• Anonym (S)

    Hur lika ska bio/bonus barn behandlas?

    Klart dom ska behandlas lika. Varför skaffar man barn med någon om man tänker att bonusbarnen inte behöver vara med på alla semestrar eller kalas? Självklart ska dom väl vara precis lika välkommen som biologiska barnen. Jag har två barn sedan innan och två med min man. Min man behandlar dom likadant. Planerar vi semester planerar vi så dom äldsta också får vara med, de äldsta får kärlek från honom, han uppfostrar dom, ställer upp på dom, skjutsar och hämtar. Ja han är som en extra förälder ska vara. Var t.o.m en tid när barn nummer 3 var bebis och 2:an var liten då tog han mer hand om de stora barnen (som inte är hans) och jag var mer med bebisen. 

    Allt detta är för alla barns skull. Tror det skulle bli konstigt för både hans biobarn och bonusbarn om han skulle behandla dom lite olika. Den äldsta bor hos oss varannan vecka medans näst äldsta bara är hos pappa några timmar i veckan. Skillnaden blir så att de stora barnen får fler kalas och fler vuxna förebilder men de har nackdelen att ha två boenden och föräldrar som inte bor ihop. Medans de små har båda oss vid sin sida jämt. Så tror de kan leva med att få färre kalas, färre paket, färre resor. 

  • Anonym (S)
    Anonym (önskar det vore annorlunda) skrev 2024-09-02 15:19:49 följande:
    Uppskattar verkligen svar från er som växt upp i en bonusfamilj, önskar det funnits fler trådar med hur ni upplevt uppväxten och situationer som folk kan relatera till. 

    Hans barn förstår dock inte att vårt barns mormor och morfar inte är deras, på julafton blev det så sura miner när bonuskusinen fick lite fler paket än vad dom fick.. 

    Jag hade inte haft något emot om min mans nya (om vi delar på oss) behandlade vårt barn som jag behandlar hans barn, jag anser mig själv utåt sett vara en bra bonusförälder som hittar på grejer och engagerar mig i barnen. Det är bara känslorna inåt som krossat mig totalt om min nya eller min mans nya isåfall känt så.
    Får bonusbarnen färre paket? Varför då? Mina barn får paket av min mans släkt. Ingen får mindre. Är vuxna så märklig att man favoriserar barn man är biologisk släkt med? När mina barn som min man ej är pappa till fyller år bjuder vi också mannens släkt. mannens mamma har faktiskt vart mer barnvakt åt sitt bonusbarn än de två mannen är pappa åt. Tackar veta jag att det finns de som inte tycker blodsband är så viktigt 
  • Anonym (S)
    Anonym (Malus) skrev 2024-09-03 05:11:00 följande:
    För att mina surt förvärvade pengar inte går till andras ungar som släpats in i min släkt?
    För mig är blod tjockare än vatten, ser inget konstigt i det.
    Tur vi inte är släkt. Osmakligt att man gör sådana skillnad. Bättre att köpa billigare till alla då så det inte blir någon ekonomisk skillnad. Min man har t.o.m sagt att om hans släkt kommer göra skillnad på barnen när det gäller presenter så är det bättre de inte köper presenter till dom alls. Hoppas du i framtiden får adopterade barnbarn så att du får lära dig den hårda vägen att blod inte behöver vara tjockare än vatten. Det skulle vara nyttigt för dig! 
  • Anonym (S)
    Anonym (louise) skrev 2024-09-03 09:27:49 följande:
    Alla har inte råd att köpa fina presenter till alla barn som kommer på julafton. Det är självklart att man prioriterar sina egna barnbarn. 

    Gissningsvis får inte ert gemensamma barn presenter från sina äldre syskons mormor och morfar? 

    Det jämnar ut sig. 

    Viktigt att visa barnen att deras värde inte ligger i antalet presenter utan att de har en självklar del i familjen på sitt eget unika sätt. 

