• EpicF

    Överklaga soc beslut.

    Anonym (...) skrev 2024-09-18 16:39:56 följande:
    Och varför bryr han sig om det. Hyresgästen är skyldig att betala honom även om det inte finns hemförsäkring 
    Är lättare process än att driva saken själv. 
  • EpicF
    Cathariiina skrev 2024-09-18 17:14:30 följande:
    Man kan inte få hjälp bakåt i tiden av en försäkring. Då skulle ju alla människor strunta i försäkring, och teckna en först efter att olyckan hänt. Samma gäller för övrigt medlemskap i fackföreningar. Man får ingen hjälp från facket, om konflikten med arbetsgivaren hade börjat redan när försäkringen tecknades. 

    När det gäller rättshjälpsdelen i hemförsäkringen, kan det dessutom vara längre karenstider än så just för familje- och vårdnadsärenden och LVU-ärenden och sådant. Har sett siffran två år. 
    Nej, jag påstod aldrig att man kan få hjälp bakåt i tid.

    Men de har kunnat få juridisk hjälp sedan runt 2,5 månder (beroende på bolagets vilkor). Juridisk hjälp kan man också behöva även vid en frivillig sol-placering, speciellt om man inte helt förstår varför och har de problem som ts grannar har. Då är juridisk hjälp bra att få. 

    Ja, självklart får man hjälp från den dagen man blev medlem i en fackförening. Därför är det alltid bra att vara med i en fackförening från början. 

    Hur lång karenstiden för juridisk hjälp är beroende på försäkringsbolag. De bolaget jag har kan man få juridisk hjälp, oavsett orsak, månaden efter man tecknat försäkringen.
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 18:08:06 följande:
    Jättebra att veta, vi har inte visst hur det har förhållits sig vid sol, men som sagt, de lär inte få hjälp ändå, de får kolla upp det, men låter för bra för att vara sant
    För bra för att vara sant?
    Man kan alltid få juridisk hjälp om man har behov, även vid sol-placeringar, för att bla få hjälp med att förstå alla handlingar. 

    Ska de överklaga får de dra tillbaka sitt samtycke till frivillig placeringen, och även där kan en jurist vara till hjälp. 

    Dina grannar verkar behöva hjälp av jurist eftersom de inte verkar förstå vanlig allmänbildning. 

    Om de kan få juridisk hjälp nu får de ta upp med sitt försäkringsbolag. Alla bolag kan ha olika praksis om när man kan få hjälp. 
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 18:42:36 följande:

    Vi har gått igenom pärmen beslut och orosanmälningarna, diskuterat, vad har ni gjort för fel här.
    Vissa av orosanmälningarna är vansinniga, andra ligger det befogad kritik i.
    Har sagt att det är som när man besiktigar bilen och får många 2or, man tar lappen och åtgärdar ett fel i taget, när alla fel är fixade kan man göra ombesiktning.
    Så är väl där vi är nu, tar bort tvåorna men inte redo för ombesiktning.
    Men så jättesvårt i vissa fall vad man ska åtgärda, tex stora barnet ville ha läsk till frukost vid hembesök av soc, och frun sa, du vet vi bara har läsk på lördagar, och barnet blev jätteledsen och sprang därifrån.
    Soc menade att frun skulle springa efter barnet , de har öppen planlösning så barnet var i samma rum.
    Soc menar att frun skulle förklara för barnet varför man inte får läsk till frukost, frun sa att detta händer varje gång det blitit läsk över, och att barnet alltid får samma svar, vi väntar till lördag. Känns som både frun och soc har rätt, mitt hemmanickrade förslag var, köp inte för mycket läsk så behöver ni inte ha denna diskussion varje gång.
    En enkel lösning som kan undvika konfrontion i fortsättningen. Frun menar hon satt gränser, soc menar att man inte bara kan säga, nej vänta till lördag, jag vet inte.


    Till allt det där bär dem ta juridisk hjälp från någon som är kunnig. 

