Inlägg från: Anonym (Tjejen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tjejen)

    Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man

    Anonym (Patania) skrev 2024-10-11 21:10:32 följande:
    Så här var det ungefär: 

    De som blockade mig gjorde det i olika skeden. Jag skrev aldrig något elakt eller personangrepp. Jag blev ibland blockad mitt i konversationerna helt utan anledning. Tre kvinnor hade skrivit till mig och visat intresse genom att skicka minst 4 meddelanden. Jag ställd kunde ställa en helt vanligt fråga så som "vad gillar du att göra på fritiden" eller "hur gammal är din dotter" om någon nämnde att hon hade en dotter. Och då vart man direkt blockad helt utan anledning. 

    I vissa fall, kanske 2 stycken blev jag blockad om jag skickade 2 meddelanden efter varandra utan att hon hade svarat på det första. Till exempel vecka 1 skrev jag något. Sedan fick jag inget svar på några veckor och då testade jag att skicka ett kort meddelande igen, så som "vad händer, haft en trevlig helg?" Då vart jag blockad efter det andra meddelandet utan att hon skrivit något tillbaks. Anledningen till det andra meddelandet var att jag tänkte att det första inte hade kommit fram eller att hon bara missat läsa det. Detta var ingen jag gjorde ofta, skickade 2 meddelanden till samma person som inte svarat på det första. 

    I 3 fall blev jag blockad efter att jag skickat ett trevligt första meddelande. Hon läste det, blockade mig sedan. 

    I två fall blev jag blockad efter att jag inte hört av mig på länge eller om jag hade ställt någon lite mer ifrågasättande eller kritisk fråga. Så som exempelvis "tror du att vi kommer kunna träffas ofta om du har 2 hundar du ska ta hand om?, vi bor ju trots allt på långt avstånd emellan oss."
    Om du blir blockad sådär så är du inte tillräckligt intressant eller tom irriterande.

    Minns den jättekorta period jag hade en profil på hp, dom som skrev upprepade ggr utan att jag svarade blockade jag. Eftersom vissa aldrig gav sig var det det enda sättet.

    Har aldrig fått frågan vad jag gillar att göra på fritiden. Inte irl heller vad jag minns, enbart på jobbintervjuer. Håller bara liv i intressanta konversationer som är som stimulerande samtal. Har fått jobbiga frågor ibland dock som första meddelande, som vad jag skulle ta med mig till en öde ö som om jag var på en jobbkonferens med nån lära-känna-lek. Sånt går helt bort för mig.

    Att du blir så ilsk när du får svar här du inte gillar är besynnerligt. Rimligt hade varit att ta till dig dom svar som är konstruktiva. Du har ju ändå stuckit ut hakan när du skapade tråden.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-11 23:14:46 följande:
    Jag är attraktiv. Det är inget jag fått för mig på grund av att jag har dålig självinsikt eller överskattar mig själv, jag VET att många män gör det. Jag är uppväxt med killar så jag VET att killar ofta kan överskatta sina förmågor. Tvärt om gentemot de så brukar jag tendera att nedvärdera mig själv mer än jag upphöjer mig, det gäller allt i livet. Jag har inget bra självförtroende alls utan utgår från att jag är dålig och kommer misslyckas. Jag bara vet att jag är ganska attraktiv. Jag har som sagt haft brudar förr, haft ett förhållande med gymnasiets sötaste tjej och får på daglig basis blickar från brudar. Jag VET att jag är attraktiv. Jag skulle kunna droppa en bild som visar det. Men jag vet att det inte är någon mening eftersom ni intagit en roll här där ni valt att hata på mig och dissa mig. Så ni kommer köra med konfirmeringsbias och påstå att jag antingen är alldaglig eller till och med ful. Fast sanningen är det motsatta. Trust me, jag tillhör topp 20% av männen när det gäller utseende och skönhetsideal. Vissa av de kvinnor jag hade  konversationerna till och med uttryckligen skrev att jag var snygg och attraktiv. 

