Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Överklaga soc beslut.

    Giftskåneman skrev 2024-09-15 15:16:41 följande:

    Stod typ skolans namn, anmälare rektorns namn  Xx kom idag till skolan med trasig tröja och då barnet har svårt att hitta vänner har vi oro för att detta kan leda till utstötning och mobbing på sikt  typ nåt sånt stod det


    Ja skolan vill väl slippa hantera mobbning. Bedrövligt att lägga ansvaret för mobbning på offrets föräldrar
  • Anonym (...)
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-18 10:25:25 följande:

    Det där är 100% fel. Jag har hyresrätt precis som min utflyttade äldsta dotter, båda vi har hemförsäkring. De flesta hyresvärdar kräver att man ska ha hemföräkring när man skriver kontrakt. Jag har drulleföräkring också och det har jag ordnat så min dotter också har.

    Om jag till exempel skulle råka orsaka en vattenskada i hyresrätten kan det kosta mig hur mycket som helst om jag inte har hemförsäkring. Det är jätteviktigt oavsett hur man bor. Det är inte bra att du sprider såna här totalt felaktiga påståenden på internet. 


    Varför kräver han hemförsäkring? Om du orsakar en vattenskada så är du skyldig att betala skadestånd även om du inte har en hemförsäkring.
  • Anonym (...)
    EpicF skrev 2024-09-18 16:21:34 följande:
    Därför att hemförsäkring täcker skadorna det kostat att reparera och kan även täcka skadeståndsdelen om det kommer på tal. 
    Och varför bryr han sig om det. Hyresgästen är skyldig att betala honom även om det inte finns hemförsäkring 
  • Anonym (...)
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-18 17:11:59 följande:
    Vem är han haha? Jag hyr i första hand och det var ett exempel på vad som kan hända. De flesta hyresvärdar (första hand) är företag och inte någon ?han?. Och ja många kräver att man har hemförsäkring, bara att gå in på någon hyresvärds hemsida eller bostadsförmedling och kolla själv. Det var många år sen jag skrev kontrakt så minns inte om min gjorde det men som de flesta normala människor kunde jag tänka ut själv att det är något man behöver ha.

    Och så här är det, orsakar jag en vattenskada till exempel kan jag bli skyldig att betala. Men jag kanske inte har pengarna. Vad händer då? Jo , jag hamnar hos Kronofogden så det blir inte bra för mig men det blir inte heller bra för hyresvärden som alltså inte får sina pengar direkt. Därför är det bättre för båda att hyresgästen har en hemförsäkring. 

    Jaja, du förstod ju att jag menade hyresvärden.


    Svaret är alltså att anledningen är att han bryr sig om dig och vill inte att du hamnar hos kronofogde. Samt att han själv får pengarna fortare.

  • Anonym (...)

    De får väl bekosta juridiskt hjälp själva då. Det får det väl vara värt när det gäller så pass allvarliga saker i deras liv. Kanske ta ett lån. Eller om du kan hjälpa dem med pengarna TS. Eller deras gamla föräldrar. Eller lite av varje

  • Anonym (...)
    EpicF skrev 2024-09-18 19:17:54 följande:
    Eller för att det är enklare att ta allt via sina försäkringsbolag än privat. Varför tror du det är så märkligt att hyresvärdar vill att deras hyrestagare har hemförsäkring?

    Personligen hyr jag aldrig ut till någon utan hemförsäkring. Och ja, jag hyr ut lägenheter i ett hyreshus som jag och min sambo äger. 
    Det är alltid krångligare att ta saker via ett försäkringsbolag. Därför jag har så lite försäkringar som möjligt. Jag sparar istället pengarna och låter de växa, och händer det nåt är det enklare att betala själv än att behöva kontakta ett försäkringsbolag där man måste svara på frågor, fylla i blanketter, visa papper och bla bla bla innan nåt händer. Om de ens godtar att betala skadan 
  • Anonym (...)
    EpicF skrev 2024-09-18 19:38:28 följande:
    Nu kan man dock spara pengar även om man har försäkringar.... 
    ja det kan man men jag förklarade hur jag har löst det, och att det är enklare än att behöva befatta sig med försäkringsbolag, vilket var poängen. Det är alltid krångligare med försäkringsbolag man måste följa deras krav och göra som de säger om det blir en skada, för att kunna få ut några pengar
  • Anonym (...)
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-18 20:41:22 följande:
    Läste du ens vad jag skrev?  Nej svaret är inte att ?han? (återigen är det ingen han utan ett företag) bryr sig om mig utan om jag inte har pengar kan de få vänta många många år på betalningen eftersom Kronofogden inte heller kan ta pengar av mig om jag inte har några och man måste få ha kvar existensminimu. Jag kanske aldrig kommer ha pengar, då får hyresvärden aldrig pengarna. Då blir det såklart bättre för hyresvärden att få pengarna direkt av ett försäkringsbolag. Så ja det finns en bra anledning till att många hyresvärdar kräver det, både när man hyr i första och andra hand. 

