare.

    Ni skriver om KUB-testet också ser jag. Är jag den enda som är rädd för det? Det är väl 1% risk för missfall om man gör det? Jag vill självklart gärna kolla om Pyret mår bra, men känner att risken är alldeles för hög.


    Vi kommer inte göra KUB men om allt ser bra ut nästa vecka kommer jag boka in ett nytt ultraljud i vecka 13. Jag vill gärna se Pricken (arbetsnamnet, såg ju ut som en liten prick vid insättningen) när de mest kritiska veckorna är förbi.
  • jewel
    Pipam skrev 2016-02-26 19:05:18 följande:

    Kan man få en bild från ultraljudet man gör? Vilken vecka gör ni det i? Graviditetsvecka alltså? Enligt app så är jag i vecka 5, 4+2. Hur tidigt kan man se hjärtslag?


    På min klinik gör de vul fem veckor efter insättning av ett 2-dagars embryo. V 7+2 alltså. Det är nog då man kan vara säker på att få se hjärtslag, men det går säkert tidigare i många fall. Vi fick bild på dottern så det hoppas jag att vi får nu med.
  • jewel
    Mariana79 skrev 2016-02-28 07:31:00 följande:

    Får jag hänga med er?

    Fick Gravid 2-3 på cb digital i morse 1 dag före TD.

    Så extremt jävla lycklig nu men samtidigt så tror jag knappt det är sant och att ngn kommer att väcka mig ur min dröm snart :)

    Kram!


    Klart du får! Stort grattis! Förstår dina känslor, jag känner fortfarande så i v 7 :)
  • jewel
    Pipam skrev 2016-02-29 11:56:51 följande:

    JAG KLARADE DET! Aaaa! Sådan lättnad.

    Tack för pepp :)


    Grattis, vad kul! Hoppas det går lika bra på uppkörningen! :)
  • jewel

    Jag gick in i v 8 idag! Har haft minskade symptom senaste tiden men läste min dagbok från när jag var gravid men dottern o det var likadant då. Illamåendet kom tillbaka ännu starkare efter det så jag förbereder mig på det. Ultraljud på onsdag så då får vi veta om hjärtat slår. Men det är klart det gör!

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016