Inlägg från: Anonym (t) |Visa alla inlägg
  • Anonym (t)

    Överklaga soc beslut.

    Giftskåneman skrev 2024-09-13 19:17:56 följande:

    Lina, god man behöver inte handla om ekonomi. Hon har rätt till god man, men soc BÖR informera, INTE SKA, informera om vilken hjälp personerna på kontoret har rätt till.


    Du ser inte det konstiga/förnedrande i att de skulle säga åt henne att skaffa en god man och sedan återkomma? Det tar tid.
  • Anonym (t)
    Giftskåneman skrev 2024-09-13 19:26:00 följande:
    Du ser inte det förnedrande i att få sina barn omhändertagna, hur skulle du gjort om du hade förlossningsskada, du hade tyckt det var görnedrande, närdu gått i därskola och mycket väl medveten om dina begränsningar
    Om behovet fanns av god man eller personligt ombud kan det ändå inte uppstå precis på dessa möten, det är inte deras ansvar att säga åt någon vad de behöver. De bör inte neka att ha med någon som stöd men det finns inget som säger att de ska ha med någon som "tolkar" henne åt dom.
  • Anonym (t)

    Vad spelar det för roll vad folk säger? Vi har knapphändig info att gå på och du verkar tro att en anmälan är enbart för ett hål i en tröja en gång. Ingen skola anmäler lättvindigt även om vissa saker kräver en direkt anmälan så är inte hål i tröjan en.

  • Anonym (t)
    Giftskåneman skrev 2024-09-15 14:59:44 följande:
    Så du menar att skolan inte gjorde orosanmälan för tröjsn? Du menar jag far med osanning?
    Med tanke på din bristfällande respons i tråden vet jag inte om du far med osanning i allmänhet eller tror på det.
  • Anonym (t)
    Giftskåneman skrev 2024-09-15 18:50:50 följande:

    Åsikt, ingen fakta


    Du kommer knappast med någon vettig info eller analys av situationen. Är du mamman? Vi har inget att utgå ifrån.
  • Anonym (t)

    Fan vad folk tjatar om hemförsäkringen, hela tråden är skum men många växer inte upp i familjer eller skolor där detta tas upp som en självklarhet. Vet att många missat det i början och sen går åren, de behöver inte vara olämpliga för barn bara för att de missat att man ska försäkra sitt hem.

  • Anonym (t)
    Giftskåneman skrev 2024-09-17 13:21:16 följande:

    Suck, suck, tror du inte läst hälften, eller läst och valt ut de bitar som passar dina fördomar.


    Som du gör med alla inlägg. Detta är nog månadens mest meningslösa tråd.
  • Anonym (t)

    Helgföräldrar förstår väl alla läskunniga iaf menas med att om de inte får ha barnen på heltid så kan de tänka sig ett sådant arrangemang. Inte att de vill.

  • Anonym (t)
    Goneril skrev 2024-09-17 15:55:09 följande:
    Det är inte olagligt att inte ha hemförsäkring men en del hyresvärdar och bostadsrättsföreningar kräver det för att man ska gå teckna kontrakt, skador, vattenläckor etc. I försäkringen ingår rättsskydd och tänk tanken: Efter en brand har man ingenting, inte ens kläder på kroppen. En vattenläcka kan kosta hundratusentals kronor och innebära skadestånd och personlig konkurs. En del familjer har inte detta som självklarhet? Jösses. Det trodde jag alla hade, hyra, el och hemförsäkring måste prioriteras. 
    Vad babblar du om? Jag pratar om de som faktiskt inte vet. Hur får man något som självklarhet om de inte vet?
  • Anonym (t)
    Goneril skrev 2024-09-17 19:13:30 följande:
    Att de faktiskt inte vet? Du behagar skämta eller också refererar du till ett försvinnande litet klientel som just klivit ut ur grottorna, individer som suttit inspärrade i Kumla eller befunnit sig i slutenvård. Alla andra, förutsatt att de ej är analfabeter, VET detta. Att människor avstår från att teckna försäkringar beror på att de inte har några pengar eller gör felaktiga prioriteringar, men VET gör de - eller också ser deras förvaltare eller gode män till att försäkringar tecknas.
    Fast det är riktigt fel och din attityd är jävligt tråkig. En hemförsäkring är inte som att försäkra andra saker. Alla vet inte vad som kan hända om de inte har hemförsäkring och något händer. Vilka summor det kan bli av olyckor...
  • Anonym (t)
    Anonym (Sara) skrev 2024-09-17 20:48:33 följande:
    Inte vet vad en hemförsäkring är? Är du seriös? Vet man inte det kanske det är mycket annat man inte klarar av heller och då kanske man inte är världens bästa förälder. Jag har nog aldrig träffat en vuxen människa som inte vet vad en hemförsäkring är. 
    Alla har inte fått veta konsekvenserna så nej. Hör man det ordet flyktigt i en reklam är det mer troligt att man "nej jag har inget av värde" eller inte reflekterar alls. Alla har vi hål i vår utbildning.
  • Anonym (t)
    EpicF skrev 2024-09-18 20:18:17 följande:
    Till skillnad från dig då.kallas det. Vilket merparten av människor har. 
    jadu...........................................................De flesta är iaf inte vidriga.
Svar på tråden Överklaga soc beslut.