    Och eftersom det tydligen var lite svårt att förstå, det var ett exempel. Jag har inte orsakat någon brand eller vattenskada (men det skulle såklart kunna hända), jag har inte skulder hos Kronofogden och jag har en hemförsäkring inklusive drulleförsäkring. 
    Och återigen, du vet ju att jag menar hyresvärden så du behöver inte fortsätta anmärka på att jag skriver han

    jasså men på frågan om varför han kräver hemförsäkring du svarade dock att anledningen är att du inte ska hamna hos kronofogden

    plus att han får pengarna fortare

    det är två olika skäl

    men det första skälet gäller dig, om han inte bryr sig om dig så skiter han väl i om du hamnar hos kronofogden

    Ja jag är med på att vi diskuterar ett exempel
  • Anonym (...)
    mammatill6 skrev 2024-09-18 21:36:46 följande:
    Så om du tex glömmer en platta på och det startar en stor brand och ett helt hyreshus med lägenheter behöver renoveras så har du sparat till det? Inklusive skadestånd? Eller om du råkar orsaka en vattenskada och måste betala för att riva upp hela din och grannarnas lägenhet?
    'Har använt både min hemförsäkring och personförsäkring många gånger, har aldrig skickat in ett kvitto, aldrig blivit frågasatt och alltid fått ersättning inom 2 veckor.
    Jag bor inte i hyreshus och hemförsäkring har jag genom facket. Jag skrev att jag har så lite försäkringar som möjligt

    Jaha så hur visste de att de skulle betala ut pengar och för vad?
  • Anonym (...)
    mammatill6 skrev 2024-09-18 21:39:06 följande:
    Men även om du hamnar hos kronofogden får ju inte hyresvärden pengar. Många hyresvärdar kräver hemförsäkring för att kunna få ersättning om en hyresgäst orsakar en skada. Har hyresgästen inte pengar så åker ju hyresvärden på att betala och det kan ju handla om miljoner.
    Personen påstår att hyresvärden får pengar, långsammare om inget försäkringsbolag finns
  • Anonym (...)
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-18 22:24:01 följande:

    Hur kan en vuxen människa ha så svårt att förstå en sån sak? Nej det är inte för att hyresvärden bryr sig om att jag inte ska få skulder.
    Pengarna trollas inte fram för att jag hamnar hos Kronofogden. Jag kanske dör innan skulden är betald. Kan du gissa vem det är som får betala för skadan då? Det är hyresvärden. 
    Vi tar det igen: Hyresvärden kanske aldrig får pengarna. Har jag inga pengar finns det inget Kronofogden kan utmäta. Kronofogden kan inte trolla fram pengar som inte finns.


    Har jag däremot en hemförsäkring är det garanterat att hyresvärden får betalt direkt. Förstår du då varför det är väldigt rimligt att hyresvärdar kräver det? Det är inte av omtanke utan att det finns en ganska stor risk att de får betala för skadan själva annars. 


    Det var inte vad du skrev. Du svarade att anledningen att han kräver hemförsäkring är att du inte ska hamna hos kronofogden. Det var det första skälet du angav. Det andra skälet du angav var att om du inte har hemförsäkring han får då inte pengarna lika snabbt, inte att han inte får dem alls.
  • Anonym (...)
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-19 00:06:23 följande:
    Efter det här ger jag upp.. men nej det var inte det jag skrev. Jag skrev att det som händer är att jag hamnar hos Kronofogden och det hjälper inte hyresvärden att jag gör det. Jag skrev inget om två olika skäl. 

