• Aliona

    Ni som är/har varit hemma med barnen på heltid, lite tips och råd tack!

    Vi har varit hemma ganska mycket sedan sonen föddes för 8 år sedan. Jag hade aldrig velat att en jobbade hela tiden och den andra var hemma på heltid. För oss var det självklart att båda skulle få tid med barnet, dela försörjningsbördan, få ha intressanta arbetsliv och att en inte skulle bli beroende av den andra. Det sagt så är det ju inte 50-50 delat utan jag har jobbat mer. 


    När barnet föddes tog vi dubbeldagar i nästan fyra månader för att kunna ta hand om varandra den första omvälvande tiden, och vara i bebisbubblan tillsammans. 

    Efter fyra månader började jag jobba ca 40% och andra föräldern ungefär lika mycket. 


    Under några förskoleår blev det som så att jag fick jobba 100% och min partner frilansade. Barnet gick på förslola 9-15, men ofta ledig fredagar och ca 3 månader varje sommar då jag också var ledig och vi var i andra hemlandet. 


    Barnet och andra föräldern har fått följa med mig på tjänsteresor några ceckor-några månader åt gången. Då har vi hyrt Airbnb och upptäckt nya länder tillsammans.


    Sedan dess har vi jobbat 100-150% tillsammans i familjeföretag som vi sköter hemifrån och fortfarande med ca 3 månader ledigt varje år. I perioder när vi måste jobba mer så hämtar vi och är med barnet som nu går i skolan på eftermiddagen och fortsatt jobba på helgen. Sen andra perioder, som över sommar och på vintern har vi varit mer lediga. 


    För oss har det här upplägget funkat. Vi har båda fått ha familjetid och karriär, delat allt ansvar, barnet har fått massor av tid med båda föräldrarna och släkten OCH fått socialisera med andra barn i förskola och fritids som varit viktigt då han är endabarn. 

Svar på tråden Ni som är/har varit hemma med barnen på heltid, lite tips och råd tack!