Ätstört resonerande. Det innebär inte nödvändigtvis ett ätstört beteende. Men ditt resonerande är det.
Absolut är det inte bra att barn blir det, men att det skylla ha något att göra med det du tar upp i din TS är väldigt fel. Född i slutet på 70-talet och det som åts till frukost och mellanmål var oboy och liknande, mycket sirapslimpsmackor. Jättesockrade flingor eller sylt, i princip ingen åt naturell fil med bär, möjligen banan och smulat knäckebröd eller rakt av rejält med socker gröt med sylt förekom ofta. Mellanmål igen sirapslimpsmackor och oftast kräm (sådan där du vispar från pulver) . Vet att på mitt dagis fick de som åt frukost bland annat också skorpor med marmelad.
Naturligtvis drack alla barn mjölk till alla måltider. Det var alltså oerhört mycket mer av allt det du talar emot bland vad barn åt. Också mycket lingonsylt till många rätter.
Däremot var det oftast mer hållet på lördagsgodis istället för utspritt och inte så mycket av sådant som läsk och juice i mängd.
Men ja, mycket mer av allt det du undrar över.
Maten var dock också dyrare och tog en större andel av ett medelhushålls disponibla inkomst så det var väldigt mycket mindre vardagslyx och kanske tråkigare ofta samma mat vilket är mindre lockande att äta extra av ?för att det är gott?.
Anonym (Mat) skrev 2025-02-06 15:39:00 följande:
Sen är det väl många av er som skiter i att fler och fler barn och ungdomar blir fetare pga fel kost och minimalt med rörelse. Kanske handlar lite som föredöme för sina barn också. Klart som sagt att man ska unna sig men med måtta även under veckorna.
Godis och andra sötsaker går bort men ändå väljer man andra produkter som likväl är lika illa i det stora hela då de äter mer utav det.
Anonym (Mat) skrev 2025-02-06 15:17:26 följande:
Har absolut inget ätstört beteende om ni tror det. Kan absolut unna mig sötsaker även mitt i veckorna ibland. Men inte i form av frukost eller kvällsmat. Skulle jag bli sugen på bröd så blir det inte mer än antingen morgon eller kväll.
Grejen är den att äter mer onödigt än vad vi behöver och äter och många får nog i sig mer socker i frukosten än i fredagsmyset . Beroende på var man stoppar i sig