    Skälet är att hyresvärden kanske inte får betalt på många år men det kan också bli så att han inte får pengarna alls. Som sagt, Kronofogden trollar inte fram pengar så det hjälper inte hyresvärden att jag får en skuld hos Kronofogden. Har jag inte hemförsäkring eller pengar att betala direkt kanske hyresvärden får betalt om flera år ELLER så får han inte betalt alls. Och även om Kronofogden skulle lyckas få pengarna av mig så småningom (om 5 år eller 10 år till exempel) är det ju hyresvärden som måste hosta upp dom när skadan ska åtgärdas så ja det ligger självklart i hyresvärdens  intresse att få pengarna direkt. Eftersom skadan måste åtgärdas och någon måste betala för det, en vattenskada eller en brandskadad lägenhet kan inte vänta på att Kronofogden ska driva in min skuld. 

    Men nu ger jag upp med att försöka förklara , känns som att du måste ha nån diagnos så att du missförstår allt man skriver eller så gör du det med flit för att du tycker det är kul att tjafsa.
    Fast jag frågade inte vad som händer. Jag frågade varför han kräver det och du svarade för att du inte ska hamna hos kronofogden. Det betyder att du svarar att hans anledningen är att du inte ska hamna hos kronofogden. Så sluta skylla på mig nu, det var så du svarade. Kanske ska du se över sina egna brister i att läsa en fråga istället för att anklaga mig för att ha diagnoser.

    Och fortfarande så sa du enbart att det tar längre tid. Det där att han kanske inte får pengarna alls, det lade du till senare så återigen det är inte mitt fel vad du faktiskt svarade på frågan.
  • Anonym (...)
    Goneril skrev 2024-09-19 01:29:25 följande:
    Men vet du ingenting om den värld du lever i? Om lägenheten du hyr brinner upp kostar det mycket, kanske en miljon. Husvärden måste betala reparationen och han kräver dig. Du har en hemförsäkring och betalar, självrisken får du stå för. Du har ingen hemförsäkring och då får du betala själv. Du har inga pengar så då går skulden till Kronofogden. Det blir löneutmätning minus förbehållsbeopp, det tar många år innan skulden är betald. Så dör du och dödsboet har heller inga pengar så husvärden blir blåst.
    Ja det låter mer rimligt . Fast det faller ju dock om jag inte har pengar till självrisken, haha. Eller om jag inte betalt premien sen jag flyttade in.
  • Anonym (...)
    Goneril skrev 2024-09-19 23:49:31 följande:
    Ja du, otur, du får tömma spargrisen i så fall. Utan premiebetalning har du ingen försäkring. Tala inte om det för nån, skrapa ihop till premien och under tiden undvik att bränna ner kåken eller glömma vattenkranen.
    Förstår du inte att poängen var att det skulle innebära att hans hemförsäkringskrav var meningslöst.
  • Anonym (...)
    Goneril skrev 2024-09-19 23:49:31 följande:
    Ja du, otur, du får tömma spargrisen i så fall. Utan premiebetalning har du ingen försäkring. Tala inte om det för nån, skrapa ihop till premien och under tiden undvik att bränna ner kåken eller glömma vattenkranen.
    Och jag tror nog att de flesta försöker undvika det även om de har försäkring. Eller lever jag i min egen värld, eller vad du skrev. Ni andra kanske inte bryr er och är vårdslösa så länge ni har er hemförsäkring 

    Ja tråden har onekligen underhållningsvärde
  • Anonym (...)
    mammatill6 skrev 2024-09-20 07:12:13 följande:
    Men har han inte betalat sin premie så har han ju ingen hemförsäkring. Kan du inte betala självrisken kommer du få en räkning på det men det drabbar inte hyresvärden.
    Jag pratade om ifall hyresgästen inte betalar sin premie efter inflytt. Eller vad vet jag, kanske till och med säger upp hemförsäkeingen. Då var det meningslöst att hyresvärden krävde en hemförsäkring. Dessa i tråden drar ju upp ett scenarie där hyresgästen inte kan betala för skadorna kanske inte under hela sitt liv. Då får hyresvärden inga pengar. Så det blir ju då ändå meningslöst att hyresvärden krävde hemförsäkring.
Svar på tråden Överklaga soc beslut.