Vad händer med F-dagar vid gemensam vårdnad?
Hej
Ställer denna fråga för en kompis vägnar.
Han och hans dotter bor 6 mil ifrån varandra (mamman har boendet). De har nu gemensam vårdnad där pappan tänkt sig föra över antingen alla sina 180 dagar till mamman eller i stort sätt alla, typ 150 dagar till mamman och resten själv, dvs 30 + 60. Men mamman ska iaf få så pass att hon kan vara hemma och amma utan att oroa sig för ekonomin.
Min polare vill vara pappaledig så fort barnet inte behöver ammas. Detta betyder att barnet kommer bo hos honom någon månad. Och där kommer han bli boendeförälder ett tag. Så vi undrar dels hur stor chans det är att han kan få som han vill om nu mamman skulle säga emot? det handlar trots allt om att byta boende förälder för att sedan byta tillbaka.
Finns andra alternativ också och det är att på sikt ta ut dessa dagar, t.ex. ha barnet en långhelg, typ pappaledig ons, tors och fredag och ha barnet ons till söndag varannan vecka.
Då det är lång tid kvar, minst ett år så är han bara i planeringsfasen hur detta ska gå till på bästa sätt (barnets bästa såklart).
Så vad tror ni?