Inlägg från: Anonym (Mia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mia)

    Vilken deg till grytan?

    Ja du kan baka vilket bröd som helt i en gryta. Jag tror att det får större effekt när degen är just lite blötare så att mer ånga kan bildas och du är ju lite begränsad i storlek av degen. 

  • Anonym (Mia)
    LauraPalmer skrev 2024-09-10 12:16:35 följande:
    Tack för svar 🙂
    Hur gick det med morotsbrödet? Dela gärna med dig av receptet!
  • Anonym (Mia)
    LauraPalmer skrev 2024-09-11 17:28:50 följande:
    Jag har inte provat ännu, ska göra det i helgen. 

    Här kommer receptet. 
    Tack! Intressant. Jag har inte använt morotsjuice, men väl riven morot tidigare. Verkar vara en bra storlek på degen för att passa i min gryta med. 
  • Anonym (Mia)
    LauraPalmer skrev 2024-09-11 19:19:15 följande:
    Brödet blir saftigt och sött. Gott att doppa i en god gulasch, pumpasoppa, eller med smör och en smakrik ost på. + Att brödet blir härligt orange och höstigt. 

    Har du tips på fler goda bröd som blir bra i gryta? 
    Jag är har mest använt detta recept men har för närvarande ingen surdeg på g (är borta för mycket för att passa) och nu blir det ofta en variant på detta bröd i grytan. Båda recepten är väldigt förlåtande och det går att ta i alla möjliga olika mjölsorter, kryddor, frön och andra ingredienser.
Svar på tråden Vilken deg till grytan?