Inlägg från: Anonym (Patania) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Patania)

    Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man

    Anonym (Let's test) skrev 2024-10-11 23:28:49 följande:
    Man behöver aldrig vara drivande i det på nätet om man är det IRL. Cool
    Precis. De flesta kvinnor behöver inte ens nätet. 
    Det finns ett mansöverskott även ute i samhället bland unga vuxna. Det är fler män än kvinnor i åldrarna 20-35 år. Dessutom är det oftare männen som tar kontakten med kvinnor ute i samhället, som är de drivande. De som bjuder upp bruden på dansgolvet, de som drar raggningsrepliker och de som överöser den andre med komplimanger. Män och killar är kontaktsökande. För en normal kvinna ute i samhället räcker det med att vara lite uppmärksam eller intresserad så dyker det förr eller senare upp någon kille som visar sitt intresse. 

    Just därför är det mest män som nätdejtar. En annan faktor till att fler män än kvinnor nätdejtar är att en stor del av de som nätdejtar bara vill ligga. Och män tenderar att vara kåtare och i större behov av sex än kvinnor, därför söker de sig ofta till nätet. 

    Förlorarna bli alla m än som är ute efter ett seriöst förhållande. Män som är bra och som inte bedrar folk åt alla håll och kanter. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (HP lover) skrev 2024-10-11 23:37:12 följande:
    Jag har. Och ofta när jag gjort det har i princip 2 scenarios skett:

    1. Jag blir tagen för en lurendrejare som catfishar eller bara vill driva med folk. Eller att jag misstänks vara en man som låtsas vara kvinna......... 

    2. Snubben blir överexalterad och alldeles för på så att jag blir skrämd. 

    Sista gången jag gjorde det var med min nuvarande pojkvän som varken agerade som 1an eller 2an.
    Dessutom gav han mig en chans trots att jag saknade bilder och text i profilen. 

    Ett tips är att chansa på en sån där "bildlös" profil. Det kan dölja sig något värdefullt bakom den :) 
    1an hade jag utgått från förutsatt att du inte ser ut som stryk. De kvinnor som kontaktade mig utan att jag hade kontaktat de var inte fula som stryk, men ganska oattraktiva. Kanske fyror eller treor på en tiogradig skala. 

    Hade en kvinna som är åtta eller mer kontaktat mig så hade jag utgått från att det var en bedragare. 

    Och anledningen till att vi män ser det så är att det är så jäkla ovanligt att en kvinna tar initiativ och skickar till en. Till och med när man väl har konversationer med de/er så måste man dra ut info från er. Man kan skriva vad som helst, men får ofta bara en kort och ointresserad replik tillbaks. 

    Man kan skriva: 
    Igår kväll var jag på sta och då gick jag förbi Zlatan Ibrahimovic. Han stannade till och frågade mig om jag visste vägen till hotell blablabla. Jag som är fotbollsintresserad blev rätt paff när vi stötte på varandra, och han var precis så som man tänker sig. 

    Då händer följande: 
    -Inget svar

    Man skickar vidare: 
    Har du stött på någon kändis någon gång? 

    Då händer följande: 
    - Nä inte vad jag minns. 

    Så håller det på. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Agnes) skrev 2024-10-11 23:59:07 följande:

    Finns ju en anledning  till att du inte har vänner eller hobbys. Det är inte attraktivt att inte ha ett socialt liv i din ålder. 


    Du säger att du inte hade tid att dejta IRL men hur skulle du då ha tid att träffa någon du fått kontakt med på nätet?

    Ditt utseende spelar ingen roll om resten av ditt liv är tomt. Du utstrålar dessutom bitterhet, och tror att okända på nätet hatar dig. 


    Du får hissa ditt utseende hur mkt du vill, men i denna tråden dissar du verkligen din personlighet. Alldeles själv. 


    Jag vet att det är oattraktivt. Men hur många kvinnor som nätdejtar har ett aktivt och intressant liv själva? Om de hade det så hade de ju inte suttit och tryckt framför en dator 24/7 i jakt på en man. 

    Jag arbetar heltid, tränar vid sidan av och resterande tid tar jag det lugnt hemma. Träningen är ju i alla fall en aktivitet.