    Men för att svara på din fråga. 

    Jag har inte många vänner. Jag har inte många (bra) bilder från aktiviteter tillsammans med andra. Jag har bilder från det som är väldigt gamla och dessutom dåliga. Så när jag skapade min profil nu så tog jag nya bilder. Jag tog bilder som bara är porträtt av mig själv. Sittandes, ståendes. 
    Jag har egentligen ingen bra profil. Inga vänner att visa upp, inga aktiviteter att visa upp. Bilderna på mig är vackra. Jag är välklädd, har fixat nyklippt hår och bra vinklar, bra ljus. Men bilderna kanske ser konstlade ut, jag kanske till och med upplevdes som en fakeprofil eller oseriös fuckboy. 

    På min arbetsplats arbetar två kvinnor. Båda är gifta och har barnfamilj, är 15 år äldre än mig. Resten är män. Jag arbetar inom teknik, finns knappt kvinnor här. 

     
    Jag tror säkert att det kan vara så att du rent estetiskt ser bra ut, men det är inte samma som att vara attraktiv och att framförallt ha en tilldragande personlighet. Enbart utseende betyder ingenting, det är bara ett skal. Män kan nog tänka sig att ha en tjej för utseendets skull utan kemi men kvinnor funkar mkt sällan så.

    Jag har noll intresse av att tycka illa om dig, ifrågasättandet beror på vad du skriver här.

    Aha, en liten arbetsplats. Gym t ex är annars bra ställen att träffas, skaffa dig sammanhang
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-11 23:21:06 följande:
    Men om vi vänder på det. Låtsas att du är man och att jag är en kvinna som har 10 konversationer samtidigt. Hur skulle du väcka mitt intressen? 
    Hur ska man komma till en stimulerande diskussion utan att ställa en fråga? Hur ska man ens ha en diskussion med någon som svarar med ja, nej eller kanske? 

    Det är lätt att sitta på andra sidan och snacka. Men hur många kvinnor inom nätdejting har ens likat en man från början eller varit den första att skicka iväg ett meddelande? Har du någonsin varit drivande till det på nätet? 
    Intresse väcks av att man är rätt person, det ska finnas något med bilder och profiltext som stämmer för en. Frågor tycker jag inte är nån slags bas till kul konversation faktiskt. När det varit som bäst så har någon skrivit något om var jag bor t ex efter en bra avslappnad öppningsfras, och så är samtalet igång. Nån som svarar ja, nej eller kanske - det lägger man ner direkt, låter som en skittråkig person och ger mig ingenting.

    Självklart har jag skickat meddelanden, det brukar uppskattas. På jobbet ingår det i mitt yrke att vara drivande, varför skulle jag bete mig som mähä privat? Jag har dock aldrig jagat någon, det känner jag är under min värdighet och jag gillar inte när andra gör det mot mig på fel sätt.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-12 00:25:43 följande:
    Jag tror att många kvinnor som nätdejtar hoppas och inväntar den perfekta matchningen. De tror att den perfekta mannen utan fel och brister finns runt hörnet, bara man väntar lite till. 

    Anledningen till det är att kvinnor översköljs med meddelanden och likes. Så de eller ni går väl och tänker att det snart dyker upp någon bättre än den nuvarande. Att den perfekta mannen utan brister snart dyker upp, bara man har lite tålamod. Onödigt att lägga tid på en ganska bra man när den perfekta snart kommer. 
    Det är inte som att leta efter ett nytt jobb eller en ny bil. Det handlar om utseende och kemi. Just den där personen som väcker ett intresse och ett pirr i magen. Dvs känslor. Kravlistan finns ju men när den stämmer tillräckligt väl så är det kemin som avgör. Folk som får mig att skratta och som även kan ha djupare diskussioner är guld värt för mig. "Vad gillar du att göra på din fritid" är inte den nivån.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-12 01:32:09 följande:
    Inget är fel med kvinnor. 

