Anonym (Toker) skrev 2024-12-07 08:50:44 följande:
Kvalitén på sylt handlar ju inte enbart om mängden bär. Om bären är odlade på ett ryskt minfält utanför Tjernobyl och de dessutom accepterar att bären är besprutade och mögliga så spelar bärhalten ingen roll. Jämfört med om det är schyssta bär.
Såg jag på ica här om dagen för övrigt. Icas sylt har mer bär än den dyrare finare konkurrenten. Men smakar ändå sämre. Det finns något de gör för att hålla nere kostnaderna.
Normalt ska du ju kvalitetskontrollera varje batch av en produkt. Lidl har ju gett fan i att kontrollera en hel produktion. Inte en enda gång har någon kontrollerat så att produkten är okej och ätbar. Det säger något om kvalitetsarbetet.
Jag köper för det mesta det dyrare märket. Det kan jag kosta på mig.
Nu snackar jag iof sig bara om lingon-, hallon-, jordgubb-, och blåbärssylt. Men jag är tämligen 100% säker att åtminstone dessa sylter i Sverige är kokta på svenska bär. Kan ärligt talat inte komma på något land som skulle exportera bär till Sverige för att kokas i Sverige.
Glömde naturligtvis bort att påpeka att vi snackar om svenska kända syltmärken.
Vad beträffar butiksbakat bröd så är det exakt samma bröd som säljs av både ICA och COOP. Men det är bara det att det är billigare på LIDL. Förbakningen är väl gjort av Sveriges största leverantör av förbakat bröd dvs Lantmännens egna bageri.
Jag reagerar i vart fall på den hämningslöst stigande matpriserna men det är ju helt ok om du tycker priserna är ok.