Inlägg från: Anonym (Twinny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Twinny)

    Försenad i motorisk utveckling

    Jag har tvillingar som är födda i vecka 29. De var och är lite sena på olika områden men de lär sig allt i sin egen takt. Både mina tvillingar och din bebis har fått en tuff start. Det är inte konstigt att de blir lite senare i utvecklingen men det betyder inte att de inte kommer nå samma slutmål som alla andra. Det tar lite längre tid och det kan behövas stöd men det betyder inte att livet kommer bli svårt. 


    Mina har blivit diagnostiserade med autism och adhd och först var jag jätteledsen över det men de går i mellanstadiet nu och allt funkar bra. De har kompisar och trivs med livet. 

    Min ena var sen med finmotoriken men har inga problem alls med det nu. Båda var sena med talet men när de väl kommit igång gick det fort och de hämtade igen det. 

    När barnen är lite större så är ofta de personliga skillnaderna så pass stora att det inte märks lika tydligt att man är lite sen i utvecklingen på en del plan. 

    Det låter inte som att din bebis är jättemycket efter utan bara lite grann så jag tror inte det behöver betyda så mycket. Jag höll på att skriva att du inte behöver oroa dig men oro fungerar ju inte så tyvärr. Som förälder kommer man alltid att oroa sig och vi prematurmammor oroar oss nog lite extra mycket, framför allt i början. 

Svar på tråden Försenad i motorisk utveckling