    Män och kvinnor fungerar ungefär likadant. Hade det varit 90% kvinnor och 10% män som nätdejtar så hade vi sett det motsatta från männens sida, kanske till och med ännu värre dessutom. Så nej, det är inget fel på kvinnor. 

    Däremot är detta fenomen något som gör nätdejting värdelöst och uselt för oss män. Många män är antagligen inte medvetna om det själva. De går och tror att de har en chans på varje kvinna de skickar till. Men faktum är att de inte har det. För de ser inte hur många andra män som skickar till samma kvinna, de ser bara sitt egna meddelande. Hade de sett hur många andra som skickade så hade de snabbt tröttnat och insett hur meningslöst det är. 
    Du är allt en lustig ingenjör som bortser från ration 45% kvinnor vs 55% män på hp :D När du inte trivs med sanningen så snickrar du din egen. 
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-12 08:54:13 följande:
    Du har för det första ingen källa på det. Dvs statistik från 2023 och framåt. 

    Men även om du hade en källa, vilket bara hade kunnat vara Happy själva, så måste du ju förstå att siffrorna antagligen är manipulerade för att framställa sidan som bra i syfte att locka till sig fler användare och på så sätt omsätta mer pengar, Happy är inte ickevinstdrivande utan tvärt om. Om de skulle ange att 50% är män och 50% är kvinnor så finns det inga som granskar detta. De kan dra till med vilka siffor de vill. 

    Det 100 000 aktiva kvinnor på Happy, enligt statistik från de själva. Jag bor i Malmö och sökte i Malmö bland annat, Sveriges tredje största stad. Hade statistiken stämt om 100 000 aktiva kvinnor så hade jag rimligtvis kunnat skicka minst 150 meddelanden till kvinnor bara i Malmö. Jag skickade allt som allt ut 148 meddelanden, utspridda över hela landet. Och då hade jag tömt Happy på tillgängligt material. 
    Ja, din mkt vetenskapliga enpersons-undersökning är såklart mer trovärdig än siffror leverantören av en dejtingsajt lämnar. Antar att du gör samma i jobbet med. Hoppas du inte räknar på hållfasthet på t ex broar ;) Jaja. Själv tycker jag att kritisk självrannsakning är ett bättre sätt att problemlösa eftersom jag föredrar att se så klar sanning som möjligt även om den gör ont för mig själv.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Man2) skrev 2024-10-12 10:43:40 följande:
    Vad var det du skrev om ödmjuk tidigare? Och nu för bra för att vara sann?

    Som sagt hade du sett så bra ut hade du fått likes och meddelanden. Det fick jag trots att kvinnor sällan eller aldrig äter upp mig med blicken på stan.
    Ja :D





  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-12 22:27:02 följande:
    Det hade varit bättre om man bara kunde gå på fysiska träffar och mingel istället för att sitta framför en dator och tvingas lägga upp massa bilder. På ett fysiskt mingel kunde man bli bedömd efter hur man är i verkligheten. Jag hade haft brutalt mycket bättre förutsättningar där än genom att bara skicka likes. 
    Då tycker jag att du ska satsa på det istället.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-12 23:51:12 följande:
    Men vart finns sådana mingel? Där det bara dyker upp folk som letar efter en partner? 

    Jag såg att man kunde anmäla sig till nått via Happy när jag hade konto där, men jag gjorde det aldrig. Finns det fler ställen? Tips? 
    Var i sociala sammanhang bara. Är man attraktiv så dras andra som söker till en.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-13 00:08:41 följande:
    Har inte många vänner och sociala sammanhang. Har två vänner men de är som mig, alltså har inga stora nätverk. 
    Om du vill ha ett annat liv än det du har får du väl utveckla dig själv. Du vill ha någon som är mkt attraktiv enligt vad du skrivit i tråden men tror du att en sån kvinna skulle vara nöjd utan stort nätverk? Man vill ha kul med sin partner och känna att den andre har ett eget liv med. Eller vill du träffa nån som dig själv, med rätt lite socialt liv?
Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man