• jewel

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Ja eller hur vill man ha ultraljudet. Hos oss kostar det 500 kr med ett ultraljud o 2000 för KUB så där sparar vi gärna lite pengar. Men jag tycker absolut inte att det är fel att göra KUB, det gör man precis som man vill! :)

  • jewel

    BF-lista: 

    12/10 Stajlish 31 år, första barnet. Borås 

    16/10 Jewel. 32 år. Andra barnet. Göteborg 

    24/10 Lallallalla 39 år, andra barnet. 

    25/10 Libra1 39 år, Änglamamma, Malmö

    25/10 CvL2015 31 år, första barnet. Strängnäs

  • jewel
    Soffan83 skrev 2016-02-24 08:49:54 följande:

    Nu hittade jag på babyvärlden där det gick att räkna ur efter befruktning. Då har vi bf 22/10 utefter befruktning samt cykellängd. Då har vi bf 22/10 :)


    Härligt! Jag håller tummarna för dig idag!
  • jewel

    När det gäller ultraljud så tycker jag att det är kasst att man ska behöva vänta till RUL i de flesta fall. Jag hade inte klarat av det. Man kan iofs lyssna på hjärtat tidigare, men ändå. Är väldigt glad att vi som gör ivf får ett tidigt ultraljud.

  • jewel
    Soffan83 skrev 2016-02-24 13:13:14 följande:

    Tack! Det gjorde mig inte klokare. Man ser en graviditet som jag redan visste, men läkare kunde inte svara på utgången. Man såg vad hon trodde var ett foster men kunde inte svara på det heller. Hon ifrågasatte varför dom gett mig en sån tidig tid då dom inte rekommenderar ul så tidigt pga att man inte brukar se nåt då. Så vi får vänta till nästa ul 9/3 och jag får försöka släppa att det inte syndes mer och leva som vanligt. Faan att jag åkte dit! Jag ringde för att avboka när blödningarna slutat och jag plussade +3 men då ville ssk att jag skulle in ändå. Ja ja...


    Vad tråkigt att det blev så. Men de kunde ju se att det sitter rätt o inte är utomkveds, alltid nåt!
  • jewel
    Pipam skrev 2016-02-24 17:48:36 följande:

    Mitt misslyckade, avbrutna IVF försök blev ett pluss!

    Fick omslag på digitalt idag och är BIM -3.

    Stimuleringen gav bara ett enda ägg så vi fick försöka själva istället för äggplock. Hade inga förhoppningar men tji fick jag!

    Hade menopur 125 ie, orgalutran, Ovitrelle och nu luutinus. Så en hel stimulerad cykel utan äggplock och FET. Får jag vara med ändå? :)

    BF ca 3 november!


    Så himla häftigt!! Stort grattis! Klart du får vara med här! :)
  • jewel

    Ni som äter järntabletter, vad är orsaken till det? Jag fick problem med låga järndepåer vid min graviditet för tre år sen men det tog lång tid att förstå vad felet var. Jag fick järninjektion i somras o sen dess har jag legat bra i ferritin. Ska ta blodprov på Mvc för att hålla koll på nivåerna på både Hb o ferritin. Men det blir troligtvis järntabletter snart, vilket min mage inte kommer vara glad över...

  • jewel
    Soffan83 skrev 2016-02-24 22:42:00 följande:

    Lämnade lite prover och läkaren sa att jag hade lågt järnvärde (ferritin) han skrev ut rätt mkt och nu har jag ätit dom några månader, kommer inte riktigt ihåg när jag fick dom. Min mage har inte reagerat på duroferonet. Men bajset är kolsvart :-P


    Vet du hur lågt du hade? Jag har hört att om man har väldigt lågt räcker inte järntabletter, men vet inte om det är sant. Mitt liv förändrades helt klart efter järninjektionen! Men mitt största problem var myrkrypningar i benen (restless legs). När jag var gravid med dottern gick ferritinet från 120 i vecka 7 till 14 i vecka 26 men jag fick aldrig veta att det var för lågt. Jag är rädd att det ska hända nu med men denna gången är jag beredd o påläst så jag hoppas att det ska kunna undvikas.
  • jewel
    lallallalla skrev 2016-02-25 05:42:39 följande:

    Om du blir trög i magen av järntabletter så fråga om det finns olika tabletter att välja på. När jag gav blod fick jag alltid de där rosa, runda som inte är så starka. Och blev alltid trög. Men så hade de slut på dem en gång och jag fick niferex. De har motsatt effekt för mig. Det är nog inte så för alla, men värt att testa om man nu får besvär.


    Ja precis, jag fick kramper o diarré av niferex men blev hård i magen av duroferon. Bara att välja liksom ;)
  • jewel
    Soffan83 skrev 2016-02-25 09:52:29 följande:

    Nu har jag kollat upp, jag tog proverna i november och då låg ferritinet på 8.3. Jag vet inte vad det ligger på nu, jag har inte lämnat fler prover vilket är lite konstigt. Fick tabletterna och sen har vi inte hörts?!


    Det är jättelångt. Jag hade 10 som lägst. Hur mår du? Jag hade många symptom som var jobbiga. Om mitt ferritin blir så lågt igen kommer jag försöka få järninjektion igen. Då går ferritinet upp direkt, mycket bättre än tabletter.
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016