Inlägg från: Igelkotten Sthlm |Visa alla inlägg
  • Igelkotten Sthlm

    Bricanyl eller Ventoline?

    Är det någon skillnad på verkningsgraden på Bricanyl och Ventoline? Vår dotter fick Bricanyl utskrivet när hon var ett halvår ungefär och nu senast så fick hon Ventoline (vid 1 år och 4 mån). Är det ena starkare kanske, någon som vet någonting om på vilka grunder man förskriver dessa läkemedel?

  • Svar på tråden Bricanyl eller Ventoline?
  • Igelkotten Sthlm

    På Apoteket så sa dom också att det var samma sak så det får väl förbli ett mysterium varför läkaren valde att skriva ut Ventoline den här gången . Det verkar ju som att de är helt utbytbara.

  • Igelkotten Sthlm

    Gnagaren --

    Så ventoline är mildare, det var ju intressant fakta. Hmmm, kanske läkaren tyckte att min dotter var stor nog att klara en luftrörsinfektion utan det starkare läkemedlet nu när hon är dryga året? Istället för då hon var mindre och fick Bricanyl.
    Jag tycker inte det blir någon nämnvärd skillnad om man ger eller inte men så länge hon inte får några biverkningar så tycker jag det är ok.

  • Igelkotten Sthlm

    Gnagaren --

    Nä hon har inte astma vad vi vet, men hon hade RS när hon var 10 veckor gammal och när hon blev rejält förkyld (bakterieljud i lungorna) med hosta i höstas så fick hon penicillin och Bricanyl utskrivet.

    Den här förkylningen har hon haft en hemsk torrhosta och feber sedan i lördags och när vi kollade upp henne igår så hittade de ingenting varken i hals, öron eller lungor. Så hon fick Ventoline och så skulle vi ge Alvedon för febern.

    Men det känns lite oroande att hon alltid får sådan gräslig hosta när hon blir förkyld, nästan krupp-hosta liksom. Jag hoppas verkligen inte att det utvecklas till förkylningsastma.

  • Igelkotten Sthlm

    Gnagaren --

    Usch stackars lilla Liam, astma är verkligen en av mina största skräcker - så otäckt när andningen påverkas!!

    Märkligt att inte läkaren skrev ut pulmicort för att hjälpa till med infektionen i luftrören, nu blir jag ännu mer fundersam. Kanske man skulle boka tid hos en "riktig" barnläkare och kolla upp henne som du säger.

    Malwa --
    Ja det verkar ju vara någon typ av skillnad ändå. Är det inte Bricanyl man får för att stoppa upp värkarbetet om det sätter igång för tidigt också?

  • Igelkotten Sthlm

    Majsan --
    Men hur hittar man en astmaläkare då, måste man få en remiss från vårdcentralen? Eller kan man ringa direkt till en specialist-klinik?

  • Igelkotten Sthlm

    Gnagaren --

    Ja jag får göra det. Tack för hjälpen!

Svar på tråden Bricanyl eller Ventoline?