Kvinnor och höga krav på partner?
Jo, parasiterandet visar sig i snedfördelningen i hemmet där kvinnans arbetsdag fortsätter efter jobbdagen är gjord. Kvinnans stress ökar när jobbet är klart, mannens går ner. När könen når dit att man tar hälften var så har man nått ett normalläge, ingen har det dåligt och ingen åker snålskjuts på nån annans bekostnad.
Kvinnor utan man lever ännu längre, med man så sjunker medellivslängden, för män tvärtom. Pga parasiterandet på den kvinnliga arbetskraften som är gratis för männen. Trist och helt onödigt säger jag.
Hur vill du komma åt de våldsamma männen och göra livet bättre för kvinnor? Det saknas svar från kvinnorna här. För ni tror väl inte på allvar att det hjälper att skuldbelägga alla män och kalla dem för parasiter?
Att kvinnor gör mer hemma är ett val. De kan antingen kräva mer av mannen eller strunta att göra allt så blir han tvungen. De har en gång skämt bort honom, nu får de hantera det på något sätt. Dessutom har kvinnor en tendens att överarbeta, allt måste inte vara perfekt alltid. Din siffra på över 50% är helt gripen ur luften den stämde inte ens förr då mannen var den som försörjde familjen, även om han inte gjorde något hemma.
Att kvinnor i relationer har något kortare livslängd (men ändå längre än män) beror på att kvinnor som mår dåligt, med kroniska sjukdomar, övervikt eller annan problematik är de som stannar i relationer. De behöver mannen som trygghet och försörjare och vet att om de lämnar har de svårt att hitta en ny man.
Att kvinnor initierar separation och mår bättre efteråt är välkänt, men skilsmässor beror inte på att män är lata med hemarbetet, det är en myt. Istället beror det på att kvinnor som blir äldre kommer in i "andra andningen" så att säga, Barnen är utflugna, de har passerat klimakteriet, testosteronhalten ökar, de blir piggare och vil ha ut mer av livet, frihet, något nytt. Medan mannen blir tröttare, mer passiv och är ganska nöjd med situationen som den är. Det betyder INTE att han är en parasit utan att kvinnan vill ha något nytt innan det är för sent.
Att kvinnor använder myten om hemarbete när de får frågan om varför de separerat beror på att det är enklast så. Att förklara de verkliga skälen låter inte så bra och det är också svårt att sätta ord på.
när det gäller våldsbrott rent allmänt så är män är kraftigt överrepresenterade, de flesta är återfallsförbrytare så det är en minoritet som står för majoriteten av brotten.
män är också mest utsatt för våldsbrott, av andra män
jag tvivlar på att män som inte själva är våldsbenägna men som varit utsatta för våldsbrott uppskattar offermonopolet som (vissa) feminister ger kvinnor
När det handlar om heterosexuella, samkönade relarioner och våld mot barn är könsskillnaden betydligt mindre men enligt vänsterfeminister som hellre använder offerskapet som vapen än att lösa problemen är det bara mäns våld mot kvinnor som räknas.
Man utgår normalt efter enkätstudier för att det är lägre mörkertal men eftersom män inte anmäler i lika stor utsträckning så går vänsterfeminister efter anmälda brott så könsskillnaden ska bli större.
www.forskning.se/2013/11/22/en-procent-av-befolkningen-bakom-63-procent-av-valdsbrottsdomarna/
En kvalitativ innehållsanalys om hur våld i nära relationer
framställs i svenska dagstidningar
Nybergh et al (2013) har gjort en enkätstudie i Sverige som visade att ungefär lika många män som kvinnor blev utsatta av psykiskt och fysiskt våld i nära relationer. Även BRÅ:s (2014) stora kartläggning om våld i nära relationer i Sverige visar på att det inte finns en stor skillnad i antalet våldsutsatta män och kvinnor, 7 % av kvinnorna och 6,7 % av männen uppgav att de blivit utsatta för våld av sin partner. Åter till Nybergh et al. (2013) studie vars resultat även visade på att våldsutsatta män blev utsatta för lindrigare våld än vad våldsutsatta kvinnor blev.
Det kan vara en förklaring till varför män inte anmäler våldet i lika stor grad som kvinnorna gör, eftersom kvinnorna blev utsatta för grövre våld och kommer därför ihåg våldet långt en tid efter våldet har ägt rum. Lövestad och Krantz (2012) genomförde en enkätstudie i Sverige där urvalet var 1000 slumpvist utvalda personer. Resultatet blev att 41 % av kvinnorna och 37% av männen någon gång har blivit utsatta för fysiskt våld samt att det var ungefär lika stor skillnad för psykiskt våld. Detta visar att det finns en liten skillnad mellan hur många män och
kvinnor som utsätts för våld i nära relationer i Sverige under 2012 medan Nybergh et al. (2013) visar att det inte finns någon större skillnad
https://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=8566295&fileOId=8566296