Inlägg från: Anonym (Vinja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vinja)

    Får en chef göra så här?

    Ja, självklart har chefen rätt att fördela kontorsplatser. 

  • Anonym (Vinja)
    Anonym (Intekul) skrev 2024-10-18 17:43:35 följande:

    Min väns sambo sa att man måste förhandla om byte av arbetsrum, men så kanske det inte är?


    Nej.

    Däremot har man rätt till en ergonomisk arbetsplats. Tex om du störs av en annan person i rummet att chefen köper in skärmar att avdela rummet och tex hörlurar som stänger ute ljud.
    Men du kan aldrig kräva ett eget kontor eller att inte behöva byta kontor om behov uppstår att använda rummen på annat sätt.
  • Anonym (Vinja)
    Anonym (Intekul) skrev 2024-10-18 18:21:25 följande:
    Behov har inte uppstått. Chefen har ett rum. Hon ska nu ta mitt och göra sitt till extra konferensrum. Chefen kanske ser en fördel med att ha mitt kontor (vill inte avslöja typ av arbetsplats jag jobbar på). chefen har en anledning varför hon byter. Jag misstänker att hon bara vill ha rummet bredvid sin vän.
    Din chef anser väl att det finns behov av att göra såhär. Sedan måste du ju inte hålla med om att behovet finns.
  • Anonym (Vinja)
    Anonym (Intekul) skrev 2024-10-18 19:39:27 följande:
    SmulanFnulan skrev 2024-10-18 18:43:54 följande:

    Hahahahahahhaha, är du på riktigt? Älskade lilla snöflinga, måtte livet inte bli alltför tungt för dig. Herregud.

    Och JA, sist jag kollade så är det chefen som LEDER OCH FÖRDELAR arbetet. 



    Jag kan förresten tala om för dig att målgruppen jag arbetar med är i behov av trygghet och att veta vart de hittar mig. Jag kan inte byta plats hur som helst och olika dagar osv. Det passar inte i den typen av jobb jag har. 
    Måste du flytta på dig när den andra personen är på plats då?
  • Anonym (Vinja)
    Anonym (Intekul) skrev 2024-10-18 21:00:40 följande:
    Ja det kommer jag behöva göra. då ska jag tydligen sitta i konferensrummet.
    Är det för att chefen vet att du inte vill dela rum? Annars kan du väl bara säga att du är ok med att dela på rummet med den andra.
  • Anonym (Vinja)
    Anonym (Intekul) skrev 2024-10-19 13:58:54 följande:

    Chefen vill ta mitt rum för att vara närmare eleverna. Det var så chefen skrev. Det finns inga andra lediga rum att ge mig, då får jag dela med skolsköterskan som är inne ibland. Jag får flytta på mig när denne är på plats, vilket verkar vara olika dagar då jag inte har märkt av att hon är på plats specifika dagar. Enligt chefen är hon på plats få dagar/år. 


    På mina barns skola var skolsköterskan på plats 1 dag i veckan.

    Du kan ju be om hennes schema. Då kan du boka in möten de dagar hon inte är på plats och arbeta administrativt när hon är på plats?

    Det bästa är kanske att du inte för dialogen med chefen utan med kollegan du ska dela kontor med hur ni ska lägga upp allt på bästa sätt.

    (gissar att skolsköterskan inte är behovsanställd utan flyttar mellan skolor, så hon borde ju veta när hon är på plats på er skola).
  • Anonym (Vinja)
    Anonym (Intekul) skrev 2024-10-20 07:57:09 följande:

    Den här skolsköterskan arbetar på vår skola utöver den skolsköterska vi har på heltid. Jag vet inte om hon kommer in bestämda dagar, men jag skulle kunna tänka mig att hon kommer in när det är så störst behov. Jag har ibland sett henne när jag själv har varit på skolan (jobbar själv halvtid på den här skolan). Jag har inte förstått om det är specifika dagar hon är på plats eller dyker upp då och då. Jag hade ärligt talat fram tills för ganska nyligen inte ens fattat att vi hade en till skolsköterska det här läsåret. Hade sett personen, men inte kopplat vem hon var. 


    Då kanske hon inte kommer så ofta att det blir ett problem?

    Försök gå in med inställningen att det kommer fungera. De dagar skolsköterskan kommer så pratar du med henne om hur ni ska lösa möten mm med delat kontor. Hon kanske kan vara i den andra sköterskans kontor de tider du har möten tex? 


    Efter några veckor/månad så har du mer konkreta saker av vad som har fungerat och vad som inte har fungerat i situationen, och kan ta upp detta med din chef för att hitta andra lösningar.

    Skolsköterskan kanske bara kommer in några gånger i månaden så det kanske kommer bli bättre än vad som känns nu?

  • Anonym (Vinja)

    Ett tillägg, om du bara är där halvtid och hon bara är inne ibland så förstår jag chefen lite att det passar att ni delar ett kontor som står 50% tomt. Era dagar kanske knappt ens korsar varandra särskilt mycket, då hon kanske är där när du är på den andra skolan och tvärtom, hon jobbar på andra ställen när du är där. Det kan ju inte varajätteofta som ni båda är på plats tänker jag.

Svar på tråden Får en chef göra så här?