• Nanathalie

    BIM Oktober 2024

    Augustilejon skrev 2024-09-29 22:57:36 följande:
    Spännande med att nu ha lite temp också att kika på! Stigningen från dag 9 till 10 är precis den typ av skifte man letar efter för att bekräfta ägglossning. Sen borde tempen hålla sig på den nya högre nivån i några dagar (och gärna cykeln ut), för det tyder på att man har höga nivåer av progesteron. Så det kluriga med grafen är att tempen från idag söndag gick ner igen. Det kan dock vara en tillfällighet (t ex att man sovit dåligt, sovit med öppen mun, lagt sig senare osv). Vet du med dig att något var annorlunda med idag? Om tempen är hög imorgon igen skulle jag tänka att det är troligt att ÄL var dag 10. 
    Se här.... Har aldrig så låg temp om jag inte väntar på mens. Alltså extremt låg. 



    Vad betyder detta tror du?
  • Nanathalie
    Siripiri skrev 2024-09-30 19:27:22 följande:
    hur mycket tidigare tog du tempen? 😊
    Jag tar alltid kl 06, vardag som helg ringer klockan!
  • Nanathalie
    Siripiri skrev 2024-09-30 20:48:11 följande:
    Aha för det var en nedåtpil på grafen! 
    Det står att jag tagit tempen 10 min senare än igårmorse 😂 om det kan vara det.
  • Nanathalie
    EJT skrev 2024-10-01 20:03:15 följande:

    Denna evighetslånga väntan på ÄL. Jag är bara på cd 8, och har lite blodblandsde flytningar fortfarande efter mensen (som blivit alltmer långdragen med åren). Ägglossning sker ju inte förrän mellan typ dag 18-27 för mig så det är lång tid kvar.. 


    MEN den är närmare idag än igår! Sakta men säkert ????
  • Nanathalie

    Hej igen! Nu kommer jag med mina frågor och funderingar.

    Min premom-app tyckte att jag hade peak på ägglossningstesterna redan vid dag 10 även om det ju inte var starkare än kontrollstrecket MEN jag har inte haft starkare efter det heller.. Min temp höll sig uppe några dagar då också så trodde på att det var ägglossnig, innan tempen plötsligt sjönk som en sten för att nu gå uppåt igen. Då funderade jag istället över om ägglossningen var då grund av att tempen sjönk så - vilket den tydligen kan göra vid äl. Men ingen stegring på testerna, och inget fertilt sekret att tala om.

    Idag- känningar i tjejmagen, illamående och hör och häpna - antydan till äggvitesekret!! Då borde väl snarare ägglossningen vara påväg istället för förbi? Har haft 0 antydan till det innan idag..

    Detta är en djungel! Bifogar min grafen från premom och nc ifall någon orkar kolla. Kan ju vara NC som har rätt..?




  • Nanathalie
    Snorkfrökenhär skrev 2024-10-02 16:27:17 följande:
    För just mig är det säkrast att gå på hur jag mår fysiskt och vad jag har för flytningar. Tempen kan ju fluktuera upp och ner av många anledningar men när jag haft ÄL sker en tydlig stegring som också håller i sig 10-12 dagar. ÄL-test säger ju egentligen ingenting om att man garanet får ÄL, dom ger ju bara en hint om att man troligtvis är nära att få ÄL. Så om jag utgår från mig själv så skulle jag säga att du inte haft ÄL än men att det kan vara på gång om du har ÄL-flytningar och andra symtom som du brukar ha vid ÄL 😊
    Bästa snorkfröken! Tack snälla. Då hoppas vi den är påväg 😀😀
  • Nanathalie
    Snorkfrökenhär skrev 2024-10-03 08:08:02 följande:

    Vi har försökt sedan i vintras nångång, verkar ta lång tid den här gången, har två barn sedan tidigare som gick ganska snabbt men nu är jag ju äldre 🙈 Ska dock höra av mig till fertilitetskliniken om mensen dyker upp den här gången (redan pratat med dom tidigare), känner att vi försökt länge nog nu och jag misstänker lite klen ägglossning. Märker inte av den lika tydligt nu som jag gjorde förut? 


    Smygtestade imorse, ÄL+9? blankt. Så jag känner mig rätt säker på att det inte blev nåt den här gången heller, och det var ju ganska väntat 😊 


    Glöm nu inte att man inte måste ha sex på själva dagen för ägglossning för att bli gravid! Äl+8 är vråltidigt dessutom!
  • Nanathalie
    LinneaSj skrev 2024-10-03 13:15:38 följande:

    Fortfarande förvirrad här..

    Tog ut spiral 29/8. Hade tre dagar mens 2-4/5 september. Fick tydliga symptom på ägglossning 2 v därefter ca. Låg nästan varje dag innan och på samt efter ägglossning.

    Bim var 2/10. Gjorde rfsu tidigt graviditetstest med negativt resultat 26/9. Fick ingen mens 2/10. Fortfarande inte. Har inga direkta symtom på graviditet, men är tröttare i kroppen än vanligt men det kan ju lika gärna vara inför mens 🧐

    Lång väntan, vi tror ju jag inte är gravid pga negativt test i helgen. Ska ta nytt "normalt" test imorgon bitti..


    Hoppas du är låghormonare bara och plussar nu snart🥰
  • Nanathalie

    Här kommer ännu en graf från mig. 
    Nu har tempen dippat ner till mens-nivå på nytt och jag misstänker (baserat på hur kroppen känns) att ägglossningen är nära och att tempen kommer stiga vilken dag som helst! 😀 hoppas jag har rätt.

    Hörrni. Vi kör emellanåt med glidmedel, exempelvis imorse, men det slog mig att det ju inte är direkt bra för spermierna.

    Tror ni att morgonens mys är "förstört" pga glidet? Vore så tråkigt när appen säger high fertility och jag känner att det är på gång.. 



  • Nanathalie
    trefaldigmästareikärlek skrev 2024-10-04 08:48:04 följande:
    Det brukar stå på förpackningen om det har neg påverkan, kan vara värt att dubbelkolla 🤗😊 Håller tummarna för äl i närtid 😍
    Vad du är SMART! 

    För allmän kännedom: Aco Caring glide från apoteket är inte spermiedödande 😂😍 thank god 
Svar på tråden BIM Oktober 2024