Skolans/förskolans uträkning av näringsrik mat?
Jag vet inte vad för förskola dina barn går på men på alla arbetsplatser jag varit på (jobbar i förskola och har jobbat i skola) har det varit rikligt och varierat med frukt och grönt i måltidssammansättningen. Såser, soppor, gratänger och grytor är ofta grönsaksbaserade (linser, rotfrukter etc etc) och alltid minst 2 grönsakstillbehör som haricoverts, broccoli, råkostsallader
Frukt serveras på morgonen och till mellanmålet och vid frukost och mellanmål erbjuds grönsaker som pålägg till smörgåsen.
På min arbetsplats läggs alltid maten upp i små skålar . För om det inte äts upp så måste det som är upplagt slängas. Men tar det slut kan vi alltid hämta mer..
De skolor som jag arbetat på samt de skolor mina barn går på har otroligt rikliga salladsbuffer som absolut innehåller mer än vanligt grönsallad..broccoli, blomkål, bön och linssallader etc...
Känner inte alls igen mig i din bild...