Inlägg från: mammatill6 |Visa alla inlägg
  • mammatill6

    Överklaga soc beslut.

    Giftskåneman skrev 2024-09-18 13:38:22 följande:

    Att lösöresförsäkring var för de i lägenhet, hemförsäkring till för de i villa. 
    Eftersom du inte förstår skriven svenska kan jag inte göra mycket åt. Har skrivit svar på dina frågor, du har inte förstått, fortsätt då gissa.


    Så om man bor i hyresrätt och du orsakar en skada. Tex en brand genom att glömma plattan på, akvariet speicker så hela huset får vattenskador. Vem betalar det?
  • mammatill6
    Anonym (...) skrev 2024-09-18 19:26:18 följande:
    Det är alltid krångligare att ta saker via ett försäkringsbolag. Därför jag har så lite försäkringar som möjligt. Jag sparar istället pengarna och låter de växa, och händer det nåt är det enklare att betala själv än att behöva kontakta ett försäkringsbolag där man måste svara på frågor, fylla i blanketter, visa papper och bla bla bla innan nåt händer. Om de ens godtar att betala skadan 
    Så om du tex glömmer en platta på och det startar en stor brand och ett helt hyreshus med lägenheter behöver renoveras så har du sparat till det? Inklusive skadestånd? Eller om du råkar orsaka en vattenskada och måste betala för att riva upp hela din och grannarnas lägenhet?
    'Har använt både min hemförsäkring och personförsäkring många gånger, har aldrig skickat in ett kvitto, aldrig blivit frågasatt och alltid fått ersättning inom 2 veckor.
  • mammatill6
    Anonym (...) skrev 2024-09-18 21:01:39 följande:
    Och återigen, du vet ju att jag menar hyresvärden så du behöver inte fortsätta anmärka på att jag skriver han

    jasså men på frågan om varför han kräver hemförsäkring du svarade dock att anledningen är att du inte ska hamna hos kronofogden

    plus att han får pengarna fortare

    det är två olika skäl

    men det första skälet gäller dig, om han inte bryr sig om dig så skiter han väl i om du hamnar hos kronofogden

    Ja jag är med på att vi diskuterar ett exempel
    Men även om du hamnar hos kronofogden får ju inte hyresvärden pengar. Många hyresvärdar kräver hemförsäkring för att kunna få ersättning om en hyresgäst orsakar en skada. Har hyresgästen inte pengar så åker ju hyresvärden på att betala och det kan ju handla om miljoner.
  • mammatill6
    Anonym (...) skrev 2024-09-19 23:53:10 följande:
    Förstår du inte att poängen var att det skulle innebära att hans hemförsäkringskrav var meningslöst.
    Men har han inte betalat sin premie så har han ju ingen hemförsäkring. Kan du inte betala självrisken kommer du få en räkning på det men det drabbar inte hyresvärden.
Svar på tråden Överklaga soc beslut.