    Men jag håller med om att min profil symboliserade ett ointressant och ensamt liv. Och det är ju ett problem. Men många idag är väldigt ensamma. Vad ska vi göra? Ta livet av oss? 
    Jag är knappast social inkompetent utan ganska social av mig. Jag kan vara det när jag vill. Jag är ingen tråkmåns, i alla fall inte tråkigare än de flesta andra. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Tjejen) skrev 2024-10-12 00:06:08 följande:
    Jag tror säkert att det kan vara så att du rent estetiskt ser bra ut, men det är inte samma som att vara attraktiv och att framförallt ha en tilldragande personlighet. Enbart utseende betyder ingenting, det är bara ett skal. Män kan nog tänka sig att ha en tjej för utseendets skull utan kemi men kvinnor funkar mkt sällan så.

    Jag har noll intresse av att tycka illa om dig, ifrågasättandet beror på vad du skriver här.

    Aha, en liten arbetsplats. Gym t ex är annars bra ställen att träffas, skaffa dig sammanhang
    Ja det är väl det man får ta och göra. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (HP lover) skrev 2024-10-12 00:09:53 följande:
    Det spelar i slutändan ingen roll att männen är mer på och kontaktsökande eftersom det är kvinnorna som avgör om det kommer "bli något" av det hela eller ej.

    Och dom flesta män är rätt usla uppraggare så det är inte där din konkurrens finns.

    Din faktiska konkurrens finns i sättet du beter dig och vad du utstrålar. Vi märker direkt om du är osäker, men döljer det bra tack vare utseende och pengar. Eller om du är desperat.. Kvinnor HATAR desperata män. Vi gillar heller inte när ni inte anstränger er, inte förför oss eller visar intresse.

    Hur ska man anstränga sig och försöka förföra någon utan att verka desperat då?'

    Jag fattar ju också att en man som framstår som osäker eller desperat är väldigt oattraktiv. De flesta vill väl ha den som är svårast att få. Och vill att den som är svårast att få ska börja visa intresse för en. 

    Jag försökte visa intresse genom att läsa deras profiler och utforma konversationer eller mitt första meddelande utefter deras profiler, deras intressen. Men kände inte att det gav nått. 

    Ena sekunden är det fel när man inte visar intresse och bara skriver kort. Då heter det att man är ointresserad och inte vill veta något om personen. 
    Andra sekunden skriver man och försöker intressera sig, men då är man desperat och för på. 

    Så vad ska man göra? 
    Är det hela egentligen bara undanflykter?
    Är det så att det för kvinnor är enklare att skylla på inledningsfraserna än för att säga sanningen, att man medvetet eller omedvetet letar fel på mannen? Att man tror att den rätte finns runt hörnet? 


     

  • Anonym (Patania)
    Anonym (Maria) skrev 2024-10-12 00:16:43 följande:

    TS berättade ju om att flytta hem till Skåne.

    Men det spelar ingen roll i sak hur jag tänker om hur TS pratar - på dejtsidor så kan ju de som inte gillar det, se att han är från Skåne, anta det och därför sålla bort honom. Eller vad vet jag, om de inte antar det så fråga, eller så orkar de inte ens fråga.


    Jag tror att många kvinnor som nätdejtar hoppas och inväntar den perfekta matchningen. De tror att den perfekta mannen utan fel och brister finns runt hörnet, bara man väntar lite till. 

    Anledningen till det är att kvinnor översköljs med meddelanden och likes. Så de eller ni går väl och tänker att det snart dyker upp någon bättre än den nuvarande. Att den perfekta mannen utan brister snart dyker upp, bara man har lite tålamod. Onödigt att lägga tid på en ganska bra man när den perfekta snart kommer. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (HP lover) skrev 2024-10-12 00:25:39 följande:
    Jag vet att det är ovanligt. Men kanske liiite långsökt att per automatik tro något annat?

    Ok, en kort analys av en sådan konversation är:

    1. Du visar inte intresse för henne
    2. Du frågar inget
    3. Du säger inget av värde
    4. Du är inte personlig 
    5. Du yttrar inga känslor 

    Det finns inget för henne att svara på där mer än "jaha" 
    Hon skulle kunna skriva massvis. Till exempel: 
    Shit vad udda. Blev du start starstrucked när du såg honom eller är du inget större fan? Jag älskar Tyler Swift, var på hennes konsert i Stockholm. Hade jag gått förbi henne så hade jag trott att jag hade vanföreställningar. 

    Det var bara ett exempel. Jag försökte skriva personligt också. Ställa intressanta frågor utefter vad de påstår sig ha för intressen. Eftersom jag är allmänbildad kunde jag skriva lite om något intresse de hade, berättade vad jag tyckte och gillade, ställde sedan frågor - men inget svar.
    Jag försökte också prata om känslor eller personligheter, vad man sökte - inget svar. 

