• SuziQ

    Fick ni smisk?

    De e helt sjukt att smiska sina barn!! Nu vet jag precis hur jäkla krävande och jobbigt det kan vara som förälder, tro mig. Och nämn inte tonåren osv, jag bävar för det redan men har 13 år kvar, he he. Dock är det helt obegripligt för mig att man kan tro att ex vis dask i rumpan kommer att få barnet att sluta med sitt negativa beteende. För det kommer isåfall alltid att hitta ett annat beteende, då får man fortsätta smiska o smiska o smiska!

    Blir mörkrädd av MariatUseens resonemang!!!!!!!

    citat- Men jag anser inte att det är fel med en liten dask i rumpan. elkler att man någon gång får ta hårt i armen på ett barn.
    det är så jag tycker och det är så min lillasyster har blivit fostrad. och hon har blivit helt underbart.

    Detta är oxå en rätt naiv syn då det gäller inte för allla barn, vissa(de flesta skulle jag tro) blir oerhört kränkta) av att få smisk i uppfostringssyfte.

    citat- Barn i den åldern förstår inte vad som gör ont och vad som inte gör ont och vad som är rätt o vad som är fel.

    Detta säger sig självt, barn förstår fortfarande inte varför mamma biter tillbaka, de blir rädda...får skam och skuld för sitt beteende. Jag biter ej chefen för att jag blir arg på denne (hur jäklig en chef än kan vara mot sina anställda)

  • SuziQ

    vadå inte gör ont??? Dasken känns ju, det e väl KRÄNKNINGEN som väcker smärta, i hjärtat! Fattar du ej detta???? Herregud!

  • SuziQ

    Och jag vill även tillägga i debatten att jag personligen inte dömer föräldrar vars tålamod atgit slut, o de har smiskat sitt barn. men man måste inse att det man gjort varit FEL och vilja få hjälp. Om man godkänner smisk så har jag frågor till MAriatussen

    1- när får man börja smiska ett barn, alltså från vilken ålder. 3 måander, 6 månader?

    2- När m¨ste man sluta? Får man smiska en 16 åring oxå??

    3- Vilka fina daskregler har du? Handen bara eller mattpiskan eller skärpet?
    Läs Gillous bok Ondskan och begrunda!!!!!!!!!

  • SuziQ

    ursäkta Mariatussen. vill ej bråka här ller förolämpa dig. Självj´klart ska du ha din åsikt.
    Men som utbildad socionom måste jag endå lägga in mitt veto här och förklara att ett barn biter aldrig för att vara elakt. Det handlra ju om barnets ålder och är tveksam till att det är ngt normalt 15 årigt barn som bits utan ett mindre barn. men du borde väl endå kunna förklara din tes kring "lite dask" är ok.
    Man handlar inte utan ett syfte! Allt vi gör har ett syfte och vi är väl målmedvetna, så vad är målet med dasken!????
    Jag har själv fått dask, är en gammal polack och avskyr smisk trots detta! Bakgrund spelar ingen roll...

  • SuziQ

    Misshandel...du e helt fel ute, tyvärr. Det är just sådana gränsdragningar som är livsfarliga. Vet du vad psykisk misshandel är?? Just det, em kränkning! En kränkning som de flesat upplever pga att de tvingas få dask.

  • SuziQ

    Vill åter igen påängtera att det finns massor av vuxna människor därute (inkl mig själv) som har fått en å annan örfil o dask och som kan minnas detta än idag. Och inte fick man blåmärken eller blev "misshandlad". Det räcker bara med en öppen handflata som slår mot kinden. Det räcker gott å väl. Och gissa vilken galen tonåring jag blev trots allt detta? Jag har gjort mycket dumt... = )

  • SuziQ

    Vaddå det var bättre förr? så folk var laglydiga och snälla för 40 år sen? Tveksam. Det fanns tex gruppvåldtäkter för 100 år sen...folk rånades och mördades och barn som ej vågade käta emot sina föräldrar tog ut sin frustration på annat sätt. Tveksam till att det var bättre förr. Att vi 70 talister resonerar så är ett steg tillbaka i utvecklingen

  • SuziQ

    Hej..hoppas det nu inte blir nån ilsken jakt på Mariatussen..som sagt, det är ju bra att folk säger vad de tycker och tänker, måste alltid respekteras.

  • SuziQ

    Kan tillägga att anledningen till att man inte vet om folk fått stryk under sin uppväxt på 70-80 talet är just att det är en sån stor skam att få det, att erkänna det. Åtminstone för de flesta. Alltså om man själv ej fick det så är det inte säkert att ens klasskompisar har berättat att de har fått..det finns ett stort mörkertal. Det kan vara en positiv trend att just tala om det, nu när de flesta känner till anti aga lagen och är måna om att ej skada sina barn på något sätt.

  • SuziQ

    det där med men för livet låter lite som "en gång är ingen gång.." resonemang..det måste jag säga. Jag undrar om du sett ett ledset barn i ögonen ngn gång? Verkligen, en ettrig 3 åring som gjort något dumt. Brukar räcka med tillrättavisning....det är straff nog.

Svar på tråden Fick ni smisk?