    Fråga: Brukar du bjuda dina barns farmor och farfar när de fyller år eller bara din mans föräldrar...? 
    Varför är det självklart att man priotiterar sina biologiska barnbarn framför bonusarna? Att du och många andra gör det är en sak men det är inte en självklarhet. Finns dom som tack och lov behandlar alla barn lika oavsett biologiska eller ej. Min man har t.o.m sagt att om hans mamma skulle köpa dyrare saker till dom biologiska och inte till hennes bonusbarn så behöver hon inte köpa till någon istället. Men nu är det inte ett problem hos oss då hon inte gör skillnad på dom. 

    Nej våra gemensamma barn får inget av de andras farfar tex. Men det beror inte på att han gör skillnad, det beror på att de inte har en relation. 
  • Anonym (S)
    Anonym (L) skrev 2024-09-03 16:36:14 följande:

    Men ni rabiata människor som förespråkar noll skillnad får ju ta och ge er. De flesta människor känner faktiskt mer för sina egna barn än andras barn och det är inte det minsta konstigt och inget man ska skuldbeläggas för. Det ligger ju i vår biologi att ta hand om våra egna avkommor. Det betyder inte alls att man skiter i andras barn eller bonusbarn. Det betyder bara att det är en speciell koppling till EGNA barn. 


    det är ju exakt samma sak för barnen. De allra flesta barn älskar sina EGNA föräldrar mer än bonusföräldrar som kommit in senare i livet som en extra vuxen. Det betyder ju för den delen inte alls att man inte tycker om sin bonusförälder. Det betyder bara att egna föräldern eller föräldrarna är närmre. 


    Det bara är så här för de allra allra flesta vuxna och barn. 


    Rabiat? Jag frågade varför det är självklart? Min poäng där var att vissa gör skillnad medans andra inte gör det så därav är det inte självklart att man gör på varken det ena eller andra sättet. 

    Jag är väldigt tacksam att just min man inte gör skillnad. För vår familj är det bästa att alla barn behandlas lika. Jag har två barn sedan innan med ett ex. Den ena bor varannan vecka. Den minsta undviker han att ha. Den relationen tog slut när jag var gravid. Jag träffade snabbt en ny man som funnits vid det barnets sida sedan start. Den nya mannen hade försökt skaffa barn med sitt ex i massa år utan resultat. Han tog hand om barnen som sina egna. Han har t.o.m svårt att skicka iväg det minsta barnet till biopappan. Nu har vi biologiska barn också. 

    Tragiskt men sant så gör mitt ex skillnad på sina biologiska barn. Jag försöker stötta, försöker utöka umgänge mellan dom men han vill inte. Så där är det väldigt värdefullt att min man tagit till sig dom så bra.

    Sen missar äldsta barnet mycket tid med oss för hon bor varannan vecka. Men hon har samma regler, får samma kärlek, vara delaktig i det vi gör. Många gånger ringer vi pappan för att låna henne om vi vill göra något speciellt när hon är hos pappan och hon brukar komma till oss då. Har aldrig vart några funderingar från min man om varför hon ska vara med
  • Anonym (S)
    Tow2Mater skrev 2024-09-03 22:03:51 följande:
    Men hennes pappa blir snuvad på umgänge med sitt barn pga att du ofta har något roligare att erbjuda. Hur känns det att deras relation kanske blir lidande av ditt 'inkluderande'?
    Snuvad? Vi är överens om det. Frågar aldrig barnet innan jag pratat med pappan. För skulle pappan säga nej skulle vi inte fråga henne heller. Det vi gör är för barnets bästa inte vi vuxnas. Men att veta att barnet sitter instängd i en lägenhet en hel vecka på sommaren när vi ska bada då är det för barnets bästa att erbjuda att hon får följa med. Pappan har inget emot det heller. Vi tar inte med barnet heller för att vi ska visa henne att vi är en roligare familj. Allt handlar om barnets bästa, inte vårt.
Svar på tråden Hur lika ska bio/bonus barn behandlas?