    Tyvärr så är inte du kunnig nog att hjälpa dem att förstå. 

    Det är rätt uppenbart att mamman inte klarar av att sätta gränser till barnet. Om man inte förstår en sådan enkel sak att ett barn inte ska få läsk till frukost, inte ens på lördagar, så har man stora bister i sitt föräldraskap.  
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 19:09:20 följande:
    Barnet fick inte läsk
    Det skrev jag inte heller. Men om man som förälder inte förstår varför man inte ska dricka läsk till frukost så har man brister i sitt föräldraskap. 

    Ett barn som frågar om denne får dricka läsk till frukost har förmodligen tidigare fått läsk till frukost.
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 19:11:21 följande:
    Eftersom de inte hade försäkring när det hände låter det för bra att vara sant de skulle kunna få juristhjälp frpn försäkringen när den är tecknad efteråt.
    De kan få juridisk hjälp för att få hjälp med att förstå alla handlingar och för att få hjälp med vad de ska göra nu. Ha med juridisk ombud i samtal med socialen för att få till en handlingsplan för framtiden. 

    Ungarna är redan frivilligt placerade enligt sol. Det är inte mycket att göra åt mer än att de kan dra tillbaka sitt samtycke. Då kan det vara bra med juridisk hjälp. 
  • EpicF
    Anonym (...) skrev 2024-09-18 19:00:05 följande:

    Jaja, du förstod ju att jag menade hyresvärden.


    Svaret är alltså att anledningen är att han bryr sig om dig och vill inte att du hamnar hos kronofogde. Samt att han själv får pengarna fortare.


    Eller för att det är enklare att ta allt via sina försäkringsbolag än privat. Varför tror du det är så märkligt att hyresvärdar vill att deras hyrestagare har hemförsäkring?

    Personligen hyr jag aldrig ut till någon utan hemförsäkring. Och ja, jag hyr ut lägenheter i ett hyreshus som jag och min sambo äger. 
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 19:14:53 följande:

    Hon förstår detta mycket väl, annars hade hon inte sagt nej.


    Uppenbarligen så är det mycket hon inte förstår. Annars hade inte soc varit inblandad och barnen hade heller inte varit placerade/omhändertagna. 

    Varför har du inte med på sista mötet? Och varför stöttar du inte din fru i sitt föräldraskap? Tar emot hjälp från socialen för att bättra eran föräldraskap?
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 19:34:16 följande:
    Är inte min fru.
    Jag får inte vara med på möten då jag är utomstående pga skretessen
    Det tror jag så mycket jag vill på. 

    Men oavsett om du är utomstående så kan du få vara med som stöd och vara en person som kan förklara vad som sägs. Dock är väl kanske inte du den rätta till det. 
  • EpicF
    Anonym (...) skrev 2024-09-18 19:26:18 följande:
    Det är alltid krångligare att ta saker via ett försäkringsbolag. Därför jag har så lite försäkringar som möjligt. Jag sparar istället pengarna och låter de växa, och händer det nåt är det enklare att betala själv än att behöva kontakta ett försäkringsbolag där man måste svara på frågor, fylla i blanketter, visa papper och bla bla bla innan nåt händer. Om de ens godtar att betala skadan 
    Nu kan man dock spara pengar även om man har försäkringar.... 
  • EpicF
    Anonym (...) skrev 2024-09-18 19:26:18 följande:
    Det är alltid krångligare att ta saker via ett försäkringsbolag. Därför jag har så lite försäkringar som möjligt. Jag sparar istället pengarna och låter de växa, och händer det nåt är det enklare att betala själv än att behöva kontakta ett försäkringsbolag där man måste svara på frågor, fylla i blanketter, visa papper och bla bla bla innan nåt händer. Om de ens godtar att betala skadan 
    Personligen skulle jag aldrig ta sådana saker privat, utan tar det alltid via försäkringen. 
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 20:09:24 följande:
    Du är så tedig.
    Och ändå så förstår jag varför man ska ha en hemförsäkring, inte ge läst till frukost och klarar att sätta gränser för barnen och har inga brister i mitt föräldraskap...
     
  • Meddelande borttaget
  • EpicF
    Anonym (...) skrev 2024-09-18 20:55:06 följande:
    ja det kan man men jag förklarade hur jag har löst det, och att det är enklare än att behöva befatta sig med försäkringsbolag, vilket var poängen. Det är alltid krångligare med försäkringsbolag man måste följa deras krav och göra som de säger om det blir en skada, för att kunna få ut några pengar
    Tar man det provat kan man riskera år av tvister och ändå inte komma någon vart. 
  • EpicF
    Anonym (...) skrev 2024-09-19 00:13:41 följande:
    Fast jag frågade inte vad som händer. Jag frågade varför han kräver det och du svarade för att du inte ska hamna hos kronofogden. Det betyder att du svarar att hans anledningen är att du inte ska hamna hos kronofogden. Så sluta skylla på mig nu, det var så du svarade. Kanske ska du se över sina egna brister i att läsa en fråga istället för att anklaga mig för att ha diagnoser.

    Och fortfarande så sa du enbart att det tar längre tid. Det där att han kanske inte får pengarna alls, det lade du till senare så återigen det är inte mitt fel vad du faktiskt svarade på frågan.
    Därför man som hyresvärd slipper ta en fajt med hyresgästen och istället låter försäkringsbolagen ta den fajten. Därför kräver många hyresvärdar att man har en hemförsäkring. 

    Hur kan det vara så svårt att förstå??
  • EpicF
    Anonym (...) skrev 2024-09-19 22:13:43 följande:
    Ja det låter mer rimligt . Fast det faller ju dock om jag inte har pengar till självrisken, haha. Eller om jag inte betalt premien sen jag flyttade in.
    Om du struntat i att betala premien så har du heller ingen hemförsäkring.... 
  • EpicF
    Anonym (...) skrev 2024-09-19 22:13:43 följande:
    Ja det låter mer rimligt . Fast det faller ju dock om jag inte har pengar till självrisken, haha. Eller om jag inte betalt premien sen jag flyttade in.
    Att du inte har pengar till självrisken påverkar inte hyresvärden. Det påverkar enbart dig genom att du får ek skuld till ditt försäkringsbolaget. 
  • EpicF
    Anonym (Rosa) skrev 2024-09-20 08:26:58 följande:

    Detta undrar jag också över. Jag är starkt färgad av mina egna upplevelser och vårt barn fick ju höra både att hen var omhändertagen för att vi föräldrar behövde vila ifrån hen (de la alltså skulden på barnet) och de sa också till barnet att anledningen till att hen mådde dåligt var att hen hade en så dålig relation till oss föräldrar (inte heller sant, många timmar hos psykolog senare ser BUP fortfarande ingenting av det soc påstod). Men soc försökte alltså aktivt underminera förälder/barn-relationen och övertyga barnet om att vi var dåliga för hen. Barnet är dock mycket smartare än de trodde och har avfärdat soc som idioter. 


    Jag säger inte att detta händer barnen i tråden, men jag vet att sånt kan hända och att de bör vara uppmärksamma.  


    Vad dålit av socialsekreterare att ha det beteendet. 
  • EpicF
    Giftskåneman skrev 2024-09-20 08:35:59 följande:
    Tack. Problemet är ju dessa, ska man  strid på morgon om den trasiga favoritrtröjan, och komma för sent till skolan? Eller ta fram hel tröja som gör barnet förtvivlat för den vill ha favorittröjan, och kommma i tid till skolan?
    Man förklarar för barnet att favorittöjan är smutsig/trasig/eller vad den nu är och att det idag får bli en annan tröja. Sedan får man tvätta/laga etc så att barnet kan ha sin favorittippade dagen därpå. 

    Och ja, det blir strid med då får man som förälder ta den kampen med sitt barn. Sätta de gränserna, oavsett hur orättvist det är.  
Svar på tråden Överklaga soc beslut.