Inlägg från: innana |Visa alla inlägg
  • innana

    Fick ni smisk?

    Hallå. En liten allmän fråga, vi diskuterade på jobbet idag.

    Vi som är födda på 60-70-talen, var smisk förekommande då som bestraffningsmetod? Vet ju att lagen kom i slutet på 70-talet, men innan och däromkring?

    Fick det aldrig själv och kan inte minnas att mina kompisar nånsin talade om att de fått det heller. Så ni som är i min ålder idag: Fick ni smisk? Och hörde ni om andra som fick det? Känns så overkligt...

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-17 16:08:05:
    Oj då, den här tråden var endast avsedd som en gallup för hur det låg till DÅ, och inte vad man anser om barnaga nu för tiden. Endast retrospektivt.

  • Svar på tråden Fick ni smisk?
  • innana

    Det känns lite ovanligt ja, att man i Sverige gjorde så, smiskade barn i rumpan...vet att vissa föräldrar kunde hota med det, men det var alltid på skoj och det hände aldrig vad jag vet.

  • innana

    Ser som sagt att tråden tappat fokus lite... Inte därmed sagt att det inte är intressant att läsa, men fortsätt gärna svara på frågan om hur det var DÅ.

    kram
    ts Innana

  • innana

    Undrar just om det inte var så att man inte märkte av eller förstod. Kom precis att tänka på en kompis vars pappa ropade från ett fönster när vi var tre i deras trädgård och lekte:
    -Har du gjort din läxa? Om du inte är inne och kan visa den om fem minuter får du smäll på rumpan!

    Vi tolkade det som ett skämt, men tjejen började gråta och sa att hon borde gå in. Vi lekte väl vidare och tänkte inte på det...i efterhand tycker man ju inte hon borde ha gråtit om hon inte brukade få smäll, men så tänkte vi liksom inte. Den pappan hotade ofta med stryk men han rörde ju såklart ingen av oss kompisar. Men idel:
    -Väcker ni lillebror ska jag rappa er med mattpiskan!
    -Skrik inte så mycket ungar för då vrider jag om rumporna på er!

    Hmmm...

Svar på tråden Fick ni smisk?