    Tröttnade till sist. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (W) skrev 2024-10-12 00:36:34 följande:

    Men varför satsade du inte på betalsidorna om du har den inställningen? 


    Match.com är till exempel rätt dyrt men det innebär samtidigt att många är seriösa. Man lägger nog inte ner de summorna om man bara är ute efter bekräftelse.


    Jag skulle undvika gratissidor helt. 


    Det kan vara din profiltext som avskräcker också. Du ger intryck av att vara lite elitistisk och om det skiner igenom i texten så är det nog många som tvekar. 


    Du har väl någon vän eller har gjort någon resa? Annars får du se till att ta sådana bilder. Gå på en konsert eller något och ta en bild där så att man ser att du gör saker och inte bara sitter hemma. 


    För tillrättalagda bilder kan också vara avskräckande. Ta bilder där du ser glad och avslappnad ut, inget poserande. 


    Har du ingen kvinna du kan fråga om dina bilder och text - en syster eller någon annan? Med risk för att generalisera har inte män så bra koll på vad som tilltalar kvinnor. 


    Jag fick många meddelanden när jag nätdejtade och de meddelanden som intresserade mig var främst någon rolig kommentar som visade att mannen hade läst min profiltext, alltså mer personliga meddelanden än standardfraserna. 


    För mig är humor viktigt även om det låter klyschigt och om det var något meddelande som fick mig att skratta så blev jag direkt intresserad. 


    Det finns ju mängder av råd om nätdejting på nätet. Har du läst på lite om det? Ofta nämns just vikten av att ha bilder som visar att man har ett liv, en personlig profiltext och personliga meddelanden. 


    Jag har inte många vänner och jag har inga bra bilder från aktiviteter att lägga upp. Tyvärr är det så. 
    Jag vill hitta någon att kunna göra roliga saker med. 

    Så tyvärr är det de bilderna som finns eller inget. Och duger det inte med bilder på mig, som för övrigt inte är några selfies, så får det vara. Då struntar jag i det. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (W) skrev 2024-10-12 00:51:32 följande:

    Det är ju skillnad på att vara intresserad och personlig som en strategi för att uppnå något och på att vara genuint intresserad av en annan person. 


    Jag menar inte att vara konfrontativ utan det är en uppriktig fråga - ser du kvinnor som personer eller mer som något man borde ha för att livet ska bli komplett? 


    Jag hade en personlig och genomtänkt text så jag visste att de män som hade läst och förstått texten såg något hos just mig som de gillade. 


    Det märks så tydligt när en man inte ser en som en person och då tappar i alla fall jag intresset direkt. 


    (Tips också om du skriver till en kvinna med barn att inte fråga för mycket om barnen. Det kan verka suspekt. Jag var väldigt uppmärksam på sådant för det är tyvärr så att pedofiler ibland ser ensamma mammor som ett sätt att komma åt barn. Mot bakgrund av det kan ibland en oskyldig fråga om hur gammal dottern är vara en red flag. Trist men tyvärr sant. )


    Det är klart att jag är intresserad. Men man får sällan svar så det är helt omöjligt att ha ett genuint intresse för alla människor man skickar till. Man vet inte vem av alla de man skickar till som kommer vara den som svarar. 

    Någon i tråden skrev att män på Tinder kan högersvajpa på 100 kvinnor/dygn i hopp om att någon ska svara. Självklart går det inte att känna ett genuint djupt intresse för varje människa av de här 100. Man skickar eller skriver och ser vad det kan leda till. Om ett genuint intresse kan uppkomma med tiden. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Maria) skrev 2024-10-12 00:53:22 följande:

    Fast det jag skrev handlar inte om att han inte är perfekt, utan som sagt när han har något som gör att det blir otänkbart. Det funkar bara inte. Du kanske kan överse med precis vad som helst bara det är en kvinna, jag kan det inte. Ja det tog tid att hitta rätt man. Perfekt är ingen.


    Det kan räcka med petitesser för att en kvinna på nätdejting ska rejecta en. Genomsnittkvinnan som får så många fler matchningar och meddelanden än genomsnittsmannen att det blir småsaker som avgör. Den där killen ser lite ensam ut eller har inga gruppbilder, så honom raderar vi. Den andra killen har gruppbilder men det tar 1 timma att åka till honom där han bor, så honom raderar vi. Den tredje killen är snygg, bor nära och har vänner på bilderna. Men han ser ut att träna på gymmet för ofta, så honom raderar vi. 

    Det är ju så det pågår. I tron om att den perfekta utan brister ska dyka upp. 
Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man