• ciann

    Celiaki och sorg

    Jag äter glutenfritt sedan 25-30 år.Tycker inte det är några större problem. Särskilt inte idag - utvecklingen har gått framåt. Jag får bilden av att du fastnat i sorgen över diagnosen och begränsar dig onödigt mycket. 

    De flesta restauranger har stenkoll på glutenfritt. Både i Sverige och utomlands. Du nämnde Korea, dit har jag varit ett antal gånger och aldrig haft problem. Det finns bra översättningsappar som man kan beställa genom. 

    Fikabröd är en utmaning. Många större kedjor har tråkigt utbud. Men på orten jag bor finns ett fik specialiserat på specialkost och deras bakverk är gudomliga. Liknande finns på många platser. I somras hittade jag ett special bageri i Paris. 

  • ciann
    Anonym (Hate it) skrev 2024-08-15 07:47:58 följande:
    Låt bli att uttala dig om saker du inte har en aning om. Soja innehåller vetemjöl. En del klarar av att äta den eftersom mycket av gluten försvinner i processen men det är rätt många som inte gör det heller. 
    Det finns glutenfri soja. Kikkomon att köpa.
    Många östasiatiska restauranger har den, om man frågar.
Svar på tråden Celiaki och sorg