• jewel

    Höstbebisar efter IVF 2016

    CB1982 skrev 2016-04-08 09:41:04 följande:

    Jag är i princip liggande hela tiden. Gör lättare middagar och går upp för toa besök samt för att ta något att äta. Tv:n är just nu typ mitt sällskap när jag är ensam hemma.

    Trist men jag vågar inget annat.


    Har du slutat blöda eller kommer det fortfarande? Våra små bebisar måste klara detta! <3
  • jewel
    CB1982 skrev 2016-04-08 14:58:42 följande:

    Det kom plutten lite i morse men annars har det inte kommit något. Det tråkiga är ju att man inte kan slappna av. Har dock kub:en om en vecka så jag får stå ut tills dess. Skulle det se bra ut då så hoppas jag på att jagbkan slappna av lite.

    Det är ju inte bara jobbigt psykiskt att få missfall, göra hela ivf behandlingen om och om igen samt är det en kostnadsfråga också.

    Vi har köpt ett tre pack nu sist och har två försök kvar om det inte skulle fungera. Men ärligt talat så tror jag inte att jag klarar av att gå igenom allt ytterligare en gång, det tar på en psykiskt så jag hoppas verkligen att det går rätt väg denna gången.

    Hur är det för dig?

    Har du haft mer blödning sedan i morse? Har tänkt så på dig!

    Jag kan bara rekommendera dig att sjukskriva dig några dagar nästa vecka och bara vila. Det hade jag själv gjort om jag inte hade varit arbetslös som jag tyvärr blev för 3 veckor sedan.

    Hoppas verkligen att det går vägen för oss båda bebisar!


    Det kommer rosa på pappret när jag torkar mig, men ingen mer större blödning än. Det sticker ganska mycket i vänster sida, det är nog ligamenten. Har gjort det senaste veckan, på båda sidor. Jag hade det när jag var gravid med dottern men nu blir jag orolig ändå...

    Vad skönt att ni har ett ultraljud om en vecka. Om/när blödningarna slutar vill vi nog också kolla igen. Förstår att det känns jobbigt för er att gå igenom ivf-grejen igen om detta inte skulle gå vägen, men det kommer det göra! Vi hade sån tur att vi lyckades på första ivf-försöket, men skulle det bli missfall nu så tar det nog ett tag innan vi försöker igen. Sen tänker jag på att jag har en kollega som är gravid, två veckor längre än jag. Om vi förlorar detta barn kommer det vara otroligt smärtsamt att se hennes mage växa varje dag.

    Jag kommer vara hemma i början av veckan iaf tror jag, kommer inte gå till jobbet så länge jag blöder. Så viktigt är inte jobbet som tur är.
  • jewel
    Mariana79 skrev 2016-04-08 15:17:43 följande:

    Vill bara sända en stor kram till er som har det tufft just nu med blödningar. Tänker på er! Ta hand om er nu, kram!


    Tack! <3 Kram
  • jewel

    Blödningen har avtagit, nu kommer det bara lite brunt. Jag låg i sängen fredag o lördag men idag var jag ute o kollade i några affärer. Så jag hoppas att det inte kommer mer blod nu. Kommer vila resten av dagen o imorgon, sen får jag se hur det känns.

    Nu har jag börjat bli väldigt sugen på att inreda barnrum :) Får hålla mig till efter RUL iaf.. Nån som gjort några inköp till bebis än?

  • jewel
    CB1982 skrev 2016-04-10 14:57:28 följande:

    Hej alla!

    Jag är fortfarande sängliggande, börjar verkligen bli riktigt långtråkigt.

    Jag har även fruktansvärt illamående och kräkningar. Har Lerigan comp och fick även utskrivet något annat men som min man sen läste inte rekommenderas för gravida, var egentligen till för de som behandlas med cellgift och jag hade dom när jag fick mitt utomkvedshavandeskap för 1,5 år sedan. Men då dom inte rekommenderas till gravida vågar jag inte längre ta dom och förstår inte varför läkaren skrev ut dom?

    Jag hoppas att illamåendet går över snart men med dottern så höll det i sig hela graviditeten. Jag åkte in och ut för att få dropp. Det värsta var när man till slut flyttades över till BB och ligga där och höra alla bebisar så förstår er som har det så nu.

    Snart får jag åtminstone slippa att vara sängliggande och kan vara ute lite.

    Mina kläder passat inte längre så fått börja med mammabyxor redan. Längtar tills jag får känna bebis sparka <3

    Tänkte att vi kanske kunde göra en lista på oss och när vi har bf.

    Vad tycker ni om den idén?

    Kram alla!


    Vad jobbigt med illamåendet! :( Jag har mått illa i tre omgångar, nu är det ganska svagt illamående när jag är hungrig o svårt att äta viss mat. Jag har haft gravidbyxor i en månad nu ;)

    Vi hade en lista för ett tag sen, men det kanske är lika bra att börja på en ny!
  • jewel
    ivfbullen skrev 2016-04-10 13:58:49 följande:

    Vi har köpt en massa både förre vårt MA och även efter. Har redan ett barnrum som vi kommer att börja tapetsera och ordna ordentligt när vi kommit över vecka 12. Just nu är vi på ruvardag 4 så hihi :) 


    Skönt att det är nån mer som gillar att shoppa bebisgrejer! :) Hoppas det går bra med ruvningen!
  • jewel
    Gingerpool - BF 15/10 

    jewel - BF 16/10

    Soffan83 - BF 19/10

    Frmid - BF 19/10

    CB1982 - BF 20/10 

    Queen5683- BF 26/10 

    Sally Cinnamon - BF 28/10 

    Iskristall - BF 31/10

    Mariana79 - BF 4/11 

    Pusheen - BF 8/11 

    Amie77 - BF 12/11 

    Irrbloss_83 - BF 12/11 

    Kajo - BF 16/11
  • jewel
    Amie77 skrev 2016-04-10 22:04:39 följande:

    Det verkar som vi ligger inom en månad - i alla fall vi som skrivit hittills. Vilket betyder att det kan bli barn från typ 2/10-30/11 i tråden. (Om alla är v 40+-2.) :)


    Jag gissar på september för mig, dottern kom 3 veckor tidigare än beräknat. Det behöver ju inte bli så nu, men jag räknar med att det kan bli så iaf :)
  • jewel
    CB1982 skrev 2016-04-15 03:19:40 följande:

    Jag är riktigt orolig. Har riktigt ont i magen och öm.

    Haft det sedan onsdags kväll.

    Ska till barnmorskan och kuben idag så jag lär ju få veta om något är fel.

    Men lär vara trött, sov inte nattentill igår och bara sovit 3 h nu i natt.

    Någon mer som har ont och är öm?

    Funderar (i de lite godare tankarna) att det kan vara växtnäring då min mage blivit ganska stor på kort tid. Det går liksom inte att dölja längre och folk som sett mig tror att jag ska födda i sommar.

    I de värsta tankarna är ju givetvis att krabatens hjärta slutat slå...


    Hoppas det går bra för dig idag, tänker på dig!
  • jewel
    Kajo skrev 2016-04-15 10:10:30 följande:

    Va på kontroll igår en vecka efter min blödning och det konstaterades att jag har fortfarande ett hematom under hinnsäcken. Fostret mådde bra iaf men det kan finnas risk för missfall om blödningen vill blöda ut. Skitjobbigt! Har ni andra hört talas om detta eller erfarenhet?


    Förstår att det är jättejobbigt för er! Finns det inget man kan göra? Ska du vila eller leva som vanligt? Det är verkligen tortyr med den här oron!
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016