• Mareldsbarn

    Någon som tagit microlax under graviditeten?

    Hur reagerade kroppen? Gick det snabbt från det att du tog det tills magen satte igång? Får man gå flera gånger? Antar att det ändå är olika från perosn till person men vill gärna veta då jag ska ta en dos rektal snart.

  • Svar på tråden Någon som tagit microlax under graviditeten?
  • ida1222

    Jag tar microlax pågrund av hemorrojder. Det brukar ta mig 2-5 minuter innan
    magen sätter igång och känner att jag behöver springa på toa efter jag tagit en.
    JAg behöver bara gå på toa en gång efter jag tagit den. Lycka till!!

  • Mareldsbarn

    Ida1222; tack för ditt svar.

    jag testade nu en tub och behövde springa redan 1 minut efteråt men det kom inte alls mycket. Känns som att mer av innehållet i tuben kom än annat Vågar ju inte direkt ta en tub till idag heller... ruttet

  • mysmika

    Tror du att du är förstoppad, eller varför vill du ta Microlax?
    Jag kan sköta magen naturligt ca varannan gång.
    Viktigt är ju att du fortsätter att hålla tuben ihopklämd när du tar ut den, annars sugs det tillbaka.
    Försök sen åxå att hålla dig precis så länge det är möjligt innan du sätter dig.

  • Mareldsbarn

    mysmika; Ja jag är förstoppad annars vill man väl inte ta microlax? Höll tuben ihopklämd men tror att jag gick för snabbt på toan efteråt. Skulle stått ut lite längre. Får göra ett nytt försök imorn tror jag då jag nog inte vågar ta ytterligare 1 dos nu ikväll. Eller är det ok tror du?

  • mysmika

    Det kan behövas flera om man är riktigt förstoppad. Tycker du kan prova med en till ikväll, och försök att hålla ut, så det hinner "verka". Tycker du ändå inte att det kommer "tillräckligt", beroende på hur länge sen det var du var sist, så finns det ju mera effektiva grejer att ta till
    Lycka till!

  • jummie

    Microlax verkar ju rätt så lokalt så går du efter en minut så är det nog mest medlet du fått ut. Ta dosen o gå o lägg dig o tänkt vackra tankar ett tag Låt det verka så länge som möjligt för annars hinner medlet inte lösa upp något!

    Sen så kan jag rekommendera Lactulos i förebyggande syfte så slipper du sånt här o ffa hemmorojder.

  • mysmika

    Laktulos är jättesöt sliskigt som man tar en hutt av, smakar f-n men är mkt effektivt.
    Tips är att blanda den tilltänkta dosen i typ fil, så blir det som sockrad fil....för den är vidrig att bara svälja.
    Men som sagt mkt bra. Finns på apoteket.

  • jummie

    Men katrinplommon kan väl ändå inte lösa det som redan ligger i ändtarmen o är hårdare än hårdast?

  • MrsCharlotte

    Jag har testat Dulcolax, suppositorer eller vad det heter som man stoppar upp. Det hjälper KANON! Tar mellan 15-60 min, sen tömmer man hela tarmen! Det är underbart. Men det är ju som alla laxermedel, det ska inte användas under en längre period. Jag brukar ta en, tömma tarmen och sen röra en hel del på mig och äta mycket katrinplommon de närmsta dagarna, katrinplommonjuice är väldigt effektivt! Sen är magen bättre igen. Viktigt är att äta mycket fibrer och röra på sig så kommer magen igång.

    Lycka till!

  • Viggo och pyrets mamma

    Vill bara tipsaom Rävland röra som man ger till de som bor på äldreboenden här i Gbg för att de ska kunna sköta magen lättare, tog det själv under en period när jag var gravid och hade problem med magen. Du tar 1 msk morgon och kväll tillsammans med ett stort glas vatten. Smakar inte alls så vidrigt som det låter, jag lovar!

    Recept:
    1 dl linfrö (smakar nötigt i smaken)
    2 dl vatten
    Rör ihop och låt svälla i kylen tills det blir som en gröt
    1 liten barnmatsburk med katrinplommonpuré
    Rör ner i gröten, förvara i kylen i tätslutande burk, håller sig ca 1 vecka.

    Jag vågar garantera att du kommer bli hjälpt om du använder den några dagar men du måste fortsätta för att effekten skall fortsätta.

  • Mareldsbarn

    tack alla för era svar! Jag var nog för snabb med att "tömma" tarmen när jag tog medlet tror jag.

    Det är alltså inget farligt med att ta en dos till om några timmar trots att jag är gravid? Jag tömmer ju bara tarmen och sen är det bra tänker jag. jag hinner ju inte bli uttorkade eller något sånt menar jag.

  • Mareldsbarn

    Tindras faster; Krossade linfrön då? Kan va bra att ha i bakhuvudet om detta skulle ske fler gånger. Nu känner jag meest panik över att jag vill tömma tarmen 1 gång och börja om på ny kula så att säga.

  • mysmika

    Nej, det är lugnt.
    Ta ett par extra glas vatten det skadar inte, men som sagt det är ju bara den sista biten av tarmen du tömmer.Typ 10-15 cm upp, max.

  • Viggo och pyrets mamma

    Mareldsbarn: krossade linfrön funkar precis lika bra, det är en smaksak. Håller med dig ta, ditt microlax men testa röran så slipper du ta fler microlax sen, jag är iaf sån att jag rent generellt bättre tycker om att lösa ( ) problemet med hjälp av nåt annat än mediciner.

  • rosahjärtan

    Om du är riktigt förstoppad så kanske det sitter högre upp och då kanske inte microlax hjälper. Köp laktulos el något annat dulkmedel för magen så kan du ta ett microlax imorgon fm istället. Jordgubbar, plommon, melon kan ha en lösande effekt på magen oxå.

  • Mareldsbarn

    Tindras faster; ja egentligen gillar jag inte helelr sånt här. haha du ser ju, jag ve ju inte ens hur jag ska använda microlaxen

    Blir sällan förstoppad och har det nångång hänt att jag är trög i magen så har alltid katrinplommon, promenader och mängder med vatten hjälpt men nu ska jag nog testa en omgång microlax ikväll igen så får vi se.

  • bebis08
    Mareldsbarn skrev 2008-08-07 19:45:26 följande:
    ja egentligen gillar jag inte helelr sånt här. haha du ser ju, jag ve ju inte ens hur jag ska använda microlaxen Blir sällan förstoppad och har det nångång hänt att jag är trög i magen så har alltid katrinplommon, promenader och mängder med vatten hjälpt men nu ska jag nog testa en omgång microlax ikväll igen så får vi se.
    Det var därför jag skrev om Laxoberaldropparna, några smaklösa droppar på en tesked "uppifrån".....
    Vill inte "stoppa upp nåt" där bak
Svar på tråden Någon som tagit microlax under graviditeten?