Inlägg från: Giftskåneman |Visa alla inlägg
  • Giftskåneman

    Kanske dåligt formulerat av mig, det är som de andra skriver, bara kontakta soc och säga vi samtycker inte länge till solplacering, då måste soc vända sig till förvaltningsrätten och begära lvu-placering, och då bör föräldrarna ha juridiskt ombud, det blir en förhandling då, men, det är inte så att förvaltningsrätten kan bestämma typ, vi ser brister så vi rekommenderar att barnen får träffa sina föräldrar varannan söndag, detta gör inte förvaltningsrätten utan de tar in info från soc, som sätter reglerna för umgänge, förvaltningsrätten kan bara bedömma om det föreligger skäl för lvu, sen bestämmer soc detaljerna. Det är inte som vid en vårdnadstvist där domstol kan sätta umgänge varannan vecka tex.

  • Giftskåneman

    Har läst samtliga papper.
    Frun har svårt med att förstå vad som sähs, jag har läst och frågat vad anser du om detta, och fått bekräftat hon inte tagit in informationen.
    Mannen har dyslexi, nu är barnen omhändertagna, och de måste ha hjälp, men vet inte hur.
    Därför jag startade tråden.

  • Giftskåneman

    Hon har bil och körkort och nytt jobb nu, fixar räkningar och sociala medier galant, problemet är vid samtal, där tänker hon ofta fel  hon kan säga till mannen, typ, kommer hem efter 18, och kommer 23, och han frågar du skulle ju komma efter 18, ja men det gjorde jag ju, du vet hur mamma babblar och inte vill jag ska åka i väg.

  • Giftskåneman

    Släkten blev aldrig tillfrågade.
    Kommunen beviljade dem stödfamilj/avlastningshem, men soc hittade inget lämpligt.
    Klart de motsätyer sig placegingen, det näst bästa enligt dem är umgänge varjehelg.

  • Giftskåneman

    Så barn är bara till för rika? Alla de som jobbar hårt med låg lön för samhället ska fungera, tex underskötersor , de som tömmer dina sopor, förskolepersonal etc, de är inte rika nog enligt dlg att ha barn?

Svar på tråden Överklaga soc beslut.