Inlägg från: Anonym (Lär dig laga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lär dig laga)

    Mindre än 100 g frukt och grönt per dag....

    Lär dig att laga mat. Det är rätt lätt att få i sig åtminstone 100 g om man äter grönsaker i själva maten. Grönsaker är sällan ett tillbehör för mig utan är en del av själva måltiden. 

    Jag älskar tacos och då menar jag inte en påse kryddmix med köttfärs utan jag varierar. Gör grytor på högrev, har bönor i, passerade tomater och lite annat smått och gott. Sedan ugnsrostar jag typ paprika, morötter och lök. Detta har jag sedan i ett tortillabröd med avokadoröra med chili, vitlök, lime och koriander. 


    En annan dag gör jag tacos med torsk och lax som jag formar som biffar med chili, koriander, lime och sedan serverar jag detta med mango, koriander, chili, rödlök och paprika. 


    Sedan gör jag mycket grönsakssåser. Krossade tomater, äggplanta, squash, morötter, paprika, lök, vitlök, selleri och så mixar jag detta till en slät sås och blandar ner med nötfärsås och olika kryddningar. Man får ju snabbt i sig 600 gr grönsaker per dag då. 


    Brukar räkna mina grönsaker så jag får i mig  30 olika sorter i veckan. 

  • Anonym (Lär dig laga)
    Anonym (sämst) skrev 2024-11-10 21:07:53 följande:
    Jag kan laga mat, tack så mycket. Jag har dock ingen lust, oftast, då det känns rätt värdelöst att bara laga mat åt sig själv.

    Men man lagar väl så det finns matlådor? 


    Om man lagar riktig mat så ingår det väl ändå att ha grönsaker i maten? För hur kan man laga mat utan att ha i grönsaker i maten? 


    Man kan syra grönsaker och ha i kylen och plocka fram till varje måltid. Och jag har svårt att se någon som genuint gillar mat att inte ha en enda sak från växtriket på tallriken. T o m pasta med pesto räknas ju till att ha grönsaker? 

Svar på tråden Mindre än 100 g frukt och grönt per dag....