Inlägg från: Anonym (Kim) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kim)

    Överklaga soc beslut.

    Nja, det är ju en frivillig placering så det finns ju inget att överklaga då. Då får de i så fall ta hem barnen och så får de se om Soc väljer att ta ett LVU och OM det går igenom i rätten så får de i så fall överklaga det beslutet.

    Du säger att frun har lindrig utvecklingsstörning, men mannen då?

  • Anonym (Kim)
    Giftskåneman skrev 2024-09-14 18:19:08 följande:

    Frågan är om det går att överklaga ett sol-beslut. Utan säga de vägrar sol.


    Nej...de har ju samtyckt till placeringen, den är ju frivillig. Om de nu vill ta tillbaka det samtycket så tar de hem barnen helt enkelt.

    Som jag sagt tidigare så får ju då Soc avgöra om de vill göra en LVU-utredning istället. Att de säger att det blir LVU betyder inte per automatik att de får igenom det utan det avgör ju rätten.
  • Anonym (Kim)
    Giftskåneman skrev 2024-09-14 20:53:16 följande:

    Ingen märker på frun hon har diagnosen, när hon nämnde hon gått i särskola trodde jag hon hade dålig humor och skämtade.


    Nja, Soc märkte ju uppenbarligen det, hon tog inte in information och de nådde inte henne och hon ser inte barnens signaler.

    Sen är det nåt som inte stämmer här. Barn blir inte omhändertagna om bara den ene föräldern har problem för då finns ju den andre för att väga upp för bristerna. Att pappan endast skulle ha dyslexi är högst osannolikt, han brister ju också på något sätt.
  • Anonym (Kim)
    Giftskåneman skrev 2024-09-18 17:38:36 följande:

    Ja precis, de kan få hjälp efter 1/6, inte innan.
    Sen tror jag inte de får hjälp, eftersom händelsen inträffade i maj, även om det skulle bli förhandlingar i förvaltningsrätten senare.


    Vilken händelse då? Att barnen blev placerade i familjehem? Den "händelsen" var frivillig enligt SoL och kommer aldrig att hamna i Förvaltningsrätten. Då får de först ta tillbaka samtycket, sen ska Soc då ansöka om LVU och först DÅ blir det aktuellt med juridisk hjälp och det behöver man inte betala så hemförsäkring eller inte spelar ingen roll.
Svar på tråden Överklaga soc beslut.