• Anonym (M)

    Hur lika ska bio/bonus barn behandlas?

    Anonym (Micke) skrev 2024-09-02 13:00:48 följande:

    Varför är det så många tjejer som har problem i sin relation till sina bonusbarn ?

    Dom flesta killar som har bonusbarn har noll problem i sin roll som bonuspappa.


    Jag misstänker att en del av problemet är att pappor som skaffar ny partner oftare verkar tycka att bonusmamman ska ta på sig rollen som den nya mamman i huset. Tror inte att mammor förväntar sig detsamma av sin nya man i samma utsträckning, att han så fort han flyttar in är pappan i huset. Jag tror också att männen är bättre på att sätta gränser, och även hellre håller sig i bakgrunden när det kommer till samarbetet med den andre föräldern, vilket också bidrar till mindre problem, än vad som är vanligt mellan mamma och bonusmamma där bonusmamman i vissa fall börjar konkurrera med mamman om mammarollen på något sätt känns det som.

    Delvis har det väl med envisa könsroller att göra.  Hur ofta hör/läser man inte om kvinnor som flyttar ihop med en man med barn sedan innan och efter ett tag inser att det är hon som ser till att vardagen med barnen flyter på. Inte sällan när de fått ett eget barn. 

    Men detta är ju bara teorier från min sida. Pappor och bonuspappor delar ju sällan med sig av sina egna problem och erfarenheter. 
  • Anonym (M)
    Anonym (Malus) skrev 2024-09-04 16:57:07 följande:
    För att man har ett intresse av mannen känns som en logisk anledning.
    Du behöver inte förstå, du behöver ingenting, men det är bra om du förstår att alla inte resonerar som du.

    Det går inte att jämföra med hundintresse vs hundskräck heller. Och att din son inte har någon kontakt med sin pappas partner... jaha?
    Pappan hade väl ändå ansvaret för sonen, inte hans nya kvinna!

    Som sagt, det räcker att man är hygglig. Något ansvar behöver man absolut inte ta. Varför skulle man?  Jag hade då inte velat att någon ny kvinna skulle dyka upp som gubben i lådan och leka mamma åt något av mina barn.
    Fast självklart har man ett ansvar som en vuxen människa som flyttar in hos någon som har barn sedan innan. Kan en vuxen människa anses ansvarsfull om den gör det men sen särbehandlar barnen som bor i huset och får något/några utav barnen att inte känna sig välkomna eller omtyckta?

    I en sån situation är både den som flyttar in i en redan existerande familj och den men barn sedan innan idioter som inte klarar av att sätta barnens behov före sina egna. Barnen har inte valt situationen, båda de vuxna har däremot gjort det och ansvaret ligger delat på dem, även bonusföräldern.

    Att man inte har några juridiska skyldigheter innebär inte att man är fri från ansvar, speciellt när det är barn inblandade. Det betyder ju inte att man behöver ta på sig någon föräldraroll men man bör bete sig som den ansvarige vuxna man borde vara. Jag kan då inte tycka att man är särskillt ansvarsfull om man flyttar ihop med en person med barn sedan innan om man har problem med det. 
  • Anonym (M)
    Tow2Mater skrev 2024-09-04 18:13:38 följande:
    Du borde kunna skilja på  fullt "föräldra"ansvar och normalt vuxenansvar?
    Och på vilket sätt gör jag inte det menar du? 
  • Anonym (M)
    Tow2Mater skrev 2024-09-04 18:50:21 följande:
    Låter som ni diskuterar olika saker.
    Haha jaa du har nog rätt, nu när jag läste igen. Får nog logga ut och gå och lägga mig istället
Svar på tråden Hur lika ska bio/bonus